Concert P3 Pendel

5.374,00 DKK
1 - 5 hverdage Forventet levering:
Varenr
5702370035051

Fritz Hansen Concert P3 pendel i hvid

Jørn Utzon har i sin udvikling og skabelse af Concert Pendlen søgt efter at nå frem til en lampe med et rent og organisk formsprog. Idéen med denne lampe har været at anvende forskellige skærme, som dermed har skulle forstærke formudtrykket via lampens oplys. Netop denne valgte skærmudformning er kendetegnende for Jørn Utzon og trækker paralleller til hans største værk, Operahuset i Sydney.

Concert P3 Pendlen er opbygget af fire metalskærme og en parabol, der er monteret på et syrematteret glasophæng. Lampen giver et behageligt og blændfrit lys, hvor den nederste skærm leder lyset ned i parabolen, som er med til at sikre, at lyset ikke blænder, uanset hvilken højde pendlen placeres i. De to øverste, opadvendte skærme og en del af ledningen oplyses ligeledes. Concert P3 Pendlens glasophæng bevirker, at der udsendes et jævnt og behageligt lys imellem de enkelte skærme, hvilket giver en utrolig flot rumbelysning.

Lampen har en diameter på 55 cm, hvilket primært gør den velegnet til at hænge enkeltvis, men i større rum kan den også hænge som par over eksempelvis et stort bord eller i kombination med P1 Pendlen. Concert P3 Pendlens elegance medvirker til, at det er en lampe, som kan sættes op i alle hjemmets rum - hvad end det er i soveværelset, over sofabordet i stuen eller i entreen.

Om Jørn Utzon
Jørn Utzon er en af Danmarks mest berømte arkitekter gennem tiderne. Han er uddannet på Kunstakademiet i København i 1942, hvorefter han siden hen udviklede på sit talent på Aalvar Altos tegnestue i Helsinki. Jørn Utzon drog klare paralleller mellem musik og lys, hvor begge dele er afgørende for oplevelsen af emotionelle stemninger. Netop dette førte han med sig videre i designet til Fritz Hansen. Lysets funktion var at understøtte den stemning, der er karakteristisk for rummet, hvad end det bruges som hygge, inspiration eller som funktionslys. Formgivningen af Concert Pendlen trækker tråde tilbage til Operahuset og fuldender på den måde billedet af Jørn Utzon som henholdsvis lampedesigner og arkitekt i international særklasse.

Materiale
Overflade: Hvid semi-mat lakering 
Skærm: Optrukket stål 
Diameter: 55 cm.
Højde: 32 cm.
Lyskilde: E27 - Max 150 Watt.
Ledning: Tekstilledning, hvid, 2 x 0,75 mm2
Ledningslængde: 6 m
Energimærke: A++, A+, A, B, C, D

Write Your Own Review
Du anmelder:Concert P3 Pendel
Din anmeldelse
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:Concert P3 Pendel

Populære Fritz Hansen produkter

  1. Night Owl Bord Midtnight Blue/Ash
    1.563,00 DKK
  2. Orient P1 Pendel Kobber
    3.130,00 DKK
  3. Caravaggio Read Væglampe Hvid
    2.086,00 DKK
Viser butikker tættest på