Inspiration til badeværelsets lamper - online køb og professionel vejledning

 

Hvilke lamper kan bruges på badeværelset?

Lampen skal være godkendt til vådrum

Lys er afgørende for oplevelsen af et rum, og vi opholder os efterhånden længere tid på badeværelset. Derfor er det vigtigt at få den rigtige belysning i rummet. Der er mange ting, der skal tages højde for når du vælger belysning til badeværelset. Elektricitet og vand kan være en farlig kombination, som man bør tage alvorligt. Er lampen ikke beregnet til rum med vand og høj fugtighed, kan du risikere at få stød. Der stilles derfor særlige krav til lamper, som bruges på badeværelset.


Belysning til badevaerelset- Fri fragt

Philips lampe til badevaerelse - Prismatch.

Lampens tæthedsgrad er afgørende

IP-kvalificeringen er et vigtigt begreb, som indikerer tæthedsgraden på lampen i forhold til vand og støv. Tæthedsgraden er angivet som IP efterfulgt af to tal. Det første tal viser tæthedsgraden i forhold til støv, mens det andet tal viser hvor vandtæt lampen er. I dette tilfælde, skal du derfor kigge på det andet tal på IP-mærkningen.


Badeværelset er delt op i områder

Alt efter hvor på badeværelset en lampe placeres, gælder der forskellige krav til lampens vandtæthed. For at gøre det lettere at gennemskue, er badeværelset delt op i 4 områder.

guide til valg af pendel

Områder

  • Område 0: Kun for lamper, som er beregnet til brug under vand. Kræver elinstallatør og en godkendt lampe på over IPX7
  • Område 1: Mulighed for vandsprøjt. Kræver elinstallatør og en godkendelse på over IP65
  • Område 2: Fugtigt område, som kræver elinstallatør og en lampe med IP44 godkendelse
  • Område 3: Kræver ikke elinstallatør og ingen specielle godkendelser

CE-mærket

Ud over IP-mærkningen skal alle lamper og andre elapparater, der sælges i Danmark, være CE-mærkede. CE-mærket er en garanti for, at fabrikanten af lampen tager ansvaret for, at en række fastsatte sikkerhedskrav overholdes.


Inspiration til lamper på badeværelset

For at skabe god belysning til at lyse rummet op, kan vi anbefale at placere lamper i loftet eller uplights op ad væggene. I mange tilfælde kan du med fordel kombinere forskellige lamper på badeværelset.

Arbejdslyset ved spejlet bør komme fra en koncentreret lyskilde. Placér lyset, så du undgår genskær og mærkelige skygger. Her råder vi derfor til at have flere lyskilder, som derved udjævner eventuelle skygger. Det er vigtigt at lyset har den rette farve, så du undgår unaturlige farvegengivelser når du kigger dig i spejlet.

Du kan se hele vores store udvalg af nogle flotte badeværelseslamper til loft og væg her. Lampernes IP-tæthedsgrad kan variere og er derfor godkendt til forskellige områder i badeværelset - det kan du læse på hver enkelt produkt. Derudover har vi fundet nogle udvalgte modeller herunder.


Er du i tvivl om noget?

Der er mange ting at tage højde for når du skal vælge lampen til badeværelset. Har du spørgsmål angående IP-tæthedsgrad eller brug for yderligere vejledning til valg af badeværelseslampen, er vi naturlgvis klar til at hjælpe dig. kontakt os.

Se alle badeværelseslamper