Badeværelseslamper

Der er mange ting at tage højde for, når du vælger badeværelsesbelysning. Ip-klassificering er et vigtigt begreb, så du sikrer, at din lampe kan holde til den fugt og damp, den bliver udsat for.

Vi hjælper dig med at finde den helt rigtige lampe til netop dit behov. Nedenfor kan du læse om Ip-klassificering i vådrum.

Krav til områder
 
Område 0 - Under vand. Her kræver det elinstallatør og en godkendt lampe på over IPX7
Område 1 - Mulighed for vandsprøjt. Her kræves elinstallatør og en godkendelse på over IP65
Område 2 - Fugtigt område. Her kræves elinstallatør og en godkendelse på over IP44
Område 3 - Almindeligt. Her kræves ikke elinstallatør og ingen specielle godkendelser.

køb badeværelseslamper online - lamper og belysning fra de kendte mærker

Badeværelseslamper

Faldende orden

Varer 1-25 af 45

Side
pr. side
 1. NYHED
  Ask væglampe - Hvid
  1.299,00 DKK
 2. NYHED
  Ask væglampe - Sort
  1.299,00 DKK
 3. Button
  2.575,00 DKK
 4. Button HL
  4.000,00 DKK
 5. FLOS Clara loftlampe Fume
  6.555,00 DKK
 6. FLOS Clara loftlampe Hvid
  5.700,00 DKK
 7. FLOS Clara loftlampe Kobber
  8.130,00 DKK
 8. FLOS Clara loftlampe Krom
  7.970,00 DKK
 9. FLOS Clara loftlampe Transparent
  6.555,00 DKK
 10. NYHED
  Frey væglampe - Hvid
  1.199,00 DKK
 11. NYHED
  Frey væglampe - Sort
  1.199,00 DKK
 12. Glo-Ball C/W Zero
  1.785,00 DKK
 13. Glo-Ball C1
  3.140,00 DKK
 14. Glo-Ball mini C/W
  995,00 DKK
 15. IC Lights C/W 1 Messing
  3.250,00 DKK
 16. IC Lights C/W 1 Sort
  3.250,00 DKK
 17. Ice Cube Væg, Klar
  Special pris 888,00 DKK Normalpris 1.199,00 DKK
 18. IP S13 40cm Børstet
  349,00 DKK
 19. IP S13 40cm Hvid
  349,00 DKK
 20. IP S13 60cm Børstet
  449,00 DKK
 21. IP S13 60cm Hvid
  449,00 DKK
 22. IP S16 væglampe
  1.299,00 DKK
 23. Ktribe W Fume
  3.175,00 DKK
 24. Lampe Gras NO 304, Bad
  Special pris 2.224,00 DKK Normalpris 2.950,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 45

Side
pr. side

Hvilken lampe skal jeg vælge til badeværelset?

Der findes et hav af designs inden for belysning, og rigtig mange af lamperne kan sagtens bruges til badeværelser, så længe sikkerhedskravene overholdes. Noget af det første du bør overveje, er derfor hvilken funktion, dit badeværelse skal have. Herefter kan du finde frem til passende badeværelseslamper, som lever op til gældende sikkerhedskrav og dine ønsker.

Jeg bruger mit badeværelse til at gøre mig klar om morgenen:

Er det et badeværelse, der skal bruges til at lægge makeup, klippe skæg, sætte hår, vil det være en fordel at vælge en belysning, som giver et kraftigt og godt arbejdslys. Det er derfor vigtigt at vælge en lampe med en høj lumen (lysstyrke), hvis den har indbygget LED-lyskilde, eller vælge en lyskilde til din lampe med en høj lumen, så du er sikret et godt lys.

Er det en lampe, som skal hænge over spejlet på badeværelset, foreslår vi ofte en aflang lampe med et jævnt og godt lys. På den måde undgår du skygger og dårlige vinkler i lysets fald. Det er vigtigt at lampen hænger i en passende højde over spejlet, da du ellers vil opleve at blive blændet, eller have skygger, som gør det svært at arbejde effektivt i lyset. Vælg her en lampe eller lyskilde med en kelvin på omkring 2700-3000, så er du sikret et funktionelt og klart/hvidt lys. Undgå at købe billige LED-lamper, da disse lamper ofte har en lav RA-værdi, hvor farvene ikke gengives korrekt. Det betyder at man kan lægge makeup, vælge tøjfarver, sætte hår og se absolut skøn ud på badeværelset - men så snart man træder ud i solens naturlige lys er farverne nogle helt andre, end i lyset fra lampen! Læs om LED-lyskilder i vores store LED-lyskilde guide her

Det er til et gæstebadeværelse, hvor der er fokus på stemning og atmosfære:

Er det et badeværelse med en lækker indretning, som bruges mere til hyggelige bade og gæster, end til at blive klar til arbejde om morgenen, er det muligt at slå sig løs med smukke lamper, som måske ikke giver det kraftigste lys, men som sikrer en god atmosfære og komplimenterer indretningen godt.

