Pendler

Vi forhandler designerpendler i højeste kvalitet fra de kendte mærker, som alle lever op til vores kvalitetskrav.

Når du skal vælge pendel, er det vigtigt at overveje om lampen skal give et nedadrettet, direkte lys, eller et diffust, indirekte lys. Ønsker du at oplyse rummet omkring pendlen, kan du med fordel vælge en lampe, som spreder lyset diffust, mens du i stedet kan vælge en lampe med nedadrettet lys, hvis du ønsker et direkte lys over eks. spisebordet.

Det kan til tider være svært at vurdere lyset eller størrelsen på pendlen ud fra et billede eller en måltegning. Derfor er du altid velkommen til at kontakte vores belysningspersonale, som sidder klar til at hjælpe dig på mail, online og telefon. Kontakt os her

køb pendler online - designlamper og belysning fra kendte mærker

Pendler

Faldende orden

Varer 1-25 af 1616

Side
pr. side
 1. Gross Pendel Ø50 Amber
  4.775,00 DKK
 2. 1123 Pendel Ø18 Sort
  999,00 DKK
 3. 1123 Pendel Ø40 Messing
  1.699,00 DKK
 4. 1123 Pendel Ø40 Sort
  1.699,00 DKK
 5. 1965 Pendel Bistro Green
  3.795,00 DKK
 6. 1965 Pendel Chianti Red
  3.795,00 DKK
 7. 1965 Pendel Classic White
  3.795,00 DKK
 8. 1965 Pendel Poleret Messing
  5.745,00 DKK
 9. 1965 Pendel Sort
  3.795,00 DKK
 10. Acorn Pendel Messing
  Special pris 598,00 DKK Normalpris 699,00 DKK
 11. Acorn Pendel Smoke
  699,00 DKK
 12. Addicted To Us
  Special pris 2.990,00 DKK Normalpris 4.490,00 DKK
 13. Agave Pendel
  3.580,00 DKK
 14. AIM Cable+Plug Hvid
  5.000,00 DKK
 15. AIM Cable+Plug Sort
  5.000,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 1616

Side
pr. side

Hvad er en pendel?

En pendel er ikke at forveksle med en loftlampe. En pendel er nemlig en lampe, som hænger direkte ned fra loftet enten i en stang eller i en ledning. Loftlamper er typisk fastmonteret helt oppe i loftet. Pendler har den fordel, at de går helt ned til det område, hvor du skal bruge lyset. Pendler kan også hænge lidt ned fra loftet og på den måde fungere som rumbelysning, hvor lampen sender lyset rundt. Pendler kan tage alle mulige former og fås i alle farver og materialer.

Kontakt os for et godt tilbud


Diffust eller direkte lys

Når man snakker lys fra en pendel, bruger man typisk to udtryk. Diffust lys og direkte lys.  Diffust lys betyder at lampen giver lys ud i rummet og ikke kun én retning. Disse pendler er typisk lavet af glas, akryl plastic eller andre gennemsigtige materialer. Direkte lys giver kun lys i én retning. Det gælder typisk pendler, som er lavet i metal eller kraftig plast.


Hvor bruger man pendler?

Pendler bruges som udgangspunkt i stort set alle rum. Specielt er pendler brugt over borde for at skabe noget direkte belysning over en bordplade. Det kan være over spisebordet, køkkenøen eller ved et sofabord. Vi ser også oftere og oftere at man bruger pendler i stedet for gulvlamper i hjørnet i stuen, i soveværelset i stedet for en væglampe eller over skrivebordet i stedet for en bordlampe.

Over spisebordet, er det meget almindeligt at man enten vælger én stor lampe eller flere mindre. Vi anbefaler at du tænker over, om du skal have to pendler, når bordet er mere end 180 i længden, da det kan være svært med én lampe at oplyse hele bordet. Du kan også se hele vores guide til valg af spisebordslampe her.

Specielt populære pendler

Vi ser i dag, at gammelt dansk design er kommet tilbage igen. Det vil sige, at lamper som Verner Pantons Flowerpot eller Poul Henningsens PH serie, er populære som aldrig før. Med nye farver, materialer og fatninger gives der liv til tidligere bestsellere, som igen ses i mange danske og udenlandske hjem.

Det er i dag også meget almindeligt at man ikke kun vælger hvide og sorte pendler. Specielt materialer som messing og kobber har de seneste år vundet meget frem. Det betyder at næsten alle populære lampeserier i dag produceres i messing og kobber. Også røde, blå og grønne pendler bliver valgt for at give et brud mod de hvide eller lyse vægge og gulve.


Montering af pendel i loftet

Du må gerne selv montere lampen, hvis der er lavet et fast ledningsudtag. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at du har slukket for relæet, inden du går i gang. Du kan læse vores guide til, hvor højt en pendel skal hænge her

Er ledningen til lampen ikke lang nok?
De fleste pendler leveres med mellem 2-3 meter ledning, hvilket i 80 % af tilfældene er nok til at montere lampen. Har du brug for mere ledning, anbefales det at køre ledningen op til loftet, lave en samling med ny ledning (via en samlemuffe) og bruge rosetten til at skjule samlingen. På den måde ses det ikke, at pendlen har en samling på ledningen.


Lyskilde i pendlen

Langt de fleste lamper leveres i dag stadig med en almindelig fatning. De to mest typiske fatninger i pendler er E14 og E27 fatningerne. Her kan du vælge at bruge en traditionel halogen pære, men vi anbefaler kraftigt de nye, forbedrede og energibesparende LED pærer. LED er i dag udviklet på en måde, så de tænder med det samme, bruger ned til 1/10 strøm og gengiver farve og varme på samme måde som traditionelle glødepærer. Læs også vores guide til LED pærer.

Vi rådgiver altid om den rigtige lyskilde, da det har en kæmpe betydning for at få det maksimale ud af din pendel eller anden lampe. De produkter, hvor vi vedlægger anbefalet lyskilde, har vi nøje valgt hvilken pære, vi mener er passende til lampen. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål her.

Se alle lyskilder her


Viser butikker tættest på