Valg af Robotplæneklipper

Når du skal finde frem til den rette robotplæneklipper til din have og behov, kan du gøre dig flere overvejelser. Havens størrelse og udformning er vigtige faktorer, men dertil kommer også dine ønsker til robottens egenskaber og ydelse.

Hos Jensen Company har vi handlet med robotplæneklippere i 15 år og står klar til at vejlede, hvis du har spørgsmål. Herunder kan du læse mere om havestørrelse samt hvilke egenskaber, du kan vurdere robotterne ud fra, og du kan se vores udvalg af robotplæneklippere her. Vi forhandler vi kun de bedste mærker på markedet for robotplæneklippere. Kontakt os online eller i butikken på tlf: 97 22 20 88, hvis du ønsker et godt tilbud eller gerne vil vide hvilken robotplæneklipper, der passer til din have. Vi giver altid en skarp pris og den bedste vejledning - og tilbyder gerne montering af din nye robotplæneklipper.

robotplæneklippere til montering i store haver

1. Havens størrelse og indretning

Når vi beskriver vores robotplæneklippere online, taler vi om robottens anbefalede areal fremfor det maksimale areal. Vi anbefaler altid, at du vælger en model, hvor din haves størrelse passer med det anbefalede areal frem for det maksimale. Dette skyldes, at modellernes klippearealer er blevet målt på plæner, som er meget anderledes fra danske plæner og forhold; robotterne testes på en helt firkantet græsplæne med fint græs, der er tørt og næsten nyklippet. De fleste danske haveejere ved, at dette sjældent er den typiske beskrivelse af en dansk græsplæne, så for at få de bedste og mest jævne resultater, er det altid det anbefalede areal, vi arbejder ud fra. På den måde er du sikker på at din robotplæneklipper altid kan nå at blive færdig med sine ugentlige klippecyklusser, så plænen ikke bliver ujævnt klippet.


Er haven opdelt i flere områder/zoner?

Når haven er opdelt i flere områder, eksempelvis for- og baghave, mindre brugte områder og områder med hældninger, taler vi om zone-opdeling. Hertil kan alle Cub Cadet, STIGA og Robomow modellerne indstilles til primærzone, separate zoner og sub-zoner, så robotten tager plænens forskellige områder så ofte det ønskes. Det er endda også muligt at lave en zone på eksempelvis sommerhusets græsplæne med en perimeter switch, så robotten kan tages med på turen og klare plænen som en fuldt separat zone. Dette er muligt, hvis robotten kan klare plænen på én opladning, da det ellers er nødvendigt at tilkøbe en ladestation til sommerhuset. Det varierer hvor mange zoner modellerne kan registrere afhængigt af størrelse og modeltype. Du kan læse mere om zoneopdeling her – og er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til din haves indretning.

robotplæneklipper til have med flere græsplæner


Er haven stor nok til en robotplæneklipper?

Hvis du gerne vil have en robotplæneklipper til din græsplæne, anbefaler vi, at haven er minimum 80-100 m2, så du får det optimale ud af din robotplæneklipper. Har du en plæne på 80 – 180 m2 kan Wolf-Garten Loopo-seriens mindste robotter være et rigtig godt valg. Disse robotter har en enkel brugerflade og er gode til enkelt indrettede haver, som ikke kræver meget tilpasning fra robotten. Er der smalle passager i haven er Loopo S-modellerne særligt gode, da de har lille vendradius. Bemærk at Wolf-Garten Loopo-serien kan ikke tilpasses flere områder/zoner i haven, ved sådanne plæner vil det være Robomow, STIGA eller Cub Cadet, der er de bedste valg.

Er din plæne jævn eller bakket? 

