IQlight Pendel D40 Hvid


IQlight - Du bestemmer selv formen på lampen.

Special pris 674,00 DKK Normalpris 999,00 DKK
1 - 5 hverdage Forventet levering:
Varenr
5705639752720

IQlight Belysningssystem D40 Hvid

IQlight belysningssystem -  Èn lampe med tusinde af udtryk.

IQlight-belysningssystemet, der er designet af Holger Strøm, bygger på geometrien; Interlocking Quadrilaterals, som betyder ”sammenflettede firkanter”.

IQlight er et belysningssystem, som er designet af den danske designer Holger Strøm i 1973. IQlight er et innovativt system, hvor du selv kan samle flere forskellige slags lamper ud fra de moduler, som følger med.

Du kan vælge at samle pladerne til lampeskærme i flere forskellige former og størrelser eller lave flere små lamperne ud af modulerne.

Fatningssættet skal tilkøbes. Du kan også tilkøbe flere af de rhombe-formede lameller, hvis du ønsker at bygge flere lamper eller blot en større lampe.

Hvad får du med til IQlight Pendlen?

Når du køber en IQlight pendel fra Halo Design, så får du 30 moduler/plader med i hver pakke. Du kan vælge imellem 3 forskellige størrelser, som er D30, D40 og D50. Jo større en pendel du køber, desto større er pladerne, der følger med. Altså vil den største variant af IQlight pendlerne have en større maksimal diameter. Denne variant er den mellemste i rækken og har en maksimal diameter på 40 cm.

Dertil får du også 30 små plader med til lampen, som du kan øve dig med at lave en mini-udgave af pendlen. Denne miniature model er faktisk ret sød og den er desuden fin at have liggende på kommoden efterfølgende.

Du finder en guide til hvordan lamperne samles her.

IQlight® konceptet

Designer Holger Strøm begyndte at interessere sig for rhombe polyhedroner i 1970erne, da han var ansat som emballage konstruktør. Her brugte han karton for at finde frem til den bedste form, som kunne bruges til at bygge lampeskærme. Her lærte han at Rhomben havde den bedste geometriske form til at konstruere lampeskærme. 

Han havde nogle ønsker til hvordan lampeskærmene skulle være. Hans første fokus var en enkelt samling. Her fandt han ud af at han kunne forme materialet således, at der var en lille krog for enden. Når man så sætter de fem elementer sammen ved krogene, så danner kanterne dekorative cirkler. Holger Strøms næste fokus var på materialet, som skulle være mere bøjeligt end karton og stærkere end papir. Derudover skulle det være transparent, så lyset kunne skinne igennem skærmen uden at blænde. Til sidst undersøgte han spændingen i materialet. Her skabte han en spænding ved at forlænge de to modsatte sider, hvilket resulterer i en lille åbning, som hjælper med ventilationen inde i lampe og giver et diffust lys uden at synliggøre lyskilden. Spændingen i materialet gør også at modulerne griber stramt fast i hinanden, så lampen kan samles til den ønskede form uden brug af lim og andre hjælpemidler.

Du har et uendeligt antal muligheder for hvordan du samler din IQlight lampe. Ønsker du en ny lampe, skiller du blot lampen ad og samler lampen til en ny form eller størrelse.

Specifikationer:
Moduler: 40
Diameter: Maks. 40 cm

Write Your Own Review
Du anmelder:IQlight Pendel D40 Hvid
Din anmeldelse
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:IQlight Pendel D40 Hvid

Populære IQlight produkter

 1. IQlight Pendel D40 Hvid
  Special pris 674,00 DKK Normalpris 999,00 DKK
 2. IQlight Pendel D50 Hvid
  Special pris 828,00 DKK Normalpris 1.299,00 DKK
 3. IQlight Signature Edition 90 Ø40 Hvid
  1.699,00 DKK
 4. IQlight Signature Edition 30 Ø40 Hvid
  1.699,00 DKK
Viser butikker tættest på