Gulvlamper

Her finder du en lang række lækre gulvlamper i flere designs, som helt sikkert vil passe ind i dit hjem.

Gulvlamper fra alle de kendte mærker i højeste kvalitet. Vi har et stort udvalg af diverse gulvlamper, og vi lægger vægt på at præsentere et bredt udvalg til ethvert hjem. Alt fra funktionelle læselamper med direkte belysning til dekorative standerlamper med diffus belysning, samt hængegulvlamper, der kan erstatte en pendellampe ind over stue- og spisebord.

Ønsker du vejledning og rådgivning om valg af gulvlamper, er du velkommen til at kontakte os - vi er altid klar med et godt råd på mail, online eller telefon, så tøv ikke med at Kontakte os.

køb gulvlamper online - lamper og belysning fra de kendte mærker

Gulvlamper

Faldende orden

Varer 1-25 af 585

Side
pr. side
 1. Captain Mini Gulv Sort/Guld
  Special pris 1.755,00 DKK Normalpris 2.310,00 DKK
 2. 1123 Gulvlampe Messing
  1.999,00 DKK
 3. 1123 Gulvlampe Sort
  1.999,00 DKK
 4. 3some Gulvlampe Antikguld
  2.300,00 DKK
 5. AJ7 Bellevue Gulv Hvid/Messing
  Special pris 3.745,00 DKK Normalpris 4.995,00 DKK
 6. AJ7 Bellevue Gulv Messing
  6.995,00 DKK
 7. AJ7 Bellevue Gulv Sort/Messing
  Special pris 3.494,00 DKK Normalpris 4.995,00 DKK
 8. AJ7 Bellevue Gulv Sort/Stål
  Special pris 3.489,00 DKK Normalpris 4.995,00 DKK
 9. NYHED
 10. NYHED
  Angora Gulvlampe - Grå
  1.199,00 DKK
 11. Angora Gulvlampe - Sort
  1.199,00 DKK
 12. Arco gulvlampe
  17.995,00 DKK
 13. Arco LED gulvlampe
  18.595,00 DKK
 14. Arigato Gulvlampe Hvid
  3.999,00 DKK
 15. Arigato Gulvlampe Sort
  3.999,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 585

Side
pr. side

Gulvlamper til alle hjemmets rum

Når du skal vælge en gulvlampe til hjemmet, er der flere overvejelser du kan gøre dig før købet. Hvor skal lampens placeres, hvilket design ønsker du, og hvor høj en watt eller lumen har du behov for. Herunder beskriver vi nogle af gulvlampetyperne og fordelene ved de forskellige designs, og du kan også læse om lyskilder, watt og lumen.

Kontakt os for et godt tilbudVælg den rette gulvlampe ud fra dit behov

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber gulvlamper?

Når du skal vælge din nye gulvlampe, er det vigtigt at finde ud af, hvilket formål gulvlampen skal tjene. Når vi taler om belysning, taler vi om to typer lys: Et diffust/indirekte lys ideel til at skabe en behagelig rumbelysning, eller et direkte, ofte nedadrettet, lys godt til at læsning og arbejde, og til at skabe et afgrænset lys i en del af i lokalet. Skal din nye gulvlampe bruges til at tilføre hele rummet mere lys, vil vi anbefale en gulvlampe med et diffust lys, der kan spredes omkring lampen. Her kan du finde gulvlamper designet til synlige lyskilder, som eksempelvis ballroom serien fra Design by Us, eller gulvlamper med skjulte lyskilder, hvor det er muligt at bruge en høj lumen, så der kommer et godt lys fra lampen, som serien Cala fra spanske Marset. Vælg en lampe med skærm i eksempelvis glas, akryl eller stof, så lyset kan strømme effektiv ud gennem skærmen. Det er desuden muligt at finde spændende designs, der kombinerer de to egenskaber. Belid Picasso serien byder på flotte gulvlamper, som skaber et flot diffust lys, der spredes godt omkring lampen fra den flotte skærm. Det unikke design har desuden at et nedadrettet lys, der kan bruges til læsning i en lænestol eller sofa ved lampen. Søger du en gulvlampe fordi du mangler en læselampen, anbefaler vi, at du vælger en gulvlampe med et funktionelt, afgrænset lys og evt. i et design, der kan tilpasses behovet. Det kan være ved hjælp af en justerbar højde eller en fleksibel arm.

Hvilke typer af gulvlamper findes der?

