Louis Poulsen udvider AJ-serien med AJ Oxford og AJ Garden


Louis Poulsen hylder Arne Jacobsen med spændende relanceringer og nyfortolkede designs

Louis Poulsen relancerer i år 2023 AJ Oxford, som er et af Arne Jacobsens mest ikoniske designs. Samtidig udvider Louis Poulsen AJ-serien med AJ Garden Outdoor, som er en nyfortolkning af Arne Jacobsens anerkendte AJ Gulvlampe - nu blot som udendørspullert. Ligesom Louis Poulsen vil vi derfor hylde Arne Jacobsens ikoniske design historie, som du kan læse mere om herunder.

Arne Jacobsen - Ikoniske lampedesigns

Arne Jacobsen er en anerkendt designer, der har lavet flere ikoniske lampedesigns, bygningsdesigns og møbeldesigns. Han er især kendt for Svanen, Ægget, AJ- lamperne, SAS Royal Hotel i København og Danmarks Nationalbank. Fælles for Arne Jacobsens designs er det modernistiske udtryk med fokus på form og funktionalitet.

Arne Jacobsen (1902 – 1971) har igennem sin levetid haft et tæt samarbejde med Louis Poulsen. Louis Poulsen er en dansk lampeproducent, der siden 1874 har været kendt for at levere belysning i høj kvalitet med fokus på design, funktionalitet og bæredygtighed. Virksomheden har gennem tiden skabt mange ikoniske designs, som stadig er populære og relevante i dag. Disse designs går under betegnelsen "Louis Poulsen Icons". En af de mest ikoniske lamper, der er kommet ud af samarbejdet mellem Arne Jacobsen og Louis Poulsen er AJ-lampen, som blev designet af Arne Jacobsen i 1960 til SAS Royal Hotel i København. AJ-lampen er en minimalistisk lampe med en skærm, der er formet som en kegle. De skrå linjer og det justerbare design gør AJ-lamperne yderst funktionelle og særdeles velegnet som læselamper, arbejdslamper eller sengelamper. AJ-lampen er stadig en populær lampe i dag og findes i mange forskellige farver og størrelser.

Arne Jacobsens designs er tidløse klassikere, som har fundet vej ind mange danskeres hjem, derfor har Louis Poulsen også valgt at udvide AJ-kollektionen med AJ-Oxford og AJ Garden.

Se hele AJ-serien fra Louis Poulsen efter Arne Jacobsens design her.

Louis Poulsen AJ Oxford Bordlamper

AJ Oxford – Relancering af Arne Jacobsen originale design

Louis Poulsen har i år 2023 relanceret AJ Oxford-serien, som Arne Jacobsen designede til det modernistiske St. Catherine's College i Oxford, England, tilbage i 1960'erne. AJ Oxford er stadig aktuel i dag og er et af Arne Jacobsens mest roste kunstværker med et funktionelt og afbalanceret udtryk. Louis Poulsen har nu relanceret lampen med moderne teknologi og bæredygtige materialer, så den passer perfekt ind i moderne hjem og kontormiljøer. AJ Oxford-lampen er kendt for sit tidløse design, der skaber en hyggelig atmosfære og giver en behagelig belysning. Den nye relancering af AJ Oxford-lampen er et eksempel på Louis Poulsens fokus på at bevare og modernisere deres ikoniske designs.

Se AJ Oxford-serien fra Louis Poulsen her.

Louis Poulsen AJ Garden Pullert

AJ Garden – Design Favorit fra Boligmagasinet

Louis Poulsen lancerer en smuk og moderne nyfortolkning af AJ-lampen, kaldet AJ Garden Pullert, som er en unik havepullert med et fantastisk lys og design, der vil klæde ethvert udendørsareal. Du kan f.eks. vælge at stille AJ Garden i din indkørsel, på din terrasse eller ved dit havebed, hvor lampen vil stå som det flotteste designelement, samtidig med at der spredes et smukt og godt lys.

AJ Garden Pullert fra Louis Poulsen er en spændende nyfortolkning af den originale AJ-lampe. Den har de samme skrå vinkler og stilrene design som de originale AJ-lamper, der blev designet til SAS Royal Hotel i København og passer derfor perfekt ind i AJ-familien. Flere af hotellets produkter har i dag opnået status som designikoner og inden for belysning er især AJ-lamperne blevet verdenskendte. AJ Garden har også fået ”Design Favorit”—prisen fra Boligmagasinet i år 2023.

Se AJ Garden-serien fra Louis Poulsen her.


  1. AJ Garden S Pullert Sort
    3.404,00 kr. Normalpris 4.420,00 kr.
  2. AJ Garden L Pullert Sort
    3.635,00 kr. Normalpris 4.720,00 kr.
  3. AJ Oxford Bordlampe m/ pind - Opal
    Normalpris 5.495,00 kr. Special pris 4.232,00 kr.
  4. AJ Oxford Bordlampe - Opal
    Normalpris 5.495,00 kr. Special pris 4.232,00 kr.