Occhio belysning og lamper - online køb og professionel vejledning

Efterårets trends indenfor spisebordslamper

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst, og det betyder, at det er tid til at skrue op for den hjemlige indendørshygge – måske ved at samle familien om spisebordet til en god, varm efterårssuppe eller til et slag Bezzerwizzer. Ligegyldig anledning, så er den rigtige spisebordsbelysning vigtig, og lige så vigtigt er det, at du kan lide det, du dagligt ser på. Har du brug for at blive klogere på, hvilke trends der hitter dette efterår, når vi taler spisebordslamper, eller søger du inspiration inden køb af en smuk designerlampe til din bolig? Så læs med om efterårets trends her!

Den varme og romantiske stil vinder indpas dette efterår

Du skal vælge ny spisebordslampe, men ofte er udvalget stort og uoverskueligt, og hvad er det egentlig lige, der er på mode? Dette efterår ser vi, at tendensen til den varme og romantiske stil titter frem, og derfor går du ikke galt i byen, hvis du vælger en varm og blød spisebordslampe, gerne i messing eller en flot mat farve. Specielt messing hitter for alvor i øjeblikket, og her kan vi blandt andet anbefale Bestlite BL 9 M pendlen, Nordlux Strap Messing pendlen i tre størrelser eller PH Artichoke messingfarvet i to størrelser, som alle giver et blændfrit lys.

»Generelt set er det, udover messing, de varme farver, såsom kobber, Caravaggio, Dogu-pendlen med guldtop, og de nye Belid Diablo pendler, som fås i lyserød, oxid, duset grøn og blå, der trender dette efterår. Louis Poulsens PH 5 og PH 5 Mini som lige er blevet præsenteret i en kobberversion, passer specielt godt ind i den moderne indretningsstil,« fortæller Linnea Jensen, belysningsansvarlig i Jensen-Company, og tilføjer:

»De dusede farver er virkelig populære, mens skrigfarverne derimod ikke er på mode lige nu.«

Spisebordslampe fra Belid til inspiration - Fri fragt

Pendel til spisebordet fra Caravaggio- Prismatch.

De simple og dusede farver trender

Kendetegnende for efterårstrenden er altså, at det er de mere simple og dusede farver, der vinder indpas. Dusty er netop det nye ord, når man taler farver, og henviser til, at farvepaletten skal være støvet og afdæmpet. Det betyder samtidig, at de stik modsatte farver, nemlig skrigfarverne, har svære vilkår, når der i 2018 skal vælges spisebordslampe til boligindretningen.

»Den varme og romantiske stil ligger sig i forlængelse af den stilrene og minimalistiske form, og derfor er det ikke overraskende, at det er de varme farver, der hitter lige nu. Den skandinaviske og minimalistiske indretning er kendt over hele verden, og er særligt populær herhjemme. Stilen er præget af et simpelt æstetisk udtryk og dets organiske og rene linjer,« forklarer Linnea Jensen.

Er du ikke så meget til hverken kobber eller messing, så kan du derfor med fordel gå med Lightyears Caravaggio-lamperne, som fås i de flotteste matte nuancer og i forskellige størrelser, eller Piet Hein Sinus LED-pendlen, som fås i tre størrelser. Også den elegante Nordlux Strap pendel i hvid med brun læderstrap passer godt ind i den varme, romantiske stil.

Ifølge Linnea Jensen ser vi ligeledes en tendens til, at de lidt rå overflader, dog med afdæmpende farver, hitter dette efterår. Det er eksempelvis de svage grå nuancer, hvilket Diablo Oxid og Orient pendlen fra Lightyears er særdeles gode og ikke mindst flotte bud på.

Strap pendel til inspiration - Fri fragt

PH kobber pendel til spisebordet fra Louis Poulsen- Prismatch.

Vælg det rigtige lys til din spisebordslampe

De fleste af os samles ikke kun omkring spisebordet ved måltiderne. Ofte bruges spisebordet også til at læse avis eller løse krydsord ved eller sågar spille spil med familien. Derfor er det essentielt, at du har det rigtige lys i din spisebordslampe. Man kan efterhånden sætte en LED-pære i de fleste lamper, hvilket betyder, at du får en mere miljøvenlig pære, som holder længere - gennemsnitligt i op til 15.000 timer. Ikke nok med det, så giver LED-pæren et perfekt lys, som specielt er vigtigt over spisebordet.

Et andet bud på en ideel pære til spisebordslampen er tre trins-pæren, da du kan justere lyset, således at farvetemperaturen er enten varm, meget varm eller ekstra varm. Tre trins-pæren er et godt valg i alle spisebordslamper, eftersom der som nævnt ofte er brug for forskellige grader af lys, alt efter hvad du skal lave ved spisebordet.

»Vi anbefaler egentlig ret tit tre trins-pæren, eksempelvis Philips Sceneswitch-pæren, der som navnet antyder, kan skifte belysning i tre lysstadier alt efter ’scenen’. Pæren dæmpes ved almindelig tænd/sluk stikkontakt, hvorpå man ved flere tryk skifter lysstyrken. Dette er perfekt, da man ved sit spisebord ofte har brug for meget lys, men ind i mellem ønsker hyggebelysning,« forklarer Linnea Jensen, belysningsansvarlig i Jensen-Company.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os her.