Har du en have med skråninger, skal du være opmærksom på robotplæneklipperens maksimale hældningsgrad. STIGA robotplæneklipperne har en ekstra høj maksimal hældningsgrad, og brillerer desuden med et varieret kørsels-start, så du undgår spor i plænen. Har du områder i haven, som er for stejle til en robotplæneklipper, vil det være nødvendigt at lægge kanttråden til din robotplæneklipper langs skråningen med korrekt afstand, så robotten ikke slår denne del af plænen. Har du en græsplæne, som har mindre bakker og hældninger, vil vi altid anbefale at du vælger en robotplæneklipper med kraftige hjul, eller tilkøber kraftige hjul og skridsikre hjul. Dette hjælper robotten til at køre effektivt - selv i det danske vejr, hvor fugtige dage kan gøre græsset sværere at køre i.


2. Hvad skal din robotplæneklipper kunne?


robotplæneklipper til have med flere græsplæner

Tyverisikring og sikkerhed

Cub Cadet, STIGA og Robomow robotterne har en smart pinkode-tyverisikring, som kræves ved opstart, hvis robotten fjernes fra sin ladestation. Nogle af modellerne har desuden en alarm som udløses, hvis robotten fjernes fra sin ladestation. Alle robotplæneklippere, vi forhandler hos Jensen Company, har StopMow/Lift-sensor som automatisk stopper robottens motor, hvis robotten tippes, vælter eller får hårde slag/stød.


robotplæneklipper med app

App-styring

Cub Cadet, STIGA og Robomow robotterne har alle smart app-styring, så du kan indstille programmer og kontrollere robotplæneklipperens kørsel. Dette gør det ekstra nemt at styre robotten, da du kan klare det hele direkte fra sofaen. Nogle af modellerne har endda GPS-modul, så du altid kan se, hvor din robot befinder sig - det er en stor fordel i større haver og haver med skjulte kroge og opdelt plæne.


robotplæneklipper med regnsensor

Regnsensor og skridsikre hjul

Langt størstedelen af robotplæneklipperne fås med regnsensor, så robotten selv kører hen til sin ladestation, når den opfanger regn. Dette sikrer at plænen klippes effektivt og at robotten udsættes for minimal fugt ved skæreknivene. Hvis din robot er parkeret frit ved plænen, kan du vælge en garage, så robotten står i læ, når den er i sin base. Ved nogle modeller medfølger der garage, mens det ved andre er tilkøb.


robotplæneklipper med app og gsm

GSM-modul og GPS

GSM-modulet er teknologien bag app-styring og SMS-styring. Det smarte modul gør det muligt at styre din robot nemt og enkelt fra hjemmet, mens den passer plænen. Du kan indstille faste programmer for kørslen og endda starte robotplæneklipperen uden at være hjemme ved nogle af modellerne.


robotplæneklippere køb online

Faste kørselsplaner

Når du først har indstillet din robots kørselplaner, kan den klare havearbejdet, uden at du skal bekymre dig om noget. Hvis du i en periode ønsker at klippe plænen oftere, kan det enkelt og nemt justeres via appen på en stor del af modellerne fra Robomow, STIGA og Cub Cadet.


3. Tilbehør til robotplæneklippere

De forskellige mærker og modeller har varierende tilbehør og udstyr. De fleste af robotplæneklipperne, som vi forhandler, har et startkit inkluderet i prisen. Det betyder at pløkker og kanttråd medfølger i pakken fra start. Du kan se på de enkelte modeller om startkittet medfølger den pågældende model. Har du en have med speciel udformning eller mange forhindringer, kan det være nødvendigt at tilkøbe ekstra pløkker og kanttråd. Det kan du finde til at vores robotter under tilbehør. Ladestation til robotten medfølger alle modeller.