Er det en lampe, som skal hænge over spejlet på badeværelset, kan du enten vælge at hænge en enkelt eller et sæt lamper op, for at skabe et anderledes udtryk i badeværelset. Dette vil give et anderledes lysfald, end hvis du vælger en aflang lampe, men hvis du ikke benytter spejlet dagligt til morgenrutiner, vil udtrykket kunne komplimentere stilen på badeværelset godt. Vi forhandler flere lamper, som vil være et rigtig godt bud på lidt anderledes badeværelsesbelysning. Du finder bl.a. den populære væglampe NO 304 fra Lampe Gras, som fås i flere farver og kan bruges til at skabe en lidt rå og rustik indretning.


Hvilke lampetyper findes der til badeværelset?

Du kan bruge alle typer lamper til badeværelset, så længe de overholder de nødvendige IP-krav, men nogle lampetyper er ganske enkelt mere praktiske end andre på badeværelset. Oftest ser vi en kombination af loftslys og væghængt lys på badeværelser, da dette ganske enkelt er mere praktisk i et rum, der benyttes så meget til dagligt. Kombinationen skyldes at det ofte er rart med noget ekstra arbejdslys omkring spejlet, og her er en væghængt lampe over spejlet meget funktionelt. Loftslys på badeværelser er ofte spotbelysning, da det giver et funktionelt og godt lys, som også kan monteres i brusekabine (med den rette IP-grad vel og mærke) og ikke kræver rengøring. Derudover er plafonder meget populære som loftlys på badeværelser, da du får spredt lyset effektivt ud i hele rummet, uden at skulle montere en masse spots, men kan nøjes med én større plafond. Du kan her samtidig tage stilling til om lyset på badeværelset skal styres samlet fra én stikkontakt, eller adskilt fra hver deres stikkontakt, hvis behovet for lys varierer.

Findes der dæmpbare badeværelseslamper?

Sukker du også efter at skabe en wellness-stemning på badeværelset? Vi kender nok alle behovet for et langt, varmt bad efter en lang arbejdsdag. Eller efter en lang gåtur på de kolde vinterdage, hvor man gerne vil forkæle sig selv lidt ekstra med noget varme og hygge. Her kan justerbart lys på badeværelset være en stor hjælp! Hvis du vælger en lampe eller lyskilde, som kan dæmpes, kan du skræddersy lyset lige til dit behov - Både når det er et hyggeligt bad eller morgenrutinen, der skal klares. Vælger du en lampe med indbygget LED, er det vigtigt at lampen er dæmpbar og kompatibel med en bagkantsdæmper, som kan monteres på din stikkontakt. Vælger du en almindelig lampe, kan du vælge en dæmpbar lyskilde, en Philips HUE lyskilde, eller en smart 3-trins-pære, hvor lyset kan justeres i tre trin blot ved at trykke på afbryderen.

Kontakt os for et godt tilbud


Hvilken IP-grad skal lamper på mit badeværelse have?

Er du i tvivl om den rette IP-grad til dit badeværelse, kan du måle badeværelset og se hvor langt der er fra brusekabine/bad til resten af rummet. Se målene på billedet øverst på denne side. Derudover kan du vurdere hvor fugtigt, der normalvist bliver på badeværelset. Er der god udluftning og ventilation, vil fugt sjældent være et problem, og du kan derfor sagtens vælge almindelige lamper.

Er du fortsat i tvivl efter at have målt og vurderet niveau for vand og fugt, vil vi altid anbefale at du forhører dig hos en elstallatør. På den måde er du sikker på, at lamperne, du køber til dit badeværelse, kan bruges i rummet. Du kan her på siden finde vores anbefalinger til gode badeværelseslamper, som giver et godt lys til badeværelsets mange forskellige funktioner.

Badeværelselamper med sensor

Vil du gerne have en belysning på badeværelset, som automatisk tænder ved bevægelser, kan du vælge en badeværelseslampe med indbygget bevægelsessensor, eller benytte en lyskilde med sensor. Det er også muligt at koble størstedelen af alle lamper til sensorstyring - dette kræver dog ofte professionel hjælp, når en sensor skal monteres.

Viser butikker tættest på