Mantis

Køb DCW Mantis lamper online med fri fragt

 

Mantis

Den elegante Mantis belysningsserie er resultatet af ingeniør, kunstner og håndværkeren Bernard Schottlanders kreative og innovative tilgang til design og formgivning. Serien er skabt i 1951 og er i dag stadig en klassiker.

Lamperne i Mantis serien er designet med udgangspunkt i et smart modvægt-system og skabt i holdbare metalstænger. Lampeskærmene er formet i aluminium i et organisk udtryk, som understreger det dynamiske design perfekt. Elegance og en form for vægtløshed tilfører lamperne et udtryk af altid at være ved at miste balancen – resultatet er indtagende og smukt, og det inviterer til nærmere udforskning af de spændende designs. Mantis serien byder på smukke gulvlamper, væglamper, bordlamper og loftlamper/pendler, og lamperne er simplicitet og funktionalitet præsenteret på innovativ vis i et fantastisk tidløst design.

Faldende orden

3 varer

pr. side
  1. Mantis BS2 Væglampe Mini LED
    4.173,00 DKK
  2. Mantis BS5 Væglampe m/afbryder
    Special pris 2.295,00 DKK Normalpris 3.180,00 DKK
  3. Mantis BS5 Væglampe u/afbryder
    Special pris 2.295,00 DKK Normalpris 3.180,00 DKK
Faldende orden

3 varer

pr. side

Mantis lamper fra DCW

Den flotte Mantis serie er designet af Bernard Schottlander i 1951. Seriens lamper er skabt i et elegant og let design, og navnet Mantis er ikke tilfældigt. Mantis betyder knæler på dansk hvilket er et meget passende navn, da flere af seriens lamper leder tankerne hen på det spinkle insekt, med former der minder om ben, og skærme, der næsten kunne ligne et hoved. Det er især gulvlampen BS1 og væglampen BS2, som til fulde gør inspirationen fra knæleren tydelig med de tre ben og indtrykket af at de hvert øjeblik kunne få overbalance.

Bernard Schottlander designer af Mantis lamperne

Om Bernard Schottlander - manden bag Mantis

Bernard Schottlander blev født i Tyskland i 1924 og flyttede til England i 1939. Han var del af den britiske hær i Indien, hvor han lærte at smede, og da han var tilbage i England studerede han skulpturdesign ved Leeds College of Art. Efter flere års succesfuldt arbejde med industrielt design ændrede han fokus til i højere grad at omhandle skulpturer.

Udover egne skulpturer, industrielt design og den populære lampeserie Mantis, arbejde Bernard Schottlander som underviser på St. Martins School of Art. Herudover deltog han i grupper af kunstnere med udstillinger i england og fik i 1966 sin egen udstilling ved Hamilton Galleries i London.

Mantis belysningsserien - designet og materialerne

Mantis lamperne bærer præg af at være designet af en kunstner og skulptør. Det spændende design byder på et smart modvægtsystem og designet er justerbart og funktionelt, og står næsten som en skulptur i boligens indretning. Bernard Schottlander erfaring som smed og skulptør ses i udførslen af lamperne og materialevalget. Lamperne består af stålrør og lampens skærm er formet i aluminium med teknikker benyttet af metalarbejdere. Bernard Schottlander tilføjede et mere dynamisk og organisk udtryk ved at forme skærmene i en mere blød og afrundet silhuet.

Mantis BS1 Gulvlampen - klassiskeren

En af Mantis seriens største klassikere er BS1 gulvlampen, som var en af de første lamper i serien. Denne lampe viser inspirationen fundet i knælerens bevægelser og krop ganske fint: Det slanke stel, modvægten, som skaber en næsten unaturlig balance og hovedet i den organiske silhuet. BS1 gulvlampen BS2 væglampen er skabt i samme stil med de tre ben, og disse to lamper har et særligt let udtryk. Andre af seriens lamper har i stedet for tre ben en rund base. Dette skaber et lidt mindre svævende udtryk, men de har til gengæld et meget stilrent udtryk og optager midnre plads omkring lampen.

 

 

 

Viser butikker tættest på