Robomow beskyttelse

I forbindelse med køb af robotplæneklippere som Robomow, skal man gøre sig nogle tanker omkring vedligeholdelse og opbevaring. Læs om RoboHome og gode råd til opbevaring og vedligehold nedenfor.

RoboHome - huset til din Robomow

RoboHome beskytter din robotplæneklipper og ladestation mod vind, vejr og skidt. Hvis du allerede er den heldige ejer af en Robomow, ved du, at robotplæneklipperen sagtens kan stå ude i det fri. Robomow er nemlig beregnet til at kunne klare både sollys og regn. Sammenligningen kan drages med bilen, som også kan parkeres enten i garagen eller i indkørslen. Bilen kan godt kan tåle vejret udenfor, men for en ekstra god pleje foretrækker de fleste bilejere at parkere i garagen, hvis muligheden er der. RoboHome beskytter både robotten og dens ladestation for en længere levetid for robotplæneklipperen. En ting er det tekniske, noget andet er det kosmestiske. Robomow vil automatisk se pænere ud i længere tid, hvis den bliver parkeret under det smarte halvtag efter brug. RoboHome er utrolig nem at montere direkte på ladestationen. RoboHome fås til både S og C modellerne, herunder MS, TS, RS, MC, TC og RC-modellerne. Du kan se RoboHome modellerne herunder. 

robotplæneklippere garage - en RoboHome beskytter robotten

Vedligeholdelse af Robotplæneklippere - vinterferie for din Robomow

Vi anbefaler, at du altid tager Robomow ind, når du går ind i efteråret, hvor Robomow ikke længere er i gang. Dette er en god ide, da det beskytter Robomow mod frost og sne, hvilket kan skade dele af robotten og nedsætte batteriets levetid. Ved korrekt opbevaring og vedligehold sikrer du robotten en lang levetid og optimale resultater, når robotten slår græsplænen. Se vores gode råd herunder til korrekt opbevaring og vedligehold af din robotplæneklipper. Nedenstående er ikke en betingelse for at have en robotplæneklipper, men blot en vejledning for at have en funktionsdygtig robotplæneklipper i mange år frem. Du kan desuden læse mere om vinteropbevaring i din brugermanual.

  • Det er vigtigt, at robotplæneklipperen opbevares ved en temperatur over frysepunktet for at batteriets kapacitet og levetid opretholdes. Et batteri som udsættes for hård kulde, vil ikke kunne holde strøm optimalt.
  • Inden Robomow sættes til opbevaring anbefaler vi, at du forsigtigt afmonterer klinger, baghjul og næsehjul for en grundig rengøring og aftørring. På den måde sætter der sig ikke fremmedlegemer, mudder og indtøret græs, fast over vinteren. 
  • Aftør gerne robotplæneklipperens dele og overflader med en tør klud, så fugt eller vand ikke skaber rust på metaldele.
  • Vi anbefaler at du udskifter knivene/klingerne på din robotplæneklipper ca. hver 2. år for de bedste klipperesultater. Du kan med fordel slibe klingerne efter vinterpausen og evt. i løbet af sæsonen efter behov. Så er du sikret en flot og velslået græsplæne hver gang robotten har kørt.