VL Ringkrone pendel 7

Philips LED-pære medfølger

26.995,00 DKK
1 - 5 hverdage
Varenr
5703411181270

VL Ringkrone Pendel 7 – Ø893 mm

Klassisk dansk design fra Louis Poulsen af Vilhelm Lauritzen

VL Ringkrone serien blev designet af Vilhelm Lauritzen i samarbejde med Louis Poulsen i til opførslen af Radiohuset i København. I anledningen af dette projekt udviklede Vilhelm Lauritzen også VL38 og VL45. VL væglampen og pendlen fik en smuk plads i Radiohuset, mens VL Ringkronen aldrig blev vist her. Kort tid efter blev Ringkronen lanceret, baseret ud fra de originale tegninger. I 1947 brugte Finn Juhl, som arbejdede sammen med Vilhelm Lauritzen, Ringkronen som en del af interiør designet for den Danske porcelænsproducent Bing & Grøndahl i København.

Tro mod det originale design og dets materialer, reintroducerer Louis Poulsen VL Ringkronen i 2019. VL Ringkronen har 3 lags mundblæst, poleret opalglas, som giver et behageligt lys. Lampen har desuden et elegant look med sit polerede messing ophæng, som vil patinere over tid og give hver lampe sit helt eget unikke udtryk. Pendlen har et nedadrettet lys og opalglasset giver en blød og jævn belysning.

Denne VL Ringkrone har 7 skærme og en diameter på 89,3 cm. Lampen vil være ideel i et større rum f.eks. over et stort spisebord, hvor den vil være et smukt designelement, som vil pryde rummet og give en god stemning med sit bløde og behagelige lys.

Historien om Vilhelm Lauritzen
Vilhelm Lauritzen (1894-1984) er en af Danmarks mest betydende arkitekter nogensinde, og han var den banebrydende repræsentant for funktionalismen i Danmark. Han er arkitekten bag en række kendte bygninger, bl.a. Nørrebro Teater, Daells Varehus (i dag Skt. Petri Hotel), Radiohuset og den berømte Terminal 39 i Kastrup Luthavn. Andre væsentlige bygninger tegnet af Vilhelm Lauritzen er Folkets Hus (Vega), Shellhuset og den danske ambassade i Washington. Især Radiohuset og den tidligste Kastrup Lufthavn, der begge er fredede, betragtes som enestående monumenter over modernismen i europæisk bygningskunst.

Specifikationer
Design: Vilhelm Lauritzen
Materiale: Mundblæst glas og børstet messing
Diameter: 893mm
Vægt: 9,5 kg.
Ledningslængde: 4m hvid tekstilledning
Klasse: IP20 godkendt
Lyskilde: 7 x 60W E27

Inklusiv anbefalet lyskilde

Write Your Own Review
Du anmelder:VL Ringkrone pendel 7
Din anmeldelse
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:VL Ringkrone pendel 7

Nyheder fra Louis Poulsen

 1. NYHED
  PH 5 Monokrom Pendel Hvid
  5.795,00 DKK
 2. NYHED
  PH 5 Monokrom Pendel Sort
  5.795,00 DKK
 3. NYHED
  PH 2/1 Bordlampe Ravfarvet Limited Edition
  7.495,00 DKK
 4. NYHED
  PH Septima Glaspendel
  64.995,00 DKK
Viser butikker tættest på