Occhio skaber innovativ belysning

Occhio – innovativt og brugervenligt design

Med idéen om et ensartet design, formsprog og lyskvalitet blev Occhio skabt for mere end 20 år siden, og det må siges at være en virksomhed i konstant udvikling. En udvikling der sikrer, at funktionalitet og brugervenlighed altid er på sit højeste, bl.a. med styring via app eller fjernbetjening, samtidig med at lampernes tilpasningsmuligheder skaber et særdeles flot og innovativt udtryk.

Occhio lamper hos Jensen Company

Teknologi og design til alle behov og boliger

Navnet ’Occhio’ betyder øje på italiensk, og ser man på både formgivningen af Occhio-lamperne samt visionen for udviklingen af belysningsdesignet, passer navnet hertil. Lyset skal have den egenskab, at den kan tilpasse sig sine omgivelser, ligesom øjet kan, og med denne holistiske tilgang til lyset og design i al almindelig, har designeren Axel Meise skabt muligheden for en flot, fuldendt og funktionel lysindretning – både til hjemmet og til erhverv.

Missionen med Occhio er at lysdesigne boligen med funktionelle og innovative designs, og dermed skabe et lyslandskab, der helt nøjagtig passer til ens behov og bolig. Dét lykkes til fulde. Occhio er netop kendt for sin høje funktionalitet og brugervenlighed, hvor lamperne fra de forskellige Occhio-serier er udstyret med en innovativ teknologi, som bevirker, at de kan styres via app, fjernbetjening, fagter, sensor og Apple Watch. På den måde indtager lyset sin del i omgivelserne på en simpel og legende måde, som er med til at sikre de optimale forhold i hjemmet i forhold til livskvalitet og høj brugerfunktionalitet. Personerne bag Occhio er af den filosofi, at for at ting kan fortsætte med at eksistere, så skal der ske en dynamisk udvikling. Dette er Mito-serien og Sento-serien særdeles gode eksempler på - og begge serier synliggøres da også i den første udgave af Bo Bedre i 2019.

Mito-serien

Mito-serien er det nyeste skud på Occhio-stammen, som blev lanceret i 2017. Det er design i særklasse, som er udført til perfektion ned til mindste detalje. Alle lamperne i Mito-serien er designet med en indbygget lysdæmper, som kan kontrolleres via en app på din smartphone. Du kan ligeledes ændre lystemperaturen på alle lamper i serien, hvilket muliggør, at du kan få præcis den belysning, som du ønsker. Occhios lamper er altså helt perfekte til at skabe stemninger, og de tager sig flot ud i alle moderne indretninger.

Ved hjælp af den nyeste teknologi, Occhio Air, får du et hav af ekstra muligheder, som blot kræver, at du bevæger din hånd. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men med Occhio Air kan du eksempelvis både tænde, slukke, dæmpe eller skabe en hyggelig stemning med lyset direkte via Bluetooth. På den måde kan du styre lyset fra samme sted i dit hjem – nemlig fra din telefon. Dog kan der tilkøbes en fjernbetjening til alle Mito-lamperne, hvis ikke du ønsker styring fra telefonen.

Mito-serien er kendetegnet ved sine flotte pendler, loftlamper og gulvlamper med den elegante ring, som er lavet af aluminium, med en plastikskærm, der dækker over LED-pærerne. Virksomhedens innovative tilgang kommer til udtryk i Mito-seriens detaljefokus og tanke for bæredygtighed, hvilket LED-lyskilden er et eksempel på. Virksomheden designer nemlig LED-lamper af energiklasse A++/A+/a, som både har en lang levetid og er bæredygtige.

Occhio Mito lamper over spisebord

Alle lamper i Mito-serien fås i flere moderne og minimalistiske farver, som passer ind i enhver indretning. Eksempelvis er Mito Sospeso 40 Up velegnet til at hænge over spisebordet, hvor den giver en fin belysning, og lamperne kan både hænge enkeltvis eller flere sammen, hvor en kombination af farver og størrelser også tager sig flot ud.

I Mito-serien fås også en dobbelt-pendel i to størrelser, Sospeso Due 40 og Sospeso Due 60, som også i særdeleshed er flotte over spisebordet. Derudover er Mito Largo Gulvlampen og Mito Raggio Gulvlampen eksempelvis begge prisvindende lamper, som ligeledes fås i mange stilfulde farvekombinationer. Mito Largo Gulvlampen er pefekt til at have til at stå i et hjørne, hvor den smarte LED-ring så kan hænge over spisebordet eller sofabordet.

Sento-serien

Sento-serien er en af de mest populære Occhio-serier, som både indeholder loft, - bord, - gulv- og væglamper. Sento er en moderne og nytænkende lampeserie, hvor rene linjer, funktionalitet og bæredygtige materialer er i højsædet.

Kendetegnende for lamperne i Sento-serien er, at du selv kan vælge, hvilket hoved du ønsker til din lampe. Her har Occhio lavet fem forskellige hoveder, hvis lys spredes i forskellige retninger alt efter valg af hoved. De to mest populære er hoved D og hoved E, da de begge giver en god lysspredning både op og ned fra lampen. Derudover fås bordlampen LED Tavola og gulvlampen LED Lettura i to forskellige højder, samtidig med at du kan vælge, om hovedet skal være monteret til højre eller venstre på foden, hvilket netop kan have en betydning i forhold til, hvor den skal placeres.

Occhio typer af lys

Occhio Sento lamperne kan styres uden berøring

Occhio Sento fås alle med LED, og de kan styres uden berøring via infrarøde sensorer. Det medfører, at det er muligt at justere lyset med få bevægelser. Derudover kan hver lysdiode styres for sig, så selvom lampen eksempelvis både har uplight og downlight, så kan lyset justeres, så det enten kun lyser opad eller nedad, alt efter ens behov. Med lanceringen af LED-udgaven af Sento-serien har Occhio gentænkt lys og gjort brug af LED-lysets egenskaber for på den måde at give dig en perfekt lyskvalitet i ethvert rum.

Occhio Sento kollektion

Occhio Sento er enkle og funktionelle lamper, der kan anvendes i alle hjemmets rum. Væglampen Occhio Sento LED Verticale kan eksempelvis bruges i stuen, køkkenet, entreen eller badeværelset, mens Occhio Sento LED Filo oftest er brugt over et spisebord eller køkkenbord, hvor der hænger en 2-3 stykker på stribe. Det er dog en loftlampe, som også tager sig flot ud og lyser flot op i et hjørne eller over et skrivebord. Den første 2019-udgave af Bo Bedre lægger derudover vægt på Occhio Sento LED Soffitto Due, som oftest bruges over spisebordet. Simpel og stilfuld i sit udtryk og særdeles funktionelt design - ligesom resten af Sento-serien.

Designeren bag Occhio

Manden bag den flotte og funktionelle belysning fra Occhio er den tyske, selvlærte designer Axel Meise, som i 1987 præsenterede sin første belysningskollektion. Han mente dog, der manglede en mere holistisk tilgang til belysningsdesign, hvilket han fik skitseret, og i slutningen af 1990’erne blev det, i samarbejde med Christoph Kügler, til den første Occhio-serie. Axel Meises tilgang til belysningsdesign satte nye højder for mødet mellem design og funktionalitet. Den dag i dag forhandles Occhio i flere europæiske lande, alt imens det også så småt er ved at vinde indpas på det indiske, russiske og australske designmarked.

Se alle lamperne fra Occhio her

Occhio lamper til badevaerelset

Vi forhandler hele sortimentet af Occhio, og finder du ikke det, du søger online, så er du meget velkommen til at kontakte os.