Louis Poulsen Enigma i sort - køb online

Japansk yndefuldhed med skandinavisk enkelthed

Er du den helt store tilhænger af det lidt mere utraditionelle lampedesign? Dette efterår præsenterer Louis Poulsen den anderledes og smukke pendel Enigma i en sort udgave, der med sine svævende skærme skaber et kunstnerisk udtryk. Et udtryk, der i særdeleshed kontrasterer lyset.

I samarbejde med den japanske designer Shoichi Uchiyama har Louis Poulsen skabt en anderledes og unik lampe med skærme hængende i ultratynde wires, der giver et transparent, svævende og let udtryk. Og nu præsenteres de to størrelser af Enigma lampen, Enigma 425 og Enigma 545, i en sort udgave.

Designidéen stemmer godt overens med Louis Poulsens produktfilosof. Enigma er netop en nyfortolkning af flerskærmsystemet, som er kendetegnende for flere af Louis Poulsens lampeserier. Flerskærmsystemet sikrer nemlig, at lyset fra lampen er funktionelt, men blændfrit, og kendetegnende for Louis Poulsen lamper er, at armaturet i lampen aldrig må være synligt - hvilket også gør sig gældende ved Enigma.

Enigma betyder "gådefuld", og navnet henviser til de tilsyneladende frit svævende skærme, når lampen ses tændt og på afstand. I pendlen kombineres japansk yndefuldhed med skandinavisk enkelhed, og resultatet indbyder til nærmere udforskning og giver desuden et behageligt lys.

Sort Enigma pendel i entré

Enigma 425 pendlen i sort - til hyggekrogen og over spisebordet

Enigma 425 pendlen er den lille udgave, som er en smuk og stilet spisebordslampe til den moderne bolig. Den giver et funktionelt og behageligt nedadrettet lys, som samtidig skaber et diffust lys omkring lampens skærme. Den sorte udgave af Enigma understreger særligt det svævende og arkitektoniske udtryk, som designet skaber, eftersom de mørke skærme står i flot kontrast til lyset, og tilfører et særligt skulpturelt udtryk.

Lampen hænger flot enkeltvis, men er bordet større, kan det være en flot løsning med to pendler, der hænger med ca. 1 - 1,5 meter fra hinanden (afhængigt af bordets længde). Enigma 425 pendlen er desuden en flot lampe over trappen, i opholdsrum og stue, hvor den kan bruges som funktionel, men behagelig belysning i hjørnet af rummet ved lænestol eller loungeområde, eller som stuebordslampe, hvis der er god plads omkring sofa-arrangementet.

Enigma 545 pendlen i sort - til spisebordet, stuen og opholdsrummet

Enigma 545 pendlen er den store udgave. En stilet og skulpturel spisebordslampe, som ligesom den lille lampe giver et funktionelt og behageligt nedadrettet lys. Med sin imponerende størrelse hænger lampen flot enkeltvis, eksempelvis over spisebordet. Enigma 545 pendlen er også en flot lampe i opholdsrum og stue, hvor den kan bruges som behagelig belysning - enten i midten af rummet eller i et hjørne ved et lænestolsområde. Som alle øvrige pendler fra Louis Poulsen lever Enigma op til kravet om et blændfrit lys; en stor fordel omkring spisebordet og i stuens hyggelige områder.

Når man iagttager den smukke pendel på afstand, udfordrer Enigma 545 pendlen nærmest tyngdekraften. De fem skærme svæver nemlig tilsyneladende frit under lyskilden. Går du tættere på pendlen, ser du de diskrete wires, som holder lampens skærme i perfekt position i forhold til lyset. Den sorte udgave af Enigma 425 og 545 skaber altså et særligt kunstnerisk udtryk, da de sorte, svævende skærme står i spændende kontrast til lyset, der strømmer ned fra lyskilden over de fire skærme.

Manden bag Enigma

Designeren Shoichi Uchiyama (1947) er uddannet på YMCY, Institute of Design i Tokyo. Han er indehaver af firmaet Shoichi Uchiyama Design Office (1977) med speciale i lysdesign. Shoichi Uchiyama har vundet flere priser, blandt andet den tyske IF Design Award og den japanske Good Design Award.

Vi forhandler et stort udvalg af Louis Poulsen designerlamper. Se mere her.