Inspiration til gulvlamper til hjemmet - Stort udvalg online

 

Vælg den rigtige gulvlampe

Her finder du en guide til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en gulvlampe.

Igennem tiden har vores behov og tanke omkring lyset ændret sig utrolig meget. I dag er en gulvlampe ikke kun en lyskilde, men lige så meget en skulptur og et designikon i stuen, i køkkenet, entréen eller på værelset.


I dag er man gået meget væk fra at lave generel belysning, som vi kender fra lysstofrør eller store plafoner i stuen, som lyser det hele op. I stedet for er man gået over til ”punktbelysning”, hvor mange lamper er med til at lyse rummet op. På den måde kan man nemt regulere mængden af lys ved blot at lade nogle af lamperne forblive slukket.

En gulvlampe, også kaldet en standerlampe, kan have mange forskellige funktioner. Derfor skal du inden købet gøre op med dig selv, om den skal bruges som primær belysning eller sekundær belysning. Det betyder, om gulvlampen skal bruges til at lyse rummet op eller blot til at stå og se flot ud. Der er meget stor forskel på lyset i de forskellige gulvlamper. Mange modeller er hovedsaligt tiltænkt som læselamper ved siden af en stol, en sofa eller eksempelvis et skrivebord.

LED eller almindelig pære?

I dag er langt de fleste gulvlamper med integreret LED eller kan fås med LED pære. Det er altid en god idé at gå efter en lampe, som du ved, at du kan få lyskilde til mange år frem. På et tidspunkt vil de almindelige stiftpærer (eksempelvis G9 og GY6,35) udgå helt. Du er dog helt fremtidssikret ved at vælge en gulvlampe eller standerlampe med E27, E14 og GU10 fatning.

Gulvlampe til inspiration - Fri fragt

Gulvlampe fra Grupa Products - Prismatch.


En gulvlampe i stedet for en pendel

I mange lejligheder eller huse, kan det være vanskeligt at montere en pendel over sofabordet eller spisebordet. Her kan du med fordel bruge en gulvlampe til at udfylde det samme behov. En gulvlampe med en lang radius kan nemlig række helt ind over bordet. Fordelen er bl.a. også, at lampen blot kan fjernes, hvis bordet skal flyttes eller man ønsker at flytte rundt.

Nedenfor kan du se nogle af vores mest solgte gulvlamper til at række ind over et bord. Det er kun dig der sætter grænsen for, hvordan du ønsker at indrette dit hjem. Nogle af gulvlamperne, kan justeres i højden, så du kan trække lyset hele ned til bordet, når du har behov for det. Ligeledes kan du skubbe lampen op, når du eksempelvis skal se fjernsyn, så den ikke skygger.

 1. LOBBY lounge sort gulvlampe
  3.699,00 DKK
 2. String F1 LED Gulvlampe Alu
  3.395,00 DKK
 3. Tolomeo Mega Terra Ø32 Sort/Pergament
  5.995,00 DKK
 4. Arco gulvlampe
  17.995,00 DKK

 

Gulvlampe til inspiration - Fri fragt

Gulvlampe fra Grupa Products - Prismatch.


Gulvlampe som læselampe

Ønsker du at benytte gulvlampen ved lænestol eller sofaen som læselampe, bør du vælge en gulvlampe som har et funktionelt lys. Det vil sige et nedadrettet lys, og eventuelt et lampehoved som er justerbart i placering, retning og højde. Med en justerbar gulvlampe, får du altid den passende belysning til dit behov.

 1. AJ7 Bellevue Gulv Sort/Messing
  Special pris 3.494,00 DKK Normalpris 4.995,00 DKK
 2. Arigato Gulvlampe Sort
  Special pris 2.995,00 DKK Normalpris 3.999,00 DKK
 3. Bestlite Bl3 M Gulv Krom/sort
  6.495,00 DKK

Har du brug for vejledning til valg af belysning til gulvet, er du velkommen til at kontakte os.

Se alle gulvlamper