sengelamper til soveværelset - stort udvalg

 

Hvilken sengelampe skal jeg vælge?

Vi giver tips og tricks til valg af lamper ved sengen.

Soveværelset er et af de rum, hvor det er sværest at finde den helt rigtige belysning - specielt når det kommer til valget af sengelamper. Skal det blot være et behageligt og stemningsskabende lys, eller skal sengelampen snarere bruges som læselampe inden sengetid? Eller måske en kombination med et dæmpbart lys? Vi giver dig en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge sengelampe, og samtidig får du vores bud på 20 ideelle sengelamper.

 

 1. Archi W1 Arkitektlampe Forest Green
  Special pris 1.085,00 DKK Normalpris 1.395,00 DKK
 2. Belid Deluxe Væglampe, Hvid
  1.749,00 DKK
 3. Caravaggio Read Væglampe Lysegrå
  Special pris 1.564,50 DKK Normalpris 2.086,00 DKK
 4. AJ9 Bellevue Væg Sort/Messing
  Special pris 1.645,00 DKK Normalpris 2.295,00 DKK


Afslappende hyggelys eller som læselampe?

Der er mange ting, du skal vurdere, når du skal vælge den rigtige sengelampe. Som det første skal du i bund og grund gøre op med dine behov; har du brug for en lampe med arm, en der kan dæmpes, eller er det vigtigt for dig med en afbryder på monteringspladen? Dernæst skal du tænke over, hvorvidt sengelampen blot skal bruges som et afslappende hyggelys, når du skal stresse af efter en hektisk dag, eller om du har brug for et skarpt, koncentreret lys, som er fordelagtigt, hvis du skal kunne læse i sengen.

»Hvis man går efter en læselampe, så er det vigtigt med et forholdsvist skarpt og koncentreret lys, så man ikke skal anstrenge sig for meget for at se, hvad der står i ens bog. Men samtidig skal man også være opmærksom på, at lampen ikke lyser hele rummet op, så det forstyrrer ens partner, som gerne vil sove« fortæller Linnea Jensen, belysningsansvarlig i Jensen-Company.

Som oftest har de fleste derfor en sengelampe på hver side af dobbeltsengen, så man selv kan styre, hvorvidt man skal bruge lys eller ej. Derudover ønsker mange, at sengelampen giver et varmt og blødt lys, da det virker beroligende, når man er træt. Flere og flere sengelamper har efterhånden indbygget LED, og her kan man være opmærksom på lumen, kraften af pæren, og kelvin, lampens varme. En ideel sengelampe har ofte en forholdsvis høj lumen og en kelvin på omkring 2000, som netop giver et rødligt, blødt lys. Du kan læse mere om dette i vores artikel: guide til valg af LED pære her.

Dæmpbar, med/uden ledning, og hvad med afbryder?

Hvis du ønsker en sengelampe, der kan bruges til både læsning og hyggelig belysning, kan du med fordel vælge en dæmpbar sengelampe. Der er flere måder at skabe et dæmpbart lys. Det er muligt at finde LED-lamper, som har indbygget dæmpbar LED, du kan købe en almindelig dæmpbar lampe (husk at tilkøbe lyskilder, som kan dæmpes), eller du kan benytte de smarte Philips HUE dæmpbare pærer i en normal lampe, som ellers ikke har dæmpning.

Skal lampen placeres direkte på strømudtaget, eller skal den have en ledning? Hvis lampen placeres direkte på udtaget, slipper du for synlige ledninger omkring lampen. Det giver et stilrent udtryk, men det kan være omstændigt at lave denne løsning, hvis det ikke er i forbindelse med nybyggeri og projekt. Derudover kan du gøre dig nogle tanker om afbryder - altså tænd/sluk funktionen i lampen. Vil du have en lampe, som du kan slukke direkte på lampen, er det en lampe med afbryder på lampe eller base, du skal købe. Foretrækker du en lampe, som slukkes på en kontakt i rummet, er det ikke nødvendigt med afbryder på lampen. Har du valgt en lampe med ledning, fås nogle lamper med afbryder på ledningen, mens andre har afbryder på selve lampen. 


