PH 2/2 Bordlampe - Spørgsmålstegnet - Messing/Opal

9.995,00 DKK
Forudbestil nu - Levering fra 11. oktober Forventet levering:
Varenr
5714693943692

Louis Poulsen PH 2/2 Questionmark Limited Edition

PH 2/2 Limited Edition Bordlampen forhandles kun i en begrænset periode – 1. oktober til 31. december 2021. Forudbestil allerede nu.

Louis Poulsen lancerer i 2021 en af Poul Henningsens anerkendte klassikere, PH 2/2 Bordlampen i en betagende Limited Edition-udgave. PH 2/2 Limited Edition-udgaven er skabt i ubehandlet, børstet messing af højeste kvalitet, som vil patinere over tid og derved få sit helt eget unikke og autentiske udtryk. Dertil kommer den diskrete afbryder, der er placeret nederst ved lampens fod. Afbryderen er indtænkt i designets helhed som prikken over i'et, så den smukt forener sig i designet. Den gennemgående afbryderer, som også er skabt i børstet messing, er placeret på standeren tæt ved foden sammen med en brun tekstilledning, der komplementerer det luksuriøse design. PH's initialer er smukt og diskret indgraveret på lampens base.

PH 2/2 Bordlampen er en del af den populære 3-skærmsfamilie fra Louis Poulsen. Poul Henningsen designede 3-skærmssystemet allerede i 1926, hvor PH i samarbejde med Louis Poulsen tegnede de første lamper til en udstilling i Paris. Poul Henningsen designede den originale PH 2/2 Spørgsmålstegn bordlampe i 1931 og den blev solgt helt frem til midten af 1950’erne. Nu relanceres PH 2/2 bordlampen som en Limited Edition i 2021, der er tro mod det originale design. Bordlampen fik navnet ”Spørgsmålstegnet” på grund af krumningen på lampestangen. Lampen har desuden et justerbart hoved, som kan vippes 45 grader til højre eller venstre ved at dreje på håndtaget på midten af armen. Dette giver muligheden for at rette lyset derhen, hvor behovet er.


PH 2/2 Limited Edition Bordlampen skaber øjeblikkelig en hyggelig stemning i rummet, når lyset skinner igennem de smukke opalhvide skærme. De tre skærme sikrer et behageligt og blændfrit lys. 

PH 2/2 Limited Edition passer perfekt ind i en nordisk indretning, hvor det stilrene og minimalistiske udtryk er i højsædet. Placer den på reolen i stuen, på kommoden i soveværelset eller på det lille, hyggelige sofabord. Hvor end lampen placeres, skaber den en hyggelig belysning, samtidig med at den giver rummet karakter.


Historien om Poul Henningsen

Poul Henningsens (1894-1967) livslange samarbejde med Louis Poulsen begyndte i 1924. Poul Henningsen var en af de første til at anerkender vigtigheden af at forme lyset, og i 1958, som en opfølgning på hans banebrydende treskærmssystem fra 1926, designede han PH 5 pendlen. Poul Henningsens pionerarbejde inden for belysningsteori, omhandlende struktur, skygger, blænding og farvegengivelse sammenholdt med menneskets behov for lys, praktiseres stadig den dag i dag hos Louis Poulsen. Poul Henningsen er den mest betydningsfulde belysningsdesigner for Louis Poulsen, og hans ideer ligger til grund for firmaets belysningsfilosofi. En kulturpersonlighed der foruden lys bredte sig ud over revy, satire og samfundskritik. Samarbejdet med Louis Poulsen fortsatte resten af Poul Henningsens liv.

Specifikationer:
Design: Poul Henningsen
Materiale: Skærme i mundblæst, opal hvidt glas. Stel: Ubehandlet, børstet messing.
Farve: Ubehandlet, børstet messing og opalglas
Højde 41 cm.
Længde: 27,5 cm
Bredde: 20 cm
Lyskilde: E27 - Maks. 25 W.
Ledningslængde: 2,8 m. brun tekstil ledning
Inklusiv anbefalet lyskilde.

Du kan med fordel tilkøbe en tre-trins pære, som giver dig muligheden for at dæmpe lyset i tre forskellige trin for hver gang du trykker på afbryderen. Dette gør det muligt at tilpasse lyset efter dine behov.

Write Your Own Review
Du anmelder:PH 2/2 Bordlampe - Spørgsmålstegnet - Messing/Opal
Din anmeldelse
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:PH 2/2 Bordlampe - Spørgsmålstegnet - Messing/Opal
Viser butikker tættest på