VL45 Radiohuspendel Ø175

Philips LED-pære medfølger

Special pris 2.049,00 DKK Normalpris 2.595,00 DKK
Juni Forventet levering:
Varenr
5703411176870

VL45 Radiohuspendel Ø175

Radiohuspendlen blev først udviklet i 1940’erne af den danske arkitekt Vilhelm Lauritzen sammen med Louis Poulsen i anledningen af opførslen af Radiohuset i København. I 2016 blev pendlen videreudviklet under navnet VL45 Radiohuspendel. VL45 Radiohuspendlen gør brug af det originale design med 3 lag mundblæst, poleret opalglas og et smukt ubehandlet messing ophæng, som vil patinere over tid og få sit helt eget unikke udtryk. Det yderste og inderste lag er lavet i et fint transparent glas, imens det mellemste lag er lavet i hvidt glas, hvilket får lyset til at skinne igennem glasset på en helt speciel måde. VL45 Radiohuspendlen er opdateret belysnings- og energimæssigt med en ’traditionel’ skruefatning, hvori der også kan bruges LED lyskilde.

Louis Poulsen har lanceret denne nye størrelse af deres populære Radiohuspendel, som har en diameter på 17,5 cm. Dette er en ideel størrelse at bruge over køkkenbordet, i entreen eller i et hyggehjørne af stuen. Pendlen udsender et jævnt, blødt lys og åbningen i bunden tillader et mere koncentreret nedadrettet lys. Glassets kvalitet betyder at lampen, uanset lyskilde, optræder meget ensartet. Lampen er velegnet til både en høj og lav placering.

Historien om Vilhelm Lauritzen
Vilhelm Lauritzen (1894-1984) er en af Danmarks mest betydende arkitekter nogensinde, og han var den banebrydende repræsentant for funktionalismen i Danmark. Han er arkitekten bag en række kendte bygninger, bla. Nørrebro Teater, Daells Varehus (i dag Skt. Petri Hotel), Radiohuset og den berømte Terminal 39 i Kastrup Luthavn. Andre væsentlige bygninger tegnet af Vilhelm Lauritzen er Folkets Hus (Vega), Shellhuset og den danske ambassade i Washington. Især Radiohuset og den tidligste Kastrup Lufthavn, der begge er fredede, betragtes som enestående monumenter over modernismen i europæisk bygningskunst.

Specifikationer
Design: Vilhelm Lauritzen
Materiale: Mundblæst glas og børstet messing
Dimension: Diameter 175mm
Ledningslængde: 3m
Klasse: IP20 godkendt
Lyskilde: E14 fatning

Inklusiv anbefalet lyskilde

Write Your Own Review
Du anmelder:VL45 Radiohuspendel Ø175
Din anmeldelse
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:VL45 Radiohuspendel Ø175
Viser butikker tættest på