PH Artichoke jubilæum lampe

PH Artichoke, Koglen, fejrer 60 års jubilæum

I år runder designikonet PH Artichoke, også kendt som Koglen, 60 år på markedet, og i den anledning har Louis Poulsen lanceret en Limited Edition-udgave af den stilfulde lampe i børstet messing. En særpræget jubilæumsudgave, hvor pendlerne er nummererede, og Poul Henningsens signatur indgraveret.

En unik jubilæumsudgave

For de fleste er det ikke hverdagskost at gå ud at investere i en ny Louis Poulsen PH Artichoke lampe, men er du på udkig efter en unik og stilfuld pendel til dit hjem, så er denne Limited Edition-udgave i børstet messing ikke et helt dårligt bud.

PH Artichoke, bedre kendt som Koglen, blev designet i 1958 af Poul Henningsen. Den er kendetegnet ved sit unikke og skulpturelle design, og pendlen er i dag verdenskendt, hvor den betragtes som et dansk designikon.

I anledning af 60 års jubilæet for dette flotte designikon lancerer Louis Poulsen en jubilæumsudgave, som kan bestilles fra den 1. august til og med den 31. december 2018. Herefter kan den købes i en normal udgave fra den 1. januar 2019. Louis Poulsen har tidligere lanceret imponerende jubilæumsudgaver af nogle af de mest populære lamper, men dette er til dato en af de mest imponerende. Det helt særlige ved Koglen Limited Edition er, at den kommer i nummereret og signeret udgave, hvad end det er den lille model, Ø480, eller den store model, Ø600.

Grankogle-armaturet

Koglens armatur består af 72 blade fordelt i 12 rækker, og deres indbyrdes placering giver et totalt blændfrit lys uanset vinklen, hvor den betragtes fra. Når man iagttager designet, er det let at forstå navnet, da formen leder tankerne hen på grankogler. For at sikre det høje kvalitetsniveau foregår store dele af produktionsprocessen stadig som håndarbejde. PH Artichoke er det internationale navn for PH Kogle, og dette er en god oversættelse, da designformen i høj grad også minder om artiskokkens former.

Lampens smukke og elegante look gør, at den er velegnet ind i stort set alle rum i det moderne hjem - over spisebordet, på hjemmekontoret, i entreen eller i soveværelset.

Manden bag Koglen

Poul Henningsen er en af de mest betydningsfulde belysningsdesignere for Louis Poulsen, og hans idéer ligger til grund for firmaets belysningsfilosofi. Han var en stor kulturpersonlighed, der foruden lys bredte sig over revy til satire og samfundskritik. Samarbejdet mellem Poul Henningsen og Louis Poulsen startede i 1925, og fortsatte frem til hans død i 1967.

Vil du gerne høre mere om Koglen Limited Edition, er du velkommen til at tage kontakt til os.