Lamper til dit køkken - stort udvalg

 

Hvor højt skal lamper hænge i hjemmet?

Ultimativ guide til hvordan du hænger lampen ved spisebord, køkkenbord, badeværelse osv.

Lyset i hjemmet har stor betydning for velværen i dit hjem, og det er derfor vigtigt, at dine lamper hænger i den korrekte højde. Belysningen skal placeres forskelligt i forhold til lampens funktion. Det har derfor stor betydning, om lampen skal bruges til skrivebordet, spisebordet eller køkkenet. Tag dine forholdsregler ved at læse denne lille guide til korrekt lampehøjde.


Lamper over spisebordet

Når du skal hænge en lampe over dit spisebord, skal du først og fremmest tage højde for, at der er frit udsyn til den person, du sidder overfor. En god tommelfingerregel er, at store lamper skal hænge 60-75 cm over bordet fra lampens underkant. Små lamper skal derimod hænge mellem 55-65 cm over bordet fra lampens underkant.

I mange hjem har man mere end én lampe hængende over spisebordet. Er der flere lamper, skal de som hovedregel hænge ca. 80 cm fra hinanden. Tjek at lyskeglerne står sammen, så du opnår en jævn belysning ved bordet. En fejl mange begår er at hænge lamperne med samme afstand fra bordkant som mellem lamperne. Det skal du ikke. I stedet skal lamperne hænge tættere på bordkanten, da det giver en mere jævn belysning.

Se et udvalg af pendler her. Læs mere om valg af lampe til spisebordet her.

Designlampe til spisebordet

Designlampe til spisebordet - Prismatch.


Lamper over køkkenbordet

Lamper over køkkenbordet skal typisk hænge 75-80 cm over bordpladen, da dette skaber de bedste arbejdsbetingelser. Tag altid højde for høje mennesker, så du undgår at støde ind i lampen. Derfor må du hellere hænge lampen for højt end for lavt. Det er en god idé at bruge mat belysning, så du undgår skygger og forstyrrende lys.

Brug gerne flere små lamper fremfor én stor, og sørg for at lyskeglerne rammer hinanden, da det skaber den bedste arbejdsbelysning. Du kan også vælge en langbordspendel, så du får et jævnt fordelt lys uden at lampen optager meget plads i rummet.

Se alle vores pendler her. Læs mere om valg af lamper til køkkenbordet her.

Køb lamper til køkkenet - Fri fragt

Designlamper til dit køkken - Prismatch.


Lamper på badeværelset

Et godt råd til valg af lamper til badeværelset er at fokusere på funktion. Det er vigtigt at have en funktionel og behagelig belysning på badeværelset, når man kigger sig i spejlet om morgenen. Øjets perfekte afstand for detaljeret syn er 25 cm, og da synslængden ændres i spejlet, er den bedste afstand 12,5 cm, hvilket betyder, at du bør placere belysningen 12,5 cm fra spejlet.

Vælg gerne en aflang lampe eller to lamper, som placeres over spejlet. Sørg for, at lamperne lyser nedad mellem dit ansigt og spejlet. Lyset skal som udgangspunkt altid komme forfra og ikke bagfra, da det kan blænde. Vær desuden opmærksom på, at lampen skal kunne klare placeringen i et fugtigt rum, så det kræver en korrekt IP-grad - dette kan du læse mere kravene til badeværelseslamper her og se udvalget af badeværelseslamper her.

Se vores store udvalg af lamper til badeværelset her.

Hvilken lampe til badeværelset - Fri fragt

Belysning til badeværelse - Prismatch.


Belysning over stuebordet

Lamper over stuebordet skal hænge, så de ikke forstyrrer udsynet, til hverken fjernsyn eller dem som sidder overfor dig. En god test man kan forsøge sig med, er at få en til at holde lampen, og så kan du prøve at rejse dig fra sofaen. På den måde kan du teste, om udsynet forstyrres og sikkerhedsafstanden er passende. Gå, så vidt muligt, efter en lampe som er let i rummet og ikke generer for meget.

Se vores guide til belysning over sofabord her og find inspiration til din næste stuebordslampe.

Lampe til sofabord - Fri fragt

Lampe til din stue - Prismatch.


Lamper ved kontorbordet

Det er altafgørende med god arbejdsbelysning, som ikke generer ved kontorbordet. Loftbelysning anbefaler vi, at man hænger i en minimumshøjde på 120 cm alt afhængig af rummets lofthøjde. En anden vigtig faktor, som man ikke bør glemme, er at kontorborde ofte kan justeres i højden, hvilket også påvirker din belysning. I dette tilfælde vil en bordlampe være det bedste valg.

Det kan være kompliceret at finde den helt perfekte bordbelysning på kontoret, men det kan være en god idé at placere en bordlampe som arbejdslampe, så lyset kommer ind fra siden under øjenhøjde. Derudover er det fornuftigt at vælge en fleksibel lampe, som kan justeres.

En meget populær lampe til kontoret er vores Philips lamper

Se udvalget af skrivebordslamper her til kontoret eller arbejdspladsen.

Belysning på kontoret - Fri fragt

Kontorlampe i moderne design - Prismatch.


Brug for hjælp?

Har du brug for vejledning til valg af belysning i køkkenet, er du velkommen til at kontakte os.

Se alle designlamper