Guide til LED-pærer - Gratis fragt på alle lyskilder

Guide til den rigtige LED Pære

Den ultimative guide til LED-pærer

Hvad skal man egentlig gå efter, når man skal have en ny pære? Hvad er fordelen ved LED og hvad er vigtigt at holde øje med? Vi giver dig alle svarene i dette indlæg. Hos Jensen Company forhandler vi lyskilder fra Philips, Megaman, Osram og GN-belysning.


Tjekliste

  1. Kig efter effekten på lampen. Pæren skal have samme Lumen, som din eksisterende.
  2. Gå altid efter pærer med en farvetemperatur mellem 2700-3000 kelvin
  3. Vælg en pære med RA-værdi over 90
  4. Vælg en LED-pære, da de typisk er billigst gennem pærens levetiden
  5. Ved køb af ny lampe skal du kigge på at fatningen er fremtidssikret.
  6. Køb kun pærer, hvor du må bytte dem, hvis du ikke er tilfreds med lyset.

Watt eller Lumen - Find guide her

Watt - Lumen

I dag bruger man ikke på samme måde Watt, som man gjorde med glødepæren. Når du vælger pære, er det derfor vigtigt, at du kigger på Lumen i stedet for Watt. Alle nye LED og halogen pærer har angivet lumenværdi.

Skal du bruge en pære, der svarer til en gammel 60 Watt, skal du altså købe en pære med ca. 800 lumen. Vær opmærksom på at pæres lumenværdi godt kan være forskellige, selvom de bruger samme Watt. Derfor er skemaet til venstre kun vejledende.


Watt eller Lumen - Find guide her

Farvetemperatur

Det næste vi skal kigge på er Kelvin værdien, der angiver hvor varm eller kold lyset fra pæren er. I Nordeuropa har vi altid haft en standart, der hed 2700 Kelvin. I Sydeuropa har man typisk en standart, der ligger omkring 3000 kelvin. Pas derfor på med at købe pære i udlandet, uden at tjekke Kelvinværdien.

SHos Jensen Company forhandler vi ingen pære over 3000 Kelvin. Du vil også opleve at langt de fleste ligger på 2700 Kelvin. Den gamle glødepære havde en Kelvingrad på 2700 hvor flere lysstofrør ligger på omkring 3000.


Watt eller Lumen - Find guide her

RA-Værdi

Denne skala bruges til at beskrive hvor god en pære er til at gengive farve. Skalaen går fra 100 (solens farve og en traditionel glødepære) til 0 (et neonlys). Det er ingen hemmelighed, at det er her sparepærer og LED-lyskilder har haltet mest efter.

Her på siden har vi ingen pærer med en RA-værdi på under 80, hvilket også er den generelle standard. RA-værdien er den største grund til, at man ikke skal købe billige pærer. Mange komme hjem med en pære med under 80 i RA-værdi. De vil opleve at alle møbler og billeder skifter farve når man tænder lyset. Det er både et ubehageligt og grimt lys.


Watt eller Lumen - Find guide her

Levetiden på pæren

Her skal du være specielt opmærksom. En glødepære holder typisk 1 år, hvor en LED pærer har en levetid op til 15-30.000 timer. Igen er det en god idé at holde sig til de kendte mærker, da folk ofte oplever problemer med at de billige sparepærer og LED-pærer ikke holder den tid producenten skriver på pakken.

Husk også at der som udgangspunkt ikke er garanti/reklamationsret på pærer. Vi forhandler kun mærker vi selv kan stå indenfor. Derfor er vi også til at tale med, hvis pæren går i stykker efter kort tid.


Watt eller Lumen - Find guide her

Den rigtige fatning

Du skal være opmærksom på, at den lampe du køber, har en fatning, der er fremtidssikret. Det vil sige, at hvis lampen er født med en glødepære eller halogenpære, skal du kunne omdanne denne til LED.

Vi anbefaler dig, at du holder dig fra at købe lamper eller spots, der bruger GU5,3 + G4 + GU4 + GY6,35 + R7s pærer. I stedet skal du gå efter GU10 og G9, hvis det gælder spots, da disse pærer fås i LED. .


Det gode valg

Hos Jensen-Company forhandler vi kun pærer, som er i absolut højeste kvalitet. Vi tester hver uge nye producenter og pærer i alle vores lamper for at finde den bedste pære til den pågældende lampe. Du kan fx se, hvad vi anbefaler til vores lamper under selve produktet; "Vi Anbefaler".

Når du køber pærer hos os, har du samme fortrydelsesret på lamperne. Vi tilbyder også at du kan prøve pæren i din lampe, for at se om det giver det lys, du forventer. Kig forbi vores to butikker i Herning eller Vejle og få en snak med vores kompetente belysningseksperter.

Har du brug for vejledning til valg af belysning i køkkenet, er du velkommen til at kontakte os.

Se alle lyskilder