Der findes mange forskellige typer af gulvlamper, der dækker alle de behov du måtte have. Hos Jensen Company skelner vi mellem læsegulvlamper, gulvlamper med arm, hængegulvlamper (suspension) og standerlamper. Dit valg afhænger af, hvilket behov din nye gulvlampe skal opfylde. Er det en lampe, som skal sprede et diffust lys omkring lampen, vil det ofte være en standerlampe eller suspension-lampe, hvor der skal skabes en behagelig og diffus belysning i rummet. Skal du derimod bruge lampen til læsning og arbejdslys, vil en læsegulvlampe eller en gulvlampe med arm, der kan justeres, være et godt bud.

Læsegulvlampe

En læsegulvlampe er – som navnet indikerer – en lampe med et særligt godt læselys. Derfor er disse gulvlamper populære at placere ved siden af stuens lænestol hvor yndlingsbogen eller nyhederne skal læses, eller ved skrivebordet i kontoret. En læsegulvlampe vil oftest kendetegnes ved at levere et direkte og behageligt lys, som kan rettes derhen, hvor behovet er. Et godt eksempel på en både smuk og funktionel gulv-læselampe er Bestlites BL3, hvor lampens hoved kan hæves og sænkes efter behov. Afhængigt af dit behov for lys, kan du her være opmærksom på, at hvis lampen skal kunne give meget lys, er det den maksimale watt eller lumen, du skal holde øje med. Har læselampen integreret LED, vil det være lumen-tallet du kan se efter. Jo højere lumen, jo mere lys, kan lampen give. Står gulvlampen i stuens hyggelige hjørne, kan du med fordel købe en lysdæmper til lampen, eller du kan købe en gulvlampe med indbygget lysdæmper.

Gulvlamper med arm

Gulvlamper med fleksible arme kan være en god løsning, hvis du ønsker en funktionel og justerbar belysning. Der findes gulvlamper med flere arme, hvor lyset kan rettes i forskellige retninger, eksempelvis Arigato gulvlampen, her kan den ene arm give et godt direkte læselys, mens den anden arm har opadrettet belysning, som giver et mere diffust lys ud i rummet. En ny tendens inden for gulvlamper er overdimensionerede arkitektlamper, eksempelvis denne Archi gulvlampe fra Light-Point, der giver et stilet og spændende look i hjemmet. Arkitektlamper er kendetegnet af det funktionelle design med justerbar todelt arm og et hoved, der kan peges hen, hvor behovet er. Arkitekt-gulvlampen kan med fordel kombineres med en klassisk arkitektbordlampe i et tilstødende rum.

Hængegulvlamper (suspension)

Denne type gulvlampe er god at bruge som spændende alternativ til pendler over stuebordet, spisebordet eller i loungeområder. Gulvlampen kan placeres ved siden af stuebord eller loungeområde og kan række ind over bordet med sin arm, hvorfra lampens lyskilde hænger. Oftest er lyskilden dækket af en skærm for at skabe en behagelig belysning, som ikke blænder. En af vores populære gulvlamper med dette suspension-design er Ginger XL Gulvlampen fra Marset.

Standerlamper

Når gulvlamper kaldes standerlamper henvises der ofte til en lampe, som giver et diffust lys og ikke har en direkte belysning. I nogle tilfælde kan standerlampen have en opadrettet belysning pga. en skærmåbning i toppen af lampen, og det vil sjældent være muligt at benytte en standerlampe som læselampe, hvis der ønskes et godt og funktionelt direkte lys. Derfor er standerlamper særligt gode til at give et stemningsfyldt og diffust lys, og disse lamper er flotte i hjørnet af opholdsrum, stue, spisestue og soveværelse som en tilføjelse til rummets øvrige indretning. Et godt eksempel på en moderne og klassisk inspireret standerlampe er GUBI Gravity gulvlampen her.

Hvilke forskellige typer belysning kan en gulvlampe give?

Skal din nye gulvlampe bruges til at tilføre hele rummet mere lys, vil vi anbefale en gulvlampe med et diffust lys, der kan spredes omkring lampen. Søger du en gulvlampe fordi du mangler en læselampe, anbefaler vi, at du vælger en gulvlampe med et funktionelt, afgrænset lys. Er det et diffust lys, du har behov for, vil en standerlampe eller suspension gulvlampe være et godt valg. Er det en lampe til læsning og arbejdslys, er det gulvlamperne med arm og læsegulvlamper, der er det rette valg.


