Lamper over spisebord - online køb og professionel vejledning

Valg af lampe over spisebordet

Lad dig inspirere af vores guide over gode lamper til spisebordet.

Når du skal vælge en pendel til spisebordet, er det vigtigt at du gør op med dig selv om du ønsker direkte eller indirekte lys. Vi ved at spisebordet bliver brugt til mange forskellige ting. Måltider, arbejde og hyggelige aftener med gæster. Vi giver her nogle bud på hvilke lamper, der er perfekte til spisebordet.


Det første du gør, når du står op og det sidste du gør, inden du går i seng. Ja, det er selvfølgelig lampen, du tænder og slukker. Pendlen over dit stuebord, dit spisebord, over skrivebordet eller i entréen, kigger du på hver eneste dag. Derfor skal du kunne glæde dig over lampen, hvor både lyset og designet skal matche præcis din smag. I forbindelse med valg af den rigtige pendel, eller lampe generelt, er der nogle overvejelser du skal gøre dig.

Det sker desværre ofte, at man tager en forkert beslutning, fordi man glemmer at begge kriterier skal være opfyldt. Konkret betyder det, at det ikke nytter noget at have en lampe, der har et godt lys, hvis du ikke kan lide at kigge på den. Modsat hjælper det heller ikke at vælge en lampe, som er rigtig flot, hvis den ikke giver det lys, som du ønsker.

Designlampe til spisebordet - Fri fragt

Daroe lampe i dansk design - Prismatch.


Pendler til spisebordet

Når du skal vælge en lampe over spisebordet, er det vigtigt at gøre op hvor meget lys man egentlig ønsker. Bruger du kun spisebordet til at spise ved, er det muligvis ikke så vigtigt, at der er meget lys, i forhold til hvis du sidder og syr, laver lektier eller læser avisen. Samtidig er det vigtigt at orientere sig rundt i rummet, om der er ting som stjæler lys. Det kan være mangel på lysindfald fra vinduer, mørke vægge eller store malerier.

Én eller flere spisebordslamper? Det er det store spørgsmål, som kun du selv kan svare på. Vi anbefaler altid at du vælger 2 stk. hvis dit spisebord er over 180-200 cm. I dette tilfælde vil lyset nemlig have svært ved at nå helt ned i enden, hvis du kun har én stor lampe. Du kan også gå en anden vej og vælge 3-5 små lamper, som til sammen giver et rigtig godt lys ned over bordet.

Spisebordslamper med direkte lys

Hvis rummet, som lampen skal hænge i er meget oplyst, kan du med fordel vælge en pendel, som kun lyser nedad. Ellers anbefaler vi at vælge en lampe, som er designet i et materiale, der giver lys ud i rummet. Vær opmærksom på at lampen har mulighed for at tage en kraftig pære. Ønsker du meget lys, anbefaler vi, at du vælger lamper med en lyskilde på over 11 watt LED (ca. 60 watt glødepære).

Har du brug for vejledning til valg af spisebordslampen er du velkommen til at kontakte os.

Se alle pendler