Piet Hein

Designklassikere fra Piet Hein online med fri fragt

 

Piet Hein lamper

Multitænker, matematiker og universalist - Piet Heins verden er så godt som indbegrebet af design. Lamper fra Piet Hein er i høj grad baseret på matematisk og geometrisk inspiration, og resultatet er både funktionelt og indtagende.

Piet Hein blev født i København i 1905. Her tog han sin studentereksamen på Metropolitanskolen og påbegyndte herefter introduktionsstudiet i filosofikum på Københavns Universitet, og senere også teoretisk fysik. Gennem sine studier i fysik og matematik fandt han frem til Superellipsen, som i dag er verdensberømt og også let genkendelig i hans lamper i form af Superæg-serien og Super90, Super115 og Super215-serien.

Kontakt os for et godt tilbud

Faldende orden

Varer 26-50 af 66

Side
pr. side
  1. Piet Hein RA 400 Bord Hvid - DEMO
    Normalpris 8.495,00 kr. Special pris 5.125,00 kr.
  2. NYHED
  3. Piet Hein Saturn Maxi
    2.595,00 kr.
  4. NYHED
    Piet Hein Saturn Maxi - Sort
    2.595,00 kr.
  5. Piet Hein Sinus 330 LED
    10.995,00 kr.
  6. Piet Hein Sinus 440 LED
    Normalpris 11.995,00 kr. Special pris 9.596,00 kr.
  7. Piet Hein Sinus 550 LED
    12.995,00 kr.
  8. Piet Hein Sinus Bord 330D Rød Ledning - DEMO
    Normalpris 10.495,00 kr. Special pris 5.195,00 kr.
Faldende orden

Varer 26-50 af 66

Side
pr. side

Hvem var Piet Hein: Kunst og design

Piet Hein, den banebrydende danske designer, forbliver en legende inden for belysningsverdenen på grund af hans unikke evne til at forene matematisk præcision, æstetisk raffinement og teknologisk innovation i lamper, lysestager og andre produkter. Hans lamper er ikke bare lyskilder; de er mesterværker, der forvandler rum og fremkalder en følelse af harmoni og skønhed.

Superellipse og Superellipsoid i belysning

Matematisk Magi Piet Hein er mest kendt for at have introduceret koncepterne om superellipse og superellipsoid i designverdenen. Disse geometriske former, der er karakteriseret ved deres elegante og bløde kurver, danner grundlaget for mange af hans ikoniske lamper. Superellipse-princippet skaber en visuel lethed og skønhed, mens det samtidig bevares den nødvendige strukturelle integritet.

Harmonisk Design med Materialevalg

Piet Heins lamper fremhæver også hans opmærksomhed på materialer. Ofte kombinerer han stål, aluminium og glas på en måde, der ikke kun er visuelt tiltalende, men også fremhæver de unikke egenskaber ved hvert materiale. Resultatet er lamper, der er både holdbare og smukke.

Innovative løsninger med teknologisk overlegenhed

Ud over det æstetiske element er Piet Hein kendt for at integrere innovative teknologiske løsninger i hans designs. Dette afspejler sig i både lampernes funktionalitet og evne til at tilpasse sig moderne livsstile.

Kunstnerisk Arv og Belysningsikon

Piet Hein har efterladt en betydelig arv inden for design og belysning. Hans lamper forbliver ikke kun tidløse klassikere, men også et udtryk for hans filosofi om at kombinere matematisk nøjagtighed med kunstnerisk skønhed. De pryder ikke kun rum, men skaber også en atmosfære af elegance og sofistikation.

Piet Hein og hans lamper er ikke blot designobjekter. De er poetiske udtryk for en harmonisk forståelse af form, funktion og æstetik. Ved at vælge en Piet Hein lampe investerer du ikke kun i belysning, men også i et stykke dansk designhistorie og den tidløse skønhed, som hans værker repræsenterer.

