Valg af skrivebordslampe - online køb og professionel vejledning

 

Guide til skrivebordslampen

Hvilken lampe skal du vælge til skrivebordet på kontoret?

Det første man skal vurdere ved køb af bordlampe, er om man ønsker meget eller knap så meget lys ned på arbejdsbordet, og om det er et direkte, funktionelt lys, eller et diffust lys, der er behov for. Det kræver specielt meget lys, hvis du arbejder med at læse i bøger, blade eller fysisk håndarbejde, og her vil en funktionel nedadrettet belysning være at foretrække. Modsat kræver det mindre lys, hvis du arbejder ved en computer, da computeren i forvejen giver lys fra sig. Et mere diffust lys vil i så fald være et godt valg, da det tilfører et behageligt lys omkring arbejdsstationen og samtidig ikke skaber et genskær i skærmen, som et direkte lys, kan gøre.


Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, at jo mere lys der er i dine omgivelser, des nemmere vil det være at koncentrere sig. For lidt lys kan betyde hovedpine og træthed, hvis du skal anstrenge dig for at se.

Når du har fastsat dit behov i forhold til det arbejde, du udfører, skal du tage stilling til, om lyset skal være direkte eller indirekte. Det direkte lys får du ved en traditionel skrivebordslampe, hvor lyset er rettet direkte mod bordet. Det indirekte lys får du ved en traditionel bordlampe, som eksempelvis også kan placeres i et hjørne af stuen, for at skabe en hyggebelysning. Denne type lampe giver et diffust lys rundt i rummet og bruges til at skabe en grundbelysning.

Artemide Sisifo skrivebordslampe

Cato lampe fra Belid til skrivebord


Den traditionelle arkitektlampe lever stadig

Arkitektlampen er populær som aldrig før. Mange har sikkert set den traditionelle arkitektlampe hos deres forældre, bedsteforælder eller oldeforældre, men det retro design er stadig top moderne. Mange belysningsdesignere har haft arkitektlampen i baghovedet, når de har designet skrivebordslamper. Derfor findes der i dag et hav af lignende skrivebordslamper, som har den samme gode funktionalitet, men med et mere moderne udtryk og lys.

 1. Arigato Bordlampe Sort
  3.349,00 DKK
 2. Arigato Bordlampe Hvid
  3.349,00 DKK
 3. Tolomeo Micro Bord Guld
  1.755,00 DKK
 4. Tolomeo Micro Bord Hvid
  Special pris 1.295,00 DKK Normalpris 1.680,00 DKK

Store bordlamper til store borde

Når du har fundet ud af, om du ønsker en skrivebordslampe eller en traditionel bordlampe, skal du finde en model, som passer til stilen i dit hjem. Tidligere var en bordlampe og en skrivebordslampe ren funktionalitet, men i dag er lampen en del af indretningen på dit kontor. En stor bordlampe kan være utrolig flot, hvis du har et skrivebord, der er over 160 cm. Pas på du ikke vælger en lampe, som er for lille til det store bord, da du dermed kan have svært ved at lyse hele overfladen op.

Har du brug for vejledning til valg af skrivebordslampe er du velkommen til at kontakte os.

Se alle skrivebordslamper