Nyhed - Louis Poulsen Patera 450 pendel

Patera lampen tog sidste år Danmark med storm - nu er modellen kommet i en mindre udgave

Stor nyhed fra Louis Poulsen - Patera Ø45 cm

Efterspørgslen efter Patera pendlen, der er skabt i et kreativt samarbejde mellem Louis Poulsen og den danske design-stjerne Øivind Slaatto, har været overvældende. Pendlen blev oprindeligt lanceret for under et år siden, og med sin organiske form og smukke konstruktion blev den straks en succes. Private forbrugere efterlyser dog pendlen i en mindre størrelse, mens professionelle indretningsarkitekter og designere mangler den i en større model til fx halls, lounge områder og ekstra høje rum. Derfor får Patera pendlen på 600mm i diameter fra september 2016 et større familiemedlemmer på 900mm og et mindre familiemedlem på 450mm i diameter.

Uanset hvilken vinkel, man ser den fra, er Patera en smuk og dekorativ kuppel af lys, der strømmer blødt og behageligt ud i alle retninger. Den indgår i naturlig harmoni med stort set alle stilarter og typer af interiør, og de mange muligheder for placering er ifølge Louis Poulsens designchef, Rasmus Markholt, en af årsagerne til Pateras popularitet.

”Patera pendlen er resultatet af en usædvanligt spændende og ambitiøs skabelsesproces. Øivind Slaatto blev inspireret af Fibonacci sekvensen, som er det spiralformede mønster, der findes overalt i naturen, for eksempel i frøformationer og grankogler. Fibonacci strukturen har tidligere inspireret nogle af historiens største kunstnere som Leonardo da Vinci og Johan Sebastian Bach. Samtidigt var Øivind Slaatto inspireret af PHs geniale lampekonstruktioner, og resultatet er blevet intet mindre end en moderne arvtager til PH Koglen,” fortæller Rasmus Markholt.

Lampens komplekse geometri er blevet realiseret takket være 3D programmer og utallige fysiske modeller for at nå frem til den perfekte kombination af direkte og indirekte lys. Samtidigt er Patera en visuel skønhed.