Caravaggio serien designet af Cecilie Manz - Fri fragt og Prisgaranti

Køb Caravaggio pendler og lamper

 

Caravaggio serien

Caravaggio-lampernes simplistiske form og rene linjer skaber silhuetter med afsæt i de klassiske former, hvor innovationen ligger i detaljen. Fås i flere flotte farver og modeller.

Cecilie Manz (1972) står bag en af Lightyears’ mest populære serier, CaravaggioTM, som blev lanceret i 2005. Serien er en spændende og moderne nyfortolkning af den traditionelle lampeform og har både pendler, bord-, væg og gulvlamper. Med sit minimalistiske og elegante design tilfører Caravaggioseriens lamper en behagelig ro i rummet.​ Caravaggio lamperne fås til både loft, væg, gulv og bord og de står perfekt i den minimalistiske indretning, hvor formen spiller godt sammen med forskellige materialer og farver.

Varer 1-25 af 30

Side
pr. side
Stigende orden

Varer 1-25 af 30

Side
pr. side
Stigende orden

Caravaggio af Cecilie Manz

Caravaggio-lampernes simplistiske form og rene linjer skaber silhuetter med afsæt i de klassiske former, hvor innovationen ligger i detaljen. Det ses i Caravaggio-pendlernes wire-detaljer, i gulv- og bordlampernes robuste fod, eller i den skæve tilgang til skærmens placering på andre af bord- og gulvlamperne. Det ses i den minimale brug af udsmykning, der lader hver enkelt linje i designet tale for sig selv og skaber en silhuet, der er indtagende simplistisk.

Cecilie Manz står bag de smukke Caravaggio lamper

Om Cecilie Manz

Cecile Manz er vokset op i et kreativt kunster- og håndværkermiljø, og hendes holdning til design er, at der ikke må være grænser i skabelsen og designprocessen. Cecilie Manz er uddannet på Danmarks Designskole i 1992 og startede kort efter sin egen designvirksomhed. Hun har sidenhen arbejdet med både danske og internationale designvirksomheder inden for belysning og møbler. Når Cecilie Manz arbejder med belysningsdesigns er en vigtig del af hendes fokus på at understrege lysets funktionalitet, frem for at drage opmærksomheden væk fra den. Cecilie Manz har vundet flere designpriser, både internationalt og i Danmark – heriblandt Kronprinseparrets Kulturpris og Berlin Kunstprisen.

Cecilie Manz’s Caravaggio lamper fås i flere fantastiske farver, hvor de støvede nuancer og Cecilie Manz's særlige forkærlighed for grålige nuancer tilfører lamperne et lækkert look, som passer perfekt ind i den skandinaviske indretning. Med den flotte farvepalette, kan lamperne i flere farver med fordel kombineres i indretningen, hvor farverne spiller sammen på smukkeste vis. Især de grålige nuancer er nogle af seriens mest populære farver, og grunden hertil skal måske findes i danskernes hang til stilrene indretninger med rene udtryk og fokus på materialevalg.

Caravaggio seriens lamper består af metalskærme i simple, organiske kurver, og ved pendlerne kombineres dette med en wire-detalje, som tilfører lampen karaktér og bryder linjerne på flot vis. Med pendlernes dybe skærm, kan lyskilden skjules, så der undgås blænding, og lyset strømmer både funktionelt nedad og diffust op fra lampens åbning i toppen. Ved bord-, gulv- og væglamperne i Caravaggio-serien kan metalskærmen vippes, for at give et mere funktionelt lys, når der er behov for læse- eller arbejdslys, mens nogle af lamperne desuden kan dæmpes i tre niveauer ved berøring på fod eller krop.

 

Mingus serien

Med Mingus serien, der dækker over to pendler, har Cecilie Manz skabt pendler, som trods deres ellers bløde og organiske designudtryk har fået tilført et mere kantet look. Aluminiumsskærmens dybe sider og den lille kant nederst på skærmen dækker lyskilden effektivt og modvirker blænding, mens pendlens top er lavet i akryl, så lyset diffust spredes op fra åbningen. Ligesom det er tilfældet med Caravaggio-serien fås Mingus i flere flotte nuancer, i en støvet, sart pallette. Mingus pendlen fås i to størrelser.

 

 

Viser butikker tættest på