Flos Arco lampen - køb online

Achille Castiglioni: Lysets mester og skaberen af bl.a. Arco, Toio og Lampadina

Achille Castiglioni er et velkendt italiensk navn for de fleste designinteresserede. Designeren ville i år være fyldt 100, og han har en flot række af nogle af de mest ikoniske design bag sig. Heriblandt lamperne Arco, Toio og Lampadina, som forhandles af Flos. Disse tre lamper er skabt omkring 1960-70’erne og de blev del af en ny tilgang til belysningsdesign – for lamper er mere end blot en lyskilde, de forskellige designs og typer udfylder en vigtig og stemningssættende plads i boligens indretning.

Flos Arco Gulvlampen

Flos Arco Gulvlampe: designet sammen med sin bror, i 1962. En gulvlampe og pendel i ét smukt design med spændende og eksklusiv materialesammensætning. Den smukke halvmåneformede skærm i satinpoleret stål svæver i den simplistisk udformede arm, som har base i en solid marmorsokkel.

Flos Toio Gulvlampen

Flos Toio Gulvlampe: designet sammen med sin bror, i 1962. En rå gulvlampe, hvor den industrielle inspirationskilde står i slående kontrast til Arco gulvlampens rene linjer og stilrene form. Den industrille designinspiration fik i sin tid liv gennem en billygte, en teleskopstang og tre fiskesnører. Det rå og ’virkelige’ udtryk skaber en indtagende kontrast i den skandinaviske indretning, hvor de rene linjer brydes på overbevisende flot manér.

Flos Lampadina Bordlampen

Flos Lampadina Bordlampe: En funktionel bordlampe, hvor der er skåret helt ind i til benet; med den lille fod, en stor lyskilde og den lange ledning, som kan foldes omkring foden, er dette en lampe, som ikke gør et stort nummer af sig, men omvendt fejrer det simplistiske og funktionelle. Achille Castiglioni skabte Lampadina til et af Flos’ nye showrooms i 1972.

Vi forhandler et stort udvalg af Flos designerlamper. Se mere her.