Robomow Zone-opdeling

Når du benytter en robotplæneklipper til at klippe og pleje din grænsplæne, kan det være både en fordel og en nødvendighed at inddele haven i flere områder. Har du en enkelt formet plæne er der ikke grund til zoneopdeling, men hvis din plæne er formet i flere afsnit, har smalle passager eller er opdelt af en terrasse eller havesti, vil zoneopdelingen skabe en mere effektiv græsslåning.

Herunder viser vi nogle af de havetyper, som ofte har behov zoneopdeling, for at sikre en optimal klipning af plænen. Det kan være at haven har nogle smalle passager, eller områder, som du ønsker slået oftere end den resterende del af haven(billede 1). Det kan også være i tilfælde, hvor der en havesti, som deler haven i to(billede 2), eller hvor haven er delt i to plæner af en hæk eller indkørsel(billede 3). Nedenfor kan du læse vores guide til, hvordan du opdeler din græsplæne i zoner, samt hvad du skal gøre, hvis du ikke kan føre ledningen over i andre zoner. Ønsker du i stedet at vores montør hjælper med monteringen? Læs mere om montering af robotplæneklipper her.

robotplæneklippere til montering i store haver

robotplæneklipper i have med flere zoner

Robotplæneklipper til have med sub-zoner

Hvis du har områder af haven, hvor Robomow skal igennem en smal passage, som er under 3 meter, kan det være en god idé at kode denne zone ind som en Sub-zone.

Måden dette gøres på, er at ved at køre Robomow til det sted i haven, der ønskes som Sub-zone. Derefter trykke på en knap på robotten/appen, så Robomow nu automatisk ved, at dette punkt på kantledningen er i Sub-zonen. Herefter kan du indstille Robomow til hver gang, hver anden eller hver tredje gang, at køre ud i Sub-zonen og slå dette område. Alt efter havens form og Sub-zonens åbning, vil Robomow formentlig nå derud under normal græsslåning, men via Sub-zone kodningen, er du 100 % sikker på, at dette område bliver slået præcis når du ønsker.

Ovenfor ses et eksempel på en Sub-zone hvor Robomow kan have svært ved at ramme passagen.


robotplæneklipper til have med flere græsplæner

Robotplæneklipper til have med separate zoner med adgang

På billedet ovenfor ses en have, som har en helt seperat zone. Dette kan fx være en forhave, som man også gerne vil have Robomow til at slå, eller hvis en del af havens plæne er adskilt fra resten af plænen af en gangsti eller terrasse. Fordelen ved at lægge kablet som vist på billedet ovenfor, er fordi du så ikke behøver en ekstra perimeter switch til kablet. Har du en terrasse med fliser er det i de fleste tilfælde muligt at lægge kantkablet under fliserne, medmindre fliserne er for tykke. På den måde ligger kablet sikkert og fast under fliserne.

I tilfældet ovenfor, kan du tage din Robomow og manuelt eller via telefon og bluetooth fjernbetjening styre Robomow til den seperate zone. Tryk herefter på start, så vil Robomow køre og slå dette område som normalt.


robotplæneklipper til have og sommerhus

Robotplæneklipper til have med separate zoner uden adgang

Er din have opdelt i to, så du ikke har mulighed for at bruge den samme wire? Det kan enten være på grund af en væg, hæk, en forhøjning eller fordi plænen ligger et stykke fra resten af havens plæne (det kan ligefrem være på en anden grund). I dette tilfælde, har du behov for en ekstra perimeter switch. Dette gør det muligt at slå græsset på de to plæner adskilt.

Det kan fx være, at du vælger at tage din Robomow med i sommerhus. Du vil ikke behøve købe en robotplæneklipper til sommerhuset, men kan blot medbringe robotplæneklipperen hjemmefra i stedet. Det kræver kun at du tilkøber ekstra wire og en ekstra perimeter switch, så er din Robomow kørende på sommerhusets græsplæne, mens du kan nyde din fritid i sommerhuset i stedet. Du skal blot være opmærksom på, at hvis du ønsker at bruge din Robomow i sommerhuset flere gange uden at den kommer hjem til sin ladestation mellem kørslerne, kan det være nødvendigt at købe en ekstra ladestation, så Robomow kan få strøm ved sommerhusets plæne.


Vil du gerne have hjælp til montering af din robotplæneklipper? 

Vi hjælper gerne med montering af alle vores solgte robotplæneklippere. Når du køber en robotplæneklipper hos os, er du derfor meget velkommen til at kontakte os eller skrive ved checkout, at du ønsker montering. Så vender tilbage til dig, for at aftale tidspunkt og omfang af opgaven. Læs mere om montering af robotplæneklipper her.


Bemærk venligst: grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme længere svartid på din henvendelse. Vi arbejder dog hårdt for at besvare alle henvendelser effektivt og vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt Os


Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Når du handler robotplæneklipper hos os

Vi er blandt Danmarks ældste forhandlere af robotplæneklippere med mere end 15 års erfaring med robotplæneklippere. Derfor har vi den nødvendige ekspertise til at vejlede dig på bedste vis. Hvis du gerne vil vide, hvilken plæneklipper du bør vælge til din have, er du altid velkommen til at kontakte os og evt. sende os en tegning over haven, så vi sammen kan finde den perfekte løsning.

Gratis rådgivning af eksperter tlf. 97 22 20 88

Gratis levering i hele landet

Lagerførende af reservedele og tilbehør

Prisgaranti på alle vores mærker og modeller

Lad os montere din robotplæneklipper