Lamper over sofabordet - online køb og professionel vejledning

Hvilken lampe skal jeg vælge over sofabordet?

Guide: Vælg den rigtige lampe over dit sofabord

Når du skal vælge lampen til ophæng over sofabordet er der især to ting, der spiller en væsentlig rolle. Lampen skal hænge i den korrekte højde, så du har frit udsyn til dit TV. Derudover er det en god idé at gå efter en lampe, som ikke blænder.


Skal du bruge en lampe til at skabe et flot atmosfærisk lys eller nærmere et mere koncentreret af slagsen, er det en god idé at have med i overvejelserne hvilken type lampe du vælger. En lampe til sofabordet har trods alt en ret central plads i hjemmet.

Man kender det. En lampe der hænger for lavt og giver genskær kan være meget irriterende. Der er derfor en række kriterier, som du kan have med i overvejelserne når du vælger lampen til sofabordet. Herunder giver vi et par tips og tricks til valg af lampe til sofabordet, så du vælger rigtigt første gang.

Strap lampe til hjemmet - Fri fragt

Umage pendel til din stue - Bliv inspireret af vores udvalg


Behageligt lys som ikke generer udsynet

Lampen over sofabordet skal give et brugbart lys, som ikke tager for meget fokus når det er tændt. Gå derfor efter en lampe, der er lukket og dermed giver et lys, som primært er nedadrettet. Lamper over stuebordet skal hænge så de ikke forstyrrer udsynet til hverken fjernsyn eller dem som sidder overfor dig. Du skal kunne se TV'et og personer under lampen uden at kunne se pæren, da det kan forstyrre.

En god test man kan forsøge sig med, er at få en til at holde lampen og så kan du prøve at rejse dig fra sofaen. På den måde kan du teste om sikkerhedsafstanden er passende. Gå, så vidt muligt, efter en lampe som er let i rummet og ikke generer for meget. Lampen skal ikke være for stor og vi anbefaler derfor at vælge en lampe på mellem 20-40 cm i diameter. Ønsker du et direkte lys, er det en god idé at vælge en lampe i metal. Ønsker du derimod mere rumlys vil en glaspendel være at foretrække.

Lightpoint lampe til sofabord - Fri fragt

Fritz Hansen Dogu pendel - Bliv inspireret af vores udvalg


Alternativ belysning ved sofabordet

En klassisk pendel er at foretrække hos de fleste. Der er dog andre smarte måder at få behagelig belysning, som egner sig til sofabordet. En løsning kan være en flot hængelampe, som står i hjørnet ved sofaen og rækker ind over sofabordet. Det giver et godt lys, som ikke forstyrrer, mens der på de fleste af denne type lamper er mulighed for at justere skærmhøjden.

North hængelampe til sofabord - Fri fragt online

Tolomeo Mega hængelampe - Køb med fri fragt


Har du brug for vejledning til valg af skrivebordslampe er du velkommen til at kontakte os.

Se alle skrivebordslamper