 

 

Piet Hein Superæg Lampen: En Ikonskulptur af Lys og Elegance

Piet Hein SuperÆg lampen repræsenterer det subtile ægteskab mellem geometrisk præcision og æstetisk raffinement. Skabt af den danske visionære Piet Hein, er denne lampe mere end blot en lyskilde; den er et ikonisk designobjekt, der fortryller med sit unikke udseende og subtile belysning. SuperÆg lampen er baseret på Piet Heins geniale koncept af superellipse og superellipsoid, geometriske former, der kombinerer kurver og linjer på en måde, der skaber en visuel symfoni af elegance. Denne geometriske brillans giver lampen dens karakteristiske form, der ligner et perfekt æg.

Designet af SuperÆg lampen fra Piet Hein tager højde for, hvordan lys interagerer med formen. Den matte overflade og den indre struktur arbejder sammen om at skabe en blød og diffus belysning, der fylder rummet med en varm atmosfære. SuperÆg lampen er ikke blot et objekt i rummet; den forvandler rummet med sit subtile lys.

Superæg lampen er tilgængelig i forskellige størrelser og materialer, herunder aluminium og glasfiber. Piet Hein designede SuperÆg lampen i 1972, og den bevarer stadig sin status som et tidløst mesterværk inden for belysningsdesign. Det rene, organiske design gør lampen lige så aktuel i dag som den var ved sin introduktion, hvilket taler til dens tidløse skønhed og funktion.

Piet Hein Sinus Pendel: Harmoni i Bevægelse og Lys

Piet Hein Sinus pendel er ikke blot en belysningsløsning; den er et kunstværk i konstant bevægelse. Designet af den visionære danske designer Piet Hein, udtrykker denne pendel en harmoni mellem matematik, bevægelse og lys, der forvandler ethvert rum til et rum af æstetisk elegance.

Matematisk Præcision i Design: Piet Hein, der var kendt for sin fascination af matematik, integrerede sin passion i skabelsen af Sinus pendlen. Formen på lampen er inspireret af sinus-kurven, og resultatet er en pendel lampe, der ikke blot lyser rummet op, men også visualiserer den matematiske skønhed i kurvens bevægelse.

Piet Hein Sinus lampensdesign skaber en unik bevægelse af lys og skygge i rummet. Når lampen tændes, skaber de kurvede former en dynamisk interaktion mellem lyset og lampens overflade. Dette skaber ikke blot en belysningskilde, men også en visuel oplevelse af bevægelse og liv.

Organisk Elegance: Pendelens organiske form og glatte linjer udtrykker en subtil elegance, der gør Sinus til mere end blot en lyskilde. Den skulpturelle tilgang til design gør lampen til et kunstværk, der kan beundres fra enhver vinkel, både når den er tændt og slukket.

Hvorfor vælge Piet Hein Ra Lampen: En lysende hyldest til harmoni og innovation

Piet Hein Ra lampen repræsenterer en banebrydende fusion af matematisk genialitet, æstetisk finesse og belysningsinnovation. Skabt af den danske designer Piet Hein, er Ra lampen mere end blot en lyskilde; den er en fortælling om geometrisk skønhed og en hyldest til den konstante søgen efter harmoni.

Ra bordlampen bærer præg af Piet Heins fascinerende tilgang til geometri og matematik. Formen er inspireret af den matematiske kurve kendt som 'superellipse,' en form, der forener kurver og linjer på en elegant måde. Resultatet er en lampe med en unik form, der udstråler en subtil geometrisk brillance.

RA lampen fra Piet Hein er tilgængelig i flere variationer, der spænder fra loftpendler til bordlamper. Denne variation gør det muligt at integrere RA lampen i forskellige rum og indretningsstile. Uanset om det er som et centralt blikfang over et spisebord eller som et elegant supplement til et sidebord, bringer RA lampen en følelse af modernitet og harmoni. Innovativ Lysfordeling: Ra lampens design tager højde for ikke kun formen, men også lysfordelingen. Den indre reflektor i lampen er omhyggeligt konstrueret for at skabe en blændfri og behagelig belysning. RA-serien består af både pendler og bordlamper.

Viser butikker tættest på