Lamper over sofabordet - online køb og professionel vejledning

 

Hvilken lampe skal jeg vælge over sofabordet?

Guide: Vælg den rigtige lampe over dit sofabord

Når du skal vælge en eller flere lamper til ophæng over sofabordet er der især to ting, der spiller en væsentlig rolle. Lampen skal hænge i den korrekte højde, så du har frit udsyn til dit TV. Derudover er det en god idé at gå efter en lampe, som ikke blænder. Det kan desuden være værd at overveje om du ønsker belysning hængt direkte over sofabordet, eller i stedet ved siden af sofabordet, i hjørnet af rummet eller ved siden af sofaen.


Skal du bruge en lampe til at skabe et flot atmosfærisk lys eller nærmere et mere koncentreret af slagsen, er det en god idé at have med i overvejelserne hvilken type lampe du vælger. En lampe til sofabordet har trods alt en ret central plads i hjemmet. Derudover kan du overveje om du ønsker en enkelt lampe eller flere lamper sammen i sæt eller en klynge. Vælger du at hænge en lampe over sofabordet enkeltvis eller to lamper sammen skabes et roligt udtryk. Vælger du at hænge flere lamper sammen i en klynge skabes et mere dynamisk udtryk.

Man kender det. En lampe der hænger for lavt og giver genskær kan være meget irriterende. Der er derfor en række kriterier, som du kan have med i overvejelserne når du vælger lampen til sofabordet. Herunder giver vi et par tips og tricks til valg af lampe til sofabordet, så du vælger rigtigt første gang.

Strap lampe til hjemmet - Fri fragt

Umage pendel til din stue - Bliv inspireret af vores udvalg

 1. Atom Pendel Antik Messing Ø45
  Special pris 1.199,00 DKK Normalpris 1.699,00 DKK
 2. Light Point Zero S1 Sort
  Special pris 1.196,25 DKK Normalpris 1.595,00 DKK
 3. Acorn Pendel Messing
  Special pris 598,00 DKK Normalpris 699,00 DKK
 4. Dogu Pendel Guld
  Special pris 2.471,25 DKK Normalpris 3.295,00 DKK


Behageligt lys som ikke generer udsynet

Afhængigt af om du ønsker en lampe over sofabordet, som skal give et brugbart lys, eller et mere diffust lys, kan du gå efter en af to typer designs. Hvis det er en funktionel belysning, som ikke tager for meget fokus når det er tændt, kan du gå efter en lampe, der er lukket og dermed giver et nedadrettet, funktionelt lys. Ønsker du en lampe med et mere diffust lys, kan du vælge en lampe hvor lyskilden er skjult, eller modsat en lampe, hvor lyskilden er synlig, men til gengæld har en lavere lumen (og altså skaber mindre lys for at undgå blænding). 

 1. SR2 Mega Bulb pendel, klar
  821,25 DKK Normalpris 1.095,00 DKK
 2. Mito Sospeso 40 Up Rose Gold
  18.050,00 DKK
 3. Chimes Pendel Eg
  499,00 DKK
 4. Flowerpot VP1 Matt black
  Special pris 1.149,00 DKK Normalpris 1.695,00 DKK


Hvor højt skal lampen hænge over sofabordet.

Lamper over stuebordet skal hænge så de ikke forstyrrer udsynet til hverken fjernsyn eller personer, som sidder overfor dig. Du skal kunne se TV'et og personer under lampen uden at blive forstyrret at et skarpt lys. En god test man kan forsøge sig med, er at få en anden til at holde lampen og så kan du prøve at sætte dig i sofaen og stole omkring bordet, samt gå rundt i rummet, for at fornemme hvordan højden passer. Har du godt udsyn til TV og de andre pladser omkring bordet under lampen, og undgår du ubehagelig blænding fra lampen eller reflektion i TV'et, har lampen en fin højde. Gå, så vidt muligt, efter en lampe som er let i rummet og ikke generer udsynet i rummet for meget. Lampen skal ikke være for stor og vi anbefaler derfor at vælge en lampe på mellem 20-40 cm i diameter. Ønsker du et direkte nedadrettet lys, er det en god idé at vælge en lampe i metal. Ønsker du derimod mere rumlys vil en glaspendel eller et mere åbent design være at foretrække.

Lightpoint lampe til sofabord - Fri fragt

Fritz Hansen Dogu pendel - Bliv inspireret af vores udvalg


Alternativ belysning ved sofabordet

En klassisk pendel er at foretrække hos de fleste. Der er dog andre smarte måder at få behagelig belysning, som egner sig til sofabordet. En løsning kan være en flot hængelampe, som står i hjørnet ved sofaen og rækker ind over sofabordet. Det giver et godt lys, som ikke forstyrrer, mens der på de fleste af denne type lamper er mulighed for at justere skærmhøjden. Vi forhandler smukke designerlamper som byder på et stort udvalg af anderledes og funktionelle gulvlamper.

North hængelampe til sofabord - Fri fragt online

Tolomeo Mega hængelampe - Køb med fri fragt

 1. Tolomeo Mega Terra Ø36 Sort/Sort
  6.380,00 DKK
 2. Lampe Gras NO 304 L60 Lux
  3.575,00 DKK
 3. Balance 5189 Gulvlampe
  24.609,00 DKK


Har du brug for vejledning til valg af skrivebordslampe er du velkommen til at kontakte os.

Se alle skrivebordslamper