PH 2/1 Bordlampe Ravfarvet Limited Edition

Special pris 5.995,00 DKK Normalpris 7.495,00 DKK
Levering: midt december
Varenr
5714693347100

Louis Poulsen PH 2/1 Bordlampe Limited Edition

PH 2/1 Limited Edition Bordlampen forhandles kun i en begrænset periode – 1. oktober til 31. december.

Louis Poulsen lancerer i 2020 en af Poul Henningsens anerkendte klassikere, PH 2/1 Bordlampen i en betagende Limited Edition-udgave. PH 2/1 Limited Edition-udgaven er skabt i ubehandlet, børstet messing med ravfarvede glasskærme. Dertil kommer den diskrete afbryder, der er placeret nederst ved lampens fod. Afbryderen er indtænkt i designets helhed som prikken over i'et ved den ellers simplistiske silhuet. Poul Henningsens signatur er desuden diskret indgraveret på fatningsskjuleren under den nederste skærm.

PH 2/1 Limited Edition Bordlampen skaber øjeblikkelig en hyggelig stemning i rummet, når lyset skinner igennem de smukke ravfarvede skærme. Lampen vil desuden få sit eget unikke og personlige udtryk, da den ubehandlede messing vil patinere over tid.

Glasskærmenes varme ravfarve og glans på ydersiden kombineret med den sandblæste matte underside, skaber et blødt lys, der ikke blænder. Den blanke overflade gør desuden at lyset reflekterer på lampen, selv når den ikke er tændt, så den altid vil skabe blikfang i hjemmet.

PH 2/1 Limited Edition er et designikon i nye klæder, som passer perfekt ind i en nordisk indretning, hvor det stilrene og minimalistiske udtryk er i højsædet. Placer den på reolen i stuen, på kommoden i soveværelset eller på det lille, hyggelige sofabord. Hvor end lampen placeres, skaber den en hyggelig belysning, samtidig med at den giver rummet karakter.

PH 2/1 Bordlampen er en del af den populære 3-skærmsfamilie fra Louis Poulsen. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. 

Gennem hele sit liv søgte Poul Henningsen at skabe det blændfri lys, rette lyset hen, hvor der var brug for det og skabe bløde skygger. PH designede således ikke blot en lampe, men et helt system, og der blev igennem årene produceret omkring tusind forskellige modeller. PH-lampernes numre refererer til skærmstørrelsen. PH 2/1 Bordlampen består af en overskærm på ca. 20 cm, men her er brugt mellem- og underskærme fra den model, der hed 1/1.

Historien om Poul Henningsen

Poul Henningsens (1894-1967) livslange samarbejde med Louis Poulsen begyndte i 1924. Poul Henningsen var en af de første til at anerkender vigtigheden af at forme lyset, og i 1958, som en opfølgning på hans banebrydende treskærmssystem fra 1926, designede han PH 5 pendlen. Poul Henningsens pionerarbejde inden for belysningsteori, omhandlende struktur, skygger, blænding og farvegengivelse sammenholdt med menneskets behov for lys, praktiseres stadig den dag i dag hos Louis Poulsen. Poul Henningsen er den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilosofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen fortsatte resten af Poul Henningsens liv.

Specifikationer:
Design: Poul Henningsen
Materiale: Skærme i mundblæst, ravfarvet glas. Stel: Ubehandlet, børstet messing.
Farve: Ubehandlet, børstet messing og ravfarvede glas
Diameter 20 cm.
Højde 35,5 cm.
Lyskilde: G9 - Maks. 33 W.
Ledningslængde: 2,8 m. brun tekstil ledning

Inklusiv anbefalet lyskilde.

Du kan med fordel tilkøbe en tre-trins pære, som giver dig muligheden for at dæmpe lyset i tre forskellige trin for hver gang du trykker på afbryderen. Dette gør det muligt at tilpasse lyset efter dine behov.

Write Your Own Review
Du anmelder:PH 2/1 Bordlampe Ravfarvet Limited Edition
Din anmeldelse
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:PH 2/1 Bordlampe Ravfarvet Limited Edition

Nyheder fra Louis Poulsen

 1. NYHED
  PH 5 Monokrom Pendel Hvid
  Special pris 4.346,00 DKK Normalpris 5.795,00 DKK
 2. NYHED
  PH 5 Monokrom Pendel Sort
  Special pris 4.346,25 DKK Normalpris 5.795,00 DKK
 3. NYHED
  PH 2/1 Bordlampe Ravfarvet Limited Edition
  Special pris 5.995,00 DKK Normalpris 7.495,00 DKK
 4. NYHED
  PH Septima Glaspendel
  Special pris 48.746,25 DKK Normalpris 64.995,00 DKK
Viser butikker tættest på