Tolomeo Mega Pendel Ø42 Pergament

Tolomeo Mega Pendel Ø42 Pergament

iq-light-60-signature.jpg

IQlight Pendel D40 Hvid

IQlight Pendel D30 Hvid


IQlight - Form din helt egen lampe.

599,00 DKK
1 - 5 hverdage
Varenr
5705639752706

IQlight Belysningssystem D30 Hvid

IQlight - du bestemmer selv formen på lampen.

IQlight-belysningssystemet, som er designet af Holger Strøm bygger på geometrien; Interlocking Quadrilaterals, som betyder ”sammenflettede firkanter”.

IQlight er designet af den danske designer Holger Strøm i 1973. IQlight er et innovativt system, hvor du selv kan samle flere forskellige slags lamper ud fra de moduler, som følger med. Denne lampe har 30 moduler med, som du selv kan samle til lampeskærme i flere forskellige former og størrelser. Fatningssættet skal tilkøbes. Du kan også tilkøbe flere af de rhombe-formede lameller, hvis du ønsker at bygge flere lamper eller blot en større lampe.

IQ Light kan fås i størrelserne Ø30, Ø40 og Ø50. Denne variant har 30 moduler og en maksimal diameter på 30 cm. Du kan også lave flere små lamper ud af de 30 moduler.


IQlight® konceptet

Designer Holger Strøm begyndte at interessere sig for rhombe polyhedroner i 1970erne, da han var ansat som emballage konstruktør. Her brugte han karton for at finde frem til den bedste form, som kunne bruges til at bygge lampeskærme. Her lærte han at Rhomben havde den bedste geometriske form til at konstruere lampeskærme.

Han havde nogle ønsker til hvordan lampeskærmene skulle være. Hans første fokus var en enkelt samling. Her fandt han ud af at han kunne forme materialet således, at der var en lille krog for enden. Når man så sætter de fem elementer sammen ved krogene, så danner kanterne dekorative cirkler. Holger Strøms næste fokus var på materialet, som skulle være mere bøjeligt end karton og stærkere end papir. Derudover skulle det være transparent, så lyset kunne skinne igennem skærmen uden at blænde. Til sidst undersøgte han spændingen i materialet. Her skabte han en spænding ved at forlænge de to modsatte sider, hvilket resulterer i en lille åbning, som hjælper med ventilationen inde i lampe og giver et diffust lys uden at synliggøre lyskilden. Spændingen i materialet gør også at modulerne griber stramt fast i hinanden, så lampen kan samles til den ønskede form uden brug af lim og andre hjælpemidler.

Du har et uendeligt antal muligheder for hvordan du samler din IQlight lampe. Ønsker du en ny lampe, skiller du blot lampen ad og samler lampen til en ny form eller størrelse.  

Du kan finde en guide til hvordan lamperne samles her.

Specifikationer:
Moduler: 30
Diameter: Maks. 30 cm

Write Your Own Review
Du anmelder:IQlight Pendel D30 Hvid
Din anmeldelse
Contact us regarding this product
Spørgsmål om:IQlight Pendel D30 Hvid

Populære IQlight produkter

 1. IQlight Pendel D40 Hvid
  799,00 DKK
 2. IQlight Pendel D50 Hvid
  999,00 DKK
 3. IQlight Signature Edition 90 Ø40 Hvid
  1.499,00 DKK
 4. IQlight Signature Edition 30 Ø40 Hvid
  Special Price 1.274,15 DKK Normalpris 1.499,00 DKK