Gulvlampe med integreret LED-lyskilde

LED bliver stadigt en vigtigere del af belysningsdesigns, og den innovative teknologi gør det muligt at få en god og funktionel belysning, som er økonomisk og miljømæssigt optimal. Hvis man har en almindelig lampe og gerne vil bruge LED-belysning, er det muligt at købe en LED-pære til lampen, men det er i dag også muligt at få lamper med integreret LED-lyskilde. Dette gør det muligt at skabe spændende og innovative lampedesigns, hvor der ikke skal gøres plads til en fatning og pære. De fleste LED-lamper har en levetid 10.000 - 50.000 timer, hvilket kan omregnes til 10 - 50 år. Flere store mærker har taget teknologien til sig, og Light-Point er en af mærkerne som er meget anerkendt for deres innovative LED-teknologi. Danske Louis Poulsen har også taget teknologien til sig, og har flere funktionelle og flotte LED-lamper, bl.a. NJP gulvlampen, i et flot og funktionelt design med to lysstyrker og auto-sluk.


Vælg den rigtige gulvlampe

Linnea fra Jensen Company viser dig her nogle af mulighederne for gulvlamper, og hvilke overvejelser, du kan gøre dig, inden du køber en lampe til din bolig. Det er en god ide, at gøre op med dig selv, hvilke behov din nye gulvlampe skal opfylde. På den måde får du får en lampe, som du kan være glad for i mange år fremover.


Lyskilder til gulvlamper

Hvorfor skal jeg vælge en LED-lyskilde til min gulvlampe?

LED bliver stadigt en vigtigere del af belysningsdesigns, og den innovative teknologi gør det muligt at få en god og funktionel belysning, som er økonomisk og miljømæssigt optimal. De fleste LED-lamper har en levetid 10.000 - 50.000 timer, hvilket kan omregnes til 10 - 50 år. Du kan både få gulvlamper med indbygget LED, eller du kan vælge at benytte en LED-lyskilde i din almindelige gulvlampe. Mange LED-gulvlamper fås med dæmpning, mens du ved en almindelig gulvlampe kan vælge at benytte en 3-trins-pære, så du kan justere lysniveauet i tre trin for hvert tryk på afbryderen.

Lumen-tallet ved LED-lyskilder kan sammenlignes med watt ved glødepærer, og antal lumen har betydning for hvor meget lys pæren kan give. En god tommelfingerregel er, at 800 lumen svarer til lysstyrken ved en gammeldags glødepære på 60 Watt. Det er her vigtigt at nævne, at LED-lyskilders watt-værdi ikke afspejler deres lysstyrke/lumen, men kun deres energiforbrug. Dette betyder at en gulvlampe med en kun 10 watt LED-lyskilde kan have en lumen på eks. 800 fordi lampen benytter de 10 watt mere effektivt end en glødepære, og skaber den samme mængde lys med mindre energi/watt.

Vi vil altid anbefale, at du vælger en LED-pære til din gulvlampe, da dette er det bedste valg økonomisk og miljømæssigt. Hvis gulvlampen skal bruges til en hyggelig belysning i hjørnet af rummet, vil en LED-pære med en lumen på 400 - 600 være et fint valg. Skal lampen kunne give et behageligt læselys vil en lumen på 700 - 1000 være et godt valg, afhængigt af behov og præferencer. Bruges lampen ved skrivebordet, hvor der skal være et klart og funktionelt lys, kan du i stedet vælge en pære med en lumen på minimum 800 (svarende til en gammeldags glødepæres lysniveau).

Du kan desuden overveje hvor varmt/koldt et lys du ønsker. Her vil det være lyskildens kelvin, du skal være opmærksom på. En pære med lav kelvin har et varmt rødligt lys, og en pære med høj kelvin har et koldt hvidt/blåligt lys. En gammeldags glødepære har som udgangspunkt en kelvin på 2700. Skal stuens hyggelige hjørne have et varmt skær, vil det derfor være oplagt at vælge en lavere kelvin på 2000 – 2500, mens et klart hvidt lys kræver en højere kelvin på minimum 3000. De fleste LED-pærer har en kelvin på omkring 2700-3000, som giver et lys vi kender fra almindelige glødepærer. Hvis du gerne vil læse mere om valg af lyskilde, kelvin og lumen, kan du læse mere her.

Se alle lyskilder her


Viser butikker tættest på