Louis Poulsen AJ-serien i nye farver

Gør dig klar til at opleve den ikoniske AJ-serie i et helt nyt lys, når Louis Poulsen afslører en imponerende række farver i 2023. Disse fem nye nuancer, nemlig Warm Sand, Warm Grey, Soft Lemon, Electric Orange og Dusty Blue, vil puste nyt liv i den elskede AJ-belysningsserie.



Historien bag de nye farver i AJ-serien

Skabelsen af disse fængslende farver til AJ-serien skyldes et unikt kunstnerisk samarbejde med designer og farveekspert Clara von Zweigbergk. Derudover er der blevet lagt omhyggelig vægt på kommerciel levedygtighed og moderne farvetendenser. Farvepaletten er sammensat på en måde, så hver farve står stærkt for sig selv, passer smukt sammen med andre og harmoniserer sømløst som en komplet kollektion, uanset deres arrangement. Denne farvepalet er omhyggeligt skabt for at fange øjet, med moderne og opdaterede nuancer anvendt på de tidløse AJ-lamper.

Den eklektiske farvepalet tilbyder en dejlig blanding af kontraster, fra romantiske pasteller til livlige mellemtoner. Den skaber en stemningsforstærkende harmoni, med levende farver, der minder om kandiserede frugter, og mellemtoner, der træder i karakter, når de stilles op imod deres mere livlige modstykker.


AJ-serien - Design af Arne Jacobsen

AJ-seriens lamper blev skabt i 1960'erne til det berømte SAS Royal Hotel i hjertet af København. Disse lamper udgjorde en afgørende del af hotellets visionære designkoncept. Arne Jacobsen, en af Danmarks mest betydningsfulde arkitekter, har skabt utallige velkendte designs inden for arkitektur, møbler og ikke mindst belysning.

Lamperne i AJ-serien er ikke blot smukke, de er også yderst effektive som læselamper og skrivebordslamper. De leverer lys på en enkel og stilfuld måde, der gør dem til uundværlige elementer i enhver rumindretning. Med AJ-serien får man både funktionalitet og tidløs elegance i ét og samme design.

Arne Jacobsen kærlighed til farver

Arne Jacobsen, hjernen bag AJ-serien, var ikke fremmed for farvernes verden. I sin ungdom drømte han om at blive kunstner, en passion der fulgte ham gennem hele livet. Jacobsen malede intrikate akvareller af sin have, landskabet omkring hans sommerhus og de maleriske steder, han besøgte under sine rejser i Frankrig og Italien.
Denne kunstneriske tiltrækning mod farver er dybt forankret i DNA'et i AJ-serien. Hver nuance i den nye 2023-samling hylder Jacobsens kærlighed til den farverige verden. Disse farver handler ikke kun om æstetik; de er en fejring af kreativitetens ånd og et vidnesbyrd om Arne Jacobsens vision og vedvarende arv.

Se de nye og eksisterende farver, samt de farver der udgår fra AJ-serien herunder.