For netop at gøre valget af sengelampe lidt mere overskueligt for dig har vi valgt at give vores bud på 20 ideelle sengelamper fordelt på 4 kategorier:

 1. Sengelamper med arm
 2. Spot-sengelamper
 3. Den korte og simple sengelampe
 4. Den traditionelle arkitektlampe som sengelampe.
 5. Sengelamper med afbryder

Sengelamper med arm

Der findes et utal af væg- og sengelamper med arm, og det handler blot om at finde den, der passer til din stil. Fordelen ved at vælge en sengelampe med arm er, at den er yderst fleksibel og ofte har en imponerende rækkevidde. Hvis du har et varierende behov i forhold til, hvad din sengelampe skal kunne, så er en sengelampe med arm et godt valg.

sengelampe fra By Rydens - Fri fragt

By Rydéns Bazar væglampe

Bestlite lampe til seng - Prismatch.

Bestlite BL5 væglampe

 1. Bazar Væglampe Lang Grå
  Special pris 960,00 DKK Normalpris 1.200,00 DKK
 2. Belid Ledro Væglampe LED, Sort
  1.399,00 DKK
 3. Baluna Væglampe Medium
  Special pris 2.586,75 DKK Normalpris 3.449,00 DKK
 4. Bestlite BL5 Messing
  5.645,00 DKK


Spot sengelamper

Spot-sengelampen er særligt fordelagtig for dig, som ofte har brug for at justere lyset på flere måder. Så når du har brug for at dæmpe lyset, så kan du gøre det, hvorimod hvis du har brug for et lidt kraftigere lys, så kan du skrue op for det. En anden fordel ved spot-lamperne er også, at det ofte er klassiske, diskrete designs, der passer ind i enhver indretning.

sengelampe fra Luceplan - Fri fragt

Luceplan Counterbalance spot

Bestlite lampe til seng - Prismatch.

Rotaliana String spot

 1. Counterbalance Spot
  3.628,00 DKK
 2. Cato væglampe, Messing
  1.349,00 DKK
 3. Pin-Up LED Wall Bronze
  1.999,00 DKK


Den stemningsskabende sengelampe

Hvis du ikke benytter sengelyset til læsning, men blot ønsker en behagelig, og blændfri belysning, er der er stort udvalg af smukke væglamper, der kan bruges ved sengen. Disse lamper er eminente til at skabe en spændende og hyggelig atmosfære i rummet, og her kan det være en fordel at finde en dæmpbar model, eller kombinere lampen med Philips HUE dæmpbare lyskilder.

sengelampe fra Raxon - Fri fragt

Raxon RL 27 LED Væglampe

Strap væglampe til seng - Prismatch.

Nordlux Strap 15 væglampe

 1. Diablo Væglampe, Ø30, Grå/Sort
  2.099,00 DKK
 2. Eos Up Medium Væg/Loftlampe
  949,00 DKK
 3. IC Lights C/W 1 - Messing
  3.250,00 DKK

Den traditionelle arkitektlampe som sengelampe

Arkitektlampen har i mange år været meget populær, og du har måske set den hos dine forældre eller bedsteforældre. Kendetegnende for arkitektlampen er dens retro design med et moderne touch. Hvis du ønsker en sengelampe med høj funktionalitet, men du samtidig gerne vil have, at dit soveværelse skal have et moderne udtryk, så er den traditionelle arkitektlampe et oplagt valg.

sengelampe fra Louis Poulsen - Fri fragt

Louis Poulsen NJP væglampe

Luxy væglampe til seng - Prismatch.

Rotaliana Luxy W1 væglampe

 1. Lampe Gras NO 204, Deluxe
  2.880,00 DKK
 2. Lampe Gras NO 222
  2.795,00 DKK Normalpris 3.280,00 DKK
 3. Fortebraccio Væglampe - Aluminium
  1.965,00 DKK
 4. NJP hvid væglampe
  3.095,00 DKK

Har du brug for vejledning til valg af belysning i soveværelset, er du velkommen til at kontakte os.

Se alle designlamper