Lamper over spisebord - online køb og professionel vejledning

 

Valg af lampe over spisebordet

Lad dig inspirere af vores guide over gode lamper til spisebordet.

Når du skal vælge en pendel til spisebordet, er det vigtigt at du gør op med dig selv om du ønsker direkte eller indirekte lys. Vi ved at spisebordet bliver brugt til mange forskellige ting. Måltider, arbejde og hyggelige aftener med gæster. Dette kan skabe et meget varierende behov for belysning. Vi giver her nogle bud på hvilke lamper, der er perfekte til spisebordet.


Det første du gør, når du står op og det sidste du gør, inden du går i seng? Ja, det er selvfølgelig lyset, du tænder og slukker. Loftlampen i soveværelset, pendlen over dit stuebord og spisebord, bordlampen på skrivebordet eller væglampen i entréen. Lamperne er del af hverdagen, og derfor skal du kunne glæde dig over dem, hvor både lyset og designet skal matche præcis din smag. I forbindelse med valg af den rigtige pendel eller loftlampe over spisebordet, er der nogle overvejelser du kan gøre dig, så du er sikker på at finde den rette lampe.

Det sker desværre ofte, at man tager en forkert beslutning, fordi man glemmer at finde frem til de kriterier, man har for lampen. Konkret betyder det, at det ikke nytter noget at have en spisebordslampe, der har et godt lys, hvis du ikke kan lide at kigge på den. Modsat hjælper det heller ikke at vælge en lampe, som er rigtig flot, hvis den ikke giver det lys, som du ønsker og har behov for i hverdagen. Vi har herunder fundet nogle populære lamper til brug over spisebordet, hvor lyset er funktionelt, og designet er tilpasset den skandinaviske smag. 

Designlampe til spisebordet - Fri fragt

Daroe lampe i dansk design - Prismatch.

 1. PH 2/1 Pendel
  Special pris 2.995,00 DKK Normalpris 3.995,00 DKK
 2. Mito Sospeso 40 Up Rose Gold
  18.050,00 DKK
 3. Baroni Pendel Ø40 Opal/Alu
  Special pris 1.124,25 DKK Normalpris 1.499,00 DKK
 4. Belid Picasso T 1416, Grå
  2.199,00 DKK
 5. Aluvia Medium Pendel
  2.249,00 DKK
 6. Caravaggio P2 Pendel Grey25
  Special pris 1.956,00 DKK Normalpris 2.608,00 DKK
 7. PH 3/2 Pendel Messing
  5.595,00 DKK

Pendler til spisebordet

Når du skal vælge en lampe over spisebordet, er det vigtigt at gøre op hvor meget lys man egentlig ønsker. Bruger du kun spisebordet til at spise ved, er det muligvis ikke så vigtigt, at der er meget lys, i forhold til hvis du sidder og syr, laver lektier eller læser avisen. Samtidig er det vigtigt at orientere sig rundt i rummet, om der er ting som stjæler lys. Det kan være mangel på lysindfald fra vinduer, mørke vægge eller store malerier. Søger du en ganske særlig og super funktionel belysning, er vi autoriseret forhandler af de luksuriøse Occhio lamper. Et brand, hvor mødet mellem design, funktionalitet og brugervenlighed præsenteres på elegant vis.

Én eller flere spisebordslamper? Det er det store spørgsmål, som kun du selv kan svare på. Vi anbefaler altid at du vælger 2 stk. hvis dit spisebord er over 180-200 cm. I dette tilfælde vil lyset nemlig have svært ved at nå helt ned i enden, hvis du kun har én stor lampe. Du kan også gå en anden vej og vælge 3-5 små lamper, som til sammen giver et rigtig godt lys ned over bordet.

Spisebordslamper med direkte lys

Hvis rummet, som lampen skal hænge i, allerede er meget oplyst, kan du med fordel vælge en pendel, som kun lyser nedad, for at skabe et funktionelt lys over bordet. Ellers anbefaler vi ofte at vælge en lampe, som er skabt i et materiale eller design, der giver lys ud i rummet, for at udnytte lyset omkring lampen optimalt. Vær opmærksom på, om lampen har mulighed for at tage en kraftig pære, hvis du ønsker meget lys over spisebordet - og vælg eventuelt en dæmpbar lyskilde som eksempelvis Philips HUE, eller en lampe med dæmpbar LED-lys. Har du fundet en smuk designlampe, som ikke er dæmpbar, er Philips HUE lyskilderne et oplagt valg.

Den rette lyskilde til din pendel over spisebordet

At vælge den rette lyskilde er vigtigt for at skabe den bedste oplevelse af din nye lampe. Ønsker du meget lys, anbefaler vi, at du vælger lamper med en lyskilde på over 11 watt LED (ca. 60 watt for en gammeldags glødepære). Har du fundet en lampe, hvor dele af lyskilden er synlig, findes der smarte lyskilder, der hedder kronepære, hvor toppen af pæren er blændet - som en slags indbygget diffusor. Dette kan være en fordel, hvis designet af lampen viser pærens top, da den sikrer at man ikke blændes. Vær dog opmærksom på at denne type pære i så fald også tager noget af det nedadrettede lys. Du kan se udvalget af alle vores lyskilder her - og kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål.

Har du brug for vejledning til valg af spisebordslampen er du velkommen til at kontakte os.

Se alle pendler

 1. Caravaggio P1 Pendel Mat Hvid
  Special pris 1.369,00 DKK Normalpris 1.868,00 DKK
 2. Champ Ø30 metal pendel
  1.629,00 DKK
 3. Champ Ø30 mat grøn pendel
  1.479,00 DKK
 4. Champ Ø30 mat sort pendel
  1.479,00 DKK
 5. Big Flowerpot VP2 Matt Black
  Special pris 2.785,00 DKK Normalpris 3.995,00 DKK
 6. Big Flowerpot VP2 Dark Green
  Special pris 2.996,25 DKK Normalpris 3.995,00 DKK
 7. Caravaggio P3 Pendel Grey45
  Special pris 3.562,50 DKK Normalpris 4.750,00 DKK
 8. Caravaggio P3 Pendel Dark Ultramarine
  Special pris 3.562,50 DKK Normalpris 4.750,00 DKK