Bordlamper

Dyk ned i vores store udvalg af smukke bordlamper til praktisk og hyggelig belysning. Vi forhandler lamper fra alle de kendte brands.

En bordlampe er ikke bare en bordlampe. For Winston Churchill, Englands premiereminister under 2. Verdenskrig, var bordlampen et af hans vigtigste redskaber. Lampen blev nemlig medbragt når han rejste rundt i hele verden.

Leder du efter en bordlampe til skrivebordet, en hyggelampe til hjørnet af stuen eller en stor bordlampe til at supplere den generelle rumbelysning, så har vi en lampe, der passer til dig. Det er altid svært at vurdere lyset i en bordlampe ud fra et billede eller en beskrivelse. Derfor er du altid velkommen til at rådføre dig med os, inden du tager en beslutning.

køb bordlamper online - designlamper og belysning fra de kendte mærker

Bordlamper

Faldende orden

Varer 1-25 af 854

Side
pr. side
 1. 1123 Bordlampe Messing
  999,00 DKK
 2. 1123 Bordlampe Sort
  999,00 DKK
 3. 3some Bordlampe Antikguld
  1.675,00 DKK
 4. 5321 Bordlampe
  3.595,00 DKK
 5. Aérostat Table Ø22,8 Kobber
  3.096,00 DKK
 6. Aérostat Table Ø22,8 Sort
  2.793,00 DKK
 7. Aérostat Table Ø33 Kobber
  4.069,00 DKK
 8. Aérostat Table Ø33 Messing
  3.755,00 DKK
 9. Aérostat Table Ø33 Sort
  3.755,00 DKK
 10. AJ8 Bellevue Bord Hvid/Messing
  Special pris 2.594,00 DKK Normalpris 3.495,00 DKK
 11. AJ8 Bellevue Bord Messing
  Special pris 3.365,00 DKK Normalpris 4.495,00 DKK
 12. AJ8 Bellevue Bord Sort/Messing
  Special pris 2.390,00 DKK Normalpris 3.495,00 DKK
 13. AJ8 Bellevue Bord Sort/Stål
  Special pris 2.390,00 DKK Normalpris 3.495,00 DKK
 14. Amp Bordlampe hvid
  1.499,00 DKK
 15. Anemon bordlampe L, Grå
  2.699,00 DKK
 16. Anemon bordlampe L, Hvid
  2.499,00 DKK
Faldende orden

Varer 1-25 af 854

Side
pr. side

Hvilken type bordlampe skal jeg vælge?

Når den rette bordlampe skal vælges til boligen, er der flere overvejelser du kan gøre dig inden købet. Designet er naturligvis en vigtig del at overveje, men lampens planlagte placering, lysbehov og funktion i hjemmet er også værd at overveje. Herunder beskriver vi nogle af de forskellige typer bordlamper du kan finde til hjemmet, og nederst kan du læse mere om lyskilder, watt og lumen.

Kontakt os for et godt tilbudKlassisk og moderne bordlampe - hvilke typer findes der?

De klassiske lamper med lampeskærm kender de fleste af os fra forældre og bedsteforældres hjem, og den klassiske form er stadig en velkendt del af den moderne indretning. Disse bordlamper giver et diffust lys, som breder sig omkring lampen, og den er derfor oplagt til en hyggelig og behagelig belysning uden blænding. En spændende og moderne fortolkning af skærmbordlampens klassiske look, er denne smukke bordlampe La Petit fra Artemide. De moderne bordlamper benytter sig i højere grad af LED-lyskilder, hvor den smarte teknologi gør det muligt at designe nye, spændende designs. Derudover er bordlamper med synlig lyskilde også et populært valg, hvor lampens design understreges af en retro-pære.

Skrivebordslamper – med et direkte, funktionelt lys

Hvilken type skal jeg vælge til skrivebordet? Når den rette bordlampe skal findes til skrivebordet, er det en god ide at vurdere ud fra lampens funktionalitet og mulighed for en kraftig lyskilde. Skrivebordslamper bør give et klart, kraftigt lys, gerne med en kelvin på minimum 2700, for at skabe et hvidt og funktionelt lys. Skrivebordslamper har ofte mulighed for at justere lampens lysretning og lampens arm, så lyset kan tilpasses til behovet. I 1930 designede Robert Dudley Best bordlampen BL1, og denne lampe var Churchills faste bordlampe, som kom med på rejser rundt i hele verden. I da fås BL1 i smukke materialer og farver – du kan se en af varianterne af BL1 Bestlite bordlampen her.

