&Tradition præsenterer det seneste inden for dansk design: Flowerpot VP10

&Tradition, en toneangivende aktør inden for moderne dansk design, lancerer nu den ikoniske Flowerpot VP10-pendel i en stilfuld Mat Sort-udgave. Denne designklassiker, skabt af den visionære designer Verner Panton i 1968, har sidenhen stået som et tidløst symbol på dansk æstetik og innovation.

Med sin karakteristiske halvkugleformede lampeskærm, lavet af to halve kugler i forskellig størrelse, formår Flowerpot VP10 at skabe en unik og dynamisk visuel appel. Den indvendige lakering i hvidt bidrager til at optimere lysspillet, hvilket resulterer i behagelig nedadrettet belysning uden blænding.

Nyhed: Flowerpot VP10 i mindre størrelse

En spændende tilføjelse til Flowerpot-serien er den nye mindre størrelse; VP10-pendlen. Med en diameter på 16 cm kan denne kompakte pendel nu pryde ethvert rum i alle 15 farvemuligheder. Fra det klassiske Mat Sort til genudgivelsen af en Panton original med et smukt sort og hvidt bølge-mønster design, er der rig mulighed for at tilpasse lampen til enhver indretningsstil.

Hvad er forskellen på de forskellige størrelser i Flowerpot serien:

Flowerpot VP1 pendlen har en diameter på 23 cm. og en højde på 16 cm. og var tidligere den mindste pendel i serien.
Flowerpot VP2 pendlen har en diameter på 50 cm. og en højde på 35 cm. og er den største pendel i serien.
Flowerpot VP3 bordlampen har en diameter på 23 cm. og en højde på 50 cm. og er populær i indretningen både til stuen og til natbordet
Flowerpot VP4 bordlampen har en diameter på 23 cm. og en højde på 36 cm. Den tager sig særlig godt ud på skrivebordet med sit lidt mere industrielle look. 
Flowerpot Garden VP5 er et sjældent stykke designhistorie, der ikke længere er i produktion, men i ny og næ kan Flowerpot udendørslampen spottes på diverse auktioner. 
Flowerpot VP7 pendlen har en diameter på 37 cm. og en højde på 27 cm. og er den næststørste pendel i serien.
Flowerpot VP8 væglampen har en diameter på 23 cm. og en højde på 35,5 cm. og dermed samme skærmdiameter som VP3 og VP4.
Flowerpot VP9 Portable bordlampen har en diameter på 16 cm. og en højde på 29,5 cm. Den populære batterilampe ligner en mini udgave af VP3 bordlampen, bortset fra, at den er ledningsfri.
Flowerpot VP10 pendlen - nyeste skud på stammen, har en diameter på 16 cm. og en højde på 12,7 cm. Den lille pendel har samme skærmdiameter som den elskede VP9 batterilampe.

Hvor kan VP10 pendlen fra Flowerpot bruges?

Flowerpot pendlen kan bruges de fleste steder. Både over et spisebord, en køkkenø, over et skrivebord eller som hyggebelysning i et hjørne. Lampen fungerer specielt godt ved flere stk. Det vil sige enten på en række eller i en klynge. 

Funktionel og elegant belysning

Flowerpot VP10-pendlen fra Verner Panton skaber ikke kun et smukt designelement i dit hjem eller erhvervslokale, men den tilbyder også behagelig og funktionel belysning. Den smarte indre skærm skjuler lyskilden og tillader samtidig lyset at sprede sig ud i topskærmen, hvilket resulterer i et blødt lys under lampen. Derudover kan Flowerpot-serien i andre størrelser også nydes som bordlamper og sprede elegant belysning på skænke, kommoder eller reoler.

Verner Panton: En Visionær Designer

Verner Panton (1926-1998) var en dansk arkitekt og designer, kendt for sit innovative bidrag til moderne møbeldesign og interiør. Han blev født i Gentofte, Danmark, og udviklede sig til en af de mest betydningsfulde skikkelser inden for dansk design i det 20. århundrede.

Pantons karriere strakte sig over flere årtier, og hans arbejde var præget af en dristig brug af farver, geometriske former og innovative materialer.

Verner Panton var en pioner inden for modernistisk og futuristisk design. Han brød grænserne for traditionelt møbeldesign og introducerede dynamiske og eksperimenterende elementer. Nogle af hans mest berømte værker inkluderer "Panton Chair," en ikonisk stol lavet af plastik i ét stykke, og "Flowerpot-lampen," som er en af de lamper, der er nævnt i den tidligere tekst.

Hans arbejde og indflydelse strækker sig langt ud over Danmarks grænser, og Verner Panton betragtes som en af de mest betydningsfulde skikkelser inden for moderne designhistorie.