Det er også muligt at tilkøbe garage og skridsikre hjul til nogle modeller, mens det medfølger automatisk ved andre. De skridsikre hjul er en stor fordel i det danske fugtige vejr, hvor det våde græs kan være en udfordring for robottens almindelige hjul. Ved haver med hældninger er de skridsikre hjul særligt gode til robotten, da du undgår, at den glider på skråninger eller kører fast i hjørner og ved forhindringer. En garage beskytter robotten og dens ladestation mod regn og skidt når robotplæneklipperen holder i ladestationen, og sikrer robotten en optimal holdbarhed. De fleste større modeller af robotplæneklippere kan styres og indstilles via app, mens de mindre modeller kan indstilles manuelt. Det er desuden muligt at tilkøbe Bluetooth-fjernbetjening til noge af modellerne. Ønsker du at bruge din robotplæneklipper i flere seperate zoner, vil en perimeter switch være nødvendigt, ligesom du også kan købe ekstra ladestation (eksempelvis til sommerhuset). Du kan se alt vores tilbehør til robotplæneklippere her.

robotplæneklippere til alle typer haver
køb Robomow robotplæneklipper med fri fragt og montering

Robomow

Robomow producerer udelukkende robotplæneklippere og har forfinet teknologien og softwaren i mere end 15 år. Derfor er Robomow i dag en prisvindende markedsleder inden for robotplæneklippere. Deres robotter skaber fantastiske slutresultater og brugervenligheden og teknologien er i top.

køb Cub Cadet robotplæneklipper med fri fragt og montering

Cub Cadet

Cub Cadet er en amerikansk producent af havemaskiner, fra havetraktorer til plæneklippere. Teknologien og materialerne fra de store maskiner er tilpasset robotplæneklipperne, hvilket resulterer i robuste robotter med høj brugervenlighed, optimale slutresultater og store klippearealer.

køb STIGA robotplæneklipper med fri fragt og montering

STIGA

STIGA er svensk teknologi i høj kvalitet med suveræn brugervenlighed. Med mange års erfaring indenfor innovative havemaskiner er STIGA en af de førende fabrikanter af plæneklippere. Robotterne fra STIGA udmærker sig især med en høj funktionalitet på plæner med hældning - de kan klare en hældningsgrad på hele 45%.

køb Wolf Garten robotplæneklipper med fri fragt og montering

Wolf Garten

Wolf-Garten skaber små og mellemstore prisstærke robotplæneklippere til simpelt indrettede haver, med en enkel og intuitiv brugerflade. Deres mindste modeller er uden mange egenskaber, men særligt gode til små haver, hvor den lille størrelse og effektive vendradius er en styrke.


Vil du gerne have hjælp til montering af din robotplæneklipper? 

Vi hjælper gerne med montering af alle vores solgte robotplæneklippere. Når du køber en robotplæneklipper hos os, er du derfor meget velkommen til at kontakte os eller skrive ved checkout, at du ønsker montering. Så vender tilbage til dig, for at aftale tidspunkt og omfang af opgaven. Læs mere om montering af robotplæneklipper her.


Bemærk venligst: grundet ekstraordinær travlhed kan der forekomme længere svartid på din henvendelse. Vi arbejder dog hårdt for at besvare alle henvendelser effektivt og vender tilbage til dig hurtigst muligt.

Kontakt Os


Når du udfylder kontaktformularen, afleverer du dine indtastede oplysninger i vores varetægt. Vi lover at passe godt på dem. Læs vores betingelser her.

Når du handler robotplæneklipper hos os

Vi er blandt Danmarks ældste forhandlere af robotplæneklippere med mere end 15 års erfaring med robotplæneklippere. Derfor har vi den nødvendige ekspertise til at vejlede dig på bedste vis. Hvis du gerne vil vide, hvilken plæneklipper du bør vælge til din have, er du altid velkommen til at kontakte os og evt. sende os en tegning over haven, så vi sammen kan finde den perfekte løsning.

Gratis rådgivning af eksperter tlf. 97 22 20 88

Gratis levering i hele landet

Lagerførende af reservedele og tilbehør

Prisgaranti på alle vores mærker og modeller

Lad os montere din robotplæneklipper