Arkitektbordlamper – den funktionelle klassiker

Denne lampe er blevet en ikonisk designform, som passer ind i enhver type indretning; i den moderne stringente indretning, den klassiske danske indretning, den afslappende boheme indretning, på kontorets skrivebord eller ved læsehjørnets yndlingsstol. Arkitektlampen indtager sin plads i hjemmet på selvfølgelig vis, og når man møder lampen i indretningen forstår man hvorfor – balancen mellem stilrent design og funktionalitet argumenterer altid fint for lampens valgte plads. Vi forhandler forskellige fortolkninger af arkitektbordlampen, bl.a. Light-Points Archi T2 arkitektbordlampe.

Bordlamper med integreret LED-lyskilde – moderne og energivenligt

Integreret LED bliver stadigt mere populært i belysningsdesigns, fordi den innovative teknologi gør det muligt at få en funktionel og god belysning, som er økonomisk og miljømæssigt optimal. Nogle LED-bordlamper kan dæmpes, og kan give både funktionel læselys eller behagelig, hyggelig belysning. LED-teknologien gør det muligt at skabe spændende og innovative lampedesigns, hvor der ikke skal gøres plads til en fatning og pære, og resultatet er stilrene, moderne designs. Grupa Products skaber spændende lampeformer med brug af LED, og Baluna Bordlampen og hele Baluna-serien er et glimrende eksempel på netop dette. 


Hvilken lyskilde skal jeg vælge til min bordlampe?

Når du vælger en bordlampe til din bolig, er valget af lyskilde også en vigtig faktor. Måske vil du gerne benytte lampen til forskellige situationer - både hyggelig atmosfære, funktionelt arbejdslys eller dæmpet belysning ved middagen? I så fald bør du gå efter en bordlampe med dæmpbar belysning eller med en 3-trins-pære til din almindelige bordlampe. En rigtig smart løsning, hvis du ønsker et lys, der kan tilpasses flere behov. Der findes en del bordlamper med indbygget LED-lyskilde, hvor det ofte er muligt at dæmpe lyset fra lampen - her får du altså både energivenligt og dæmpbart lys i ét design.

Når du skal vælge den rette lyskilde til din bordlampe kan du i første omgang overveje, om du vil benytte en glødepære eller en LED-lyskilde. Vi anbefaler altid LED-pærer da disse er økonomisk og miljømæssigt optimale med en imponerede levetid og lavt energiforbrug. Bemærk: Ved glødepærer bliver lysstyrken angivet i watt, mens det ved LED-pærer bliver angivet i lumen. Det skyldes, at LED-pærer benytter langt færre watt til at skabe den samme mængde lys. En god tommelfingerregel er, at 800 lumen svarer til lysniveauet på en gammeldags glødepære på 60 Watt. En LED-pære på kun 10 watt kan altså sagtens have en lumen på 800, og man skal derfor ikke vurdere en LED-pæres lysstyrke ud fra antal watt. I dag er flere producenter af lyskilder blevet dygtige til at 'oversætte' Lumen til Watt - dette gør det nemmere for dig som forbruger at finde frem til den rette lyskilde og lysstyrke.

Hvis bordlampen skal bruges til en hyggelig belysning på et sofabord eller skænk, vil en LED-pære med en lumen på 400 - 600 give en behagelig og dæmpet belysning. Skal lampen kunne give et behageligt læselys vil en lumen på 700 - 1000 være et godt valg, afhængigt af behov og præferencer. Bruges lampen ved skrivebordet, hvor der skal være et klart og funktionelt lys, kan du i stedet vælge en pære med en lumen på minimum 800 (svarende til en gammeldags glødepæres lysniveau).

Vil du gerne benytte lampen til forskellige situationer - både hyggelig atmosfære, funktionelt arbejdslys eller dæmpet belysning ved middagen? Vælg en bordlampe med dæmpbar belysning eller benyt en 3-trins-pære til din almindelige bordlampe, så kan du dæmpe lyset i tre niveauer, helt uden at benytte en bagkantsdæmper.

Når du vælger lyskilden, kan du desuden overveje hvor varmt/koldt et lys du ønsker. Her vil det være lyskildens kelvin, du skal være opmærksom på. En gammeldags glødepære har som udgangspunkt en kelvin på 2700. Jo højere kelvin, jo hvidere og mere blåt bliver lyset. Skal stuens hyggelige hjørne have et varmt skær, vil det derfor være oplagt at vælge en lavere kelvin på 2000 – 2500, mens et klart hvidt lys kræver en højere kelvin på minimum 3000. Ved skrivebordslamper vil en kelvin på minimum 2700 være at foretrække for et godt arbejdslys. De fleste LED-pærer har en kelvin på omkring 2700-3000, som giver et lys vi kender fra almindelige glødepærer. Du kan læse mere om den rette pære til din lampe i vores store guide til valg af LED-lyskilde.

Se alle lyskilder her


Viser butikker tættest på