Vedligeholdelse og Rengøring af din Force & Furnace Gasgrill

Force og Furnace gasgrillen fra Everdure by Heston Blumenthal, er ikke kun en investering i en kvalitets grill, men også i kulinariske oplevelser. For at sikre, at din gasgrill forbliver i optimal stand og giver dig mange års pålidelig brug, er det vigtigt at udføre regelmæssig vedligeholdelse.

Se den udførlige video fra Everdure, der nøje guider dig gennem hele rengøringsprocessen fra start til slut, eller læs den trinvise og overskuelige step by step vejledning herunder, hvor du får værdifulde tips og tricks til at passe godt på din Force og Furnace gasgrill. Denne grundige rengørings-process er ikke nødvendig at gentage hver gang grillen har været i brug, da en hurtig aftørring ofte kan være nok. Kig efter om bunden af grillen, under brænderne, er meget beskidt og om grillristen- og pladerne har fastbrændte og genstridige rester. 

UDVENDIG RENGØRING:

  1. Sikre at grillen er afkølet og kan berøres sikkert.
  2. Brug en opvredet klud i mild sæbevand til at rengøre malede overflader og plastdele. 
  3. Brug aldrig malingsfortynder eller andre opløsningsmidler. Brug heller ikke skuremidler, klor eller syreholdige rengøringsmidler da dette kan skade grillen.
  4. Tør overfladen grundigt af efter rengøring.

INDVENDIG RENGØRING:

  1. Vent indtil grillen er afkølet og sikkert kan berøres.
  2. Rengør indersiden af låget med en blød svamp og varmt vand med mildt rengøringsmiddel.
  3. Brug en blød rengøringsbørste på overfladerne for at undgå ridser. Grillristen er udsat for de mest intensive madlavningstemperaturer og kan nemt ophobe fastbrændte madrester. For at holde grillristen i god stand, kan du lade den ligge i blød i varmt vand og opvaskemiddel i lidt tid, før du skrubber den forsigtigt med en børste eller svamp for at fjerne genstridige pletter. 
    Kom ikke grillriste- og plader i opvaskemaskinen, da emaljen bliver nedbrudt over tid.
  4. Prøv evt. det anbefalede rengøringsmiddel fra Everdure til genstridigt snavs, som du selv kan blande - Se videoen længere nede.
  5. Brug ikke ætsende eller skurende rengøringsmidler, ej heller rengøringsbørster i stål.
  6. Tjek for gaslækager regelmæssigt for at sikre, at din gasgrill fungerer sikkert. En simpel måde at gøre dette på, er at påføre en blanding af vand og sæbe på gasslangen. Hvis der dannes bobler når gassen tændes, er der en lækage, og du bør straks slukke for gasventilen og udskifte de beskadigede dele.
  7. Når din Force eller Furnace gasgrill ikke er i brug, anbefales det at dække den til med et beskyttende cover. Dette vil forlænge grillens levetid og beskytte den mod vind og vejr, som kan forårsage rust og andre skader over tid.

 

 


Ved at følge disse simple punkter og undgå skrappe rengøringsmidler, kan du holde din Everdure grill i tiptop stand, forlænge dens levetid og nyde mange gode grilloplevelser fremover.
Husk altid at lade grillen køle af, før du går i gang med rengøringen, og tør overfladerne grundigt af, når du er færdig.

Du kan med fordel oliere grillristen efter rengøring, ved at tænde for alle brænderne og varme grillen op i 5 minutter med lukket låg. Brug ca. 50 ml. vegetabilsk olie og smør på grillristen med en pensel, mens brænderne er på høj varme for at brænde olien helt væk. Luk derefter låget og lad temperaturen komme op på 250°C hvorefter der slukkes for grillen. Åbn nu låget og pensl med olie igen. Lad derefter grillen køle helt af, inden den tildækkes med overtrækket - medmindre der skal tilberedes mad med det samme.  

I videoen herunder får du tips til hvordan du kan lave dit eget rengøringsmiddel til din Force eller Furnace gasgrill. 

Opskrift på rengøringsblanding:

  • 3 dele natron
  • 2 dele salt (alm. fint eller groft salt)
  • 1 del mildt opvaskemiddel
  • 1 del koldt vand

Opbevar rengøringsblandingen et tørt og ikke for varmt sted.

 

Mangler du noget til din Everdure grill, kan du se hele vores udvalg lige her. Vi forhandler hele sortimentet fra Everdure by Heston Blumenthal, så kontakt os endelig hvis der er noget specifikt du søger.