Enigma 545 pendel, Sort

Special pris 5.875,00 DKK Normalpris 7.995,00 DKK
2 - 7 hverdage Forventet levering:
Varenr
5703411933541

Louis Poulsen Enigma 545 pendlen i Sort

Enigma 545 pendlen er designet af den japanske designer Shoichi Uchiyama i 2003, og nu præsenteres den anderledes og innovative pendel også i sort.

Når man iagttager den smukke pendel på afstand, udfordrer Enigma 545 pendlen nærmest tyngdekraften. De fem skærme svæver nemlig tilsyneladende frit under lyskilden. Går du tættere på pendlen, ser du de diskrete wires, som holder lampens skærme i perfekt position i forhold til lyset som strømmer ned fra pendlens top. Navnet Enigma betyder "gåde" og med designet har Shoichi Uchiyama formået at skabe en pendel som lever fuldt ud op til Louis Poulsen visionen om funktionel belysning med blændfrit lys, men holdt i et fascinerende anderledes og nytænkende design.

Enigma 545 pendlen i sort - til spisebordet, stuen og opholdsrummet

Enigma 545 pendlen er en stilet og skulpturel spisebordslampe i den moderne bolig, som giver et funktionelt og behageligt nedadrettet lys, der samtidig skaber et diffust lys omkring lampens fem skærme. Med sin imponerende størrelse, hænger lampen flot enkeltvis, men er bordet større, kan det desuden være en flot løsning med to pendler, der hænger med ca. 1,5 meter fra hinanden (afhængigt af bordets længde). Enigma pendlen er også en flot lampe i opholdsrum og stue, hvor den kan bruges som funktionel og behagelig belysning i hjørnet af rummet ved lænestol eller loungeområde, eller som stuebordslampe i stuer med god plads omkring sofa-arrangementet. Som alle pendler fra Louis Poulsen lever Enigma 545 pendlen op til kravet om et blændfrit lys; en stor fordel omkring spisebordet og i stuens hyggelige områder.

Designeren Uchiyama præsenterede Louis Poulsen for designideen om skærme hængende i ultratynde wires, hvilket giver et transparent, svævende og let udtryk. Idéen passede godt ind i Louis Poulsens produktfilosofi og dette var en innovativ nyfortolkning af det funktionelle flerskærmsystem, som er kendetegnende for flere af Louis Poulsens lampeserier. Netop flerskærmsystemet sikrer at lyset fra lampen er funktionelt, men blændfrit, og dette gør sig også gældende ved Enigma 545 i sort og hvid. Enigma 545 med de hvide skærme spreder et diffust og blændfri lys fra det smukke design gennem de fem hvide skærme, der hænger under lyskilden. Den sorte Enigma 545 pendels sorte skærme tilfører lampen et særligt kunsterisk og skulpturelt udtryk, da de sorte, svævende skærme står i spændende kontrast til lyset, der strømmer ned fra lyskilden over de fem skærme.

Enigma pendlen fås i to størrelser og to farver - dette er den største udgave i sort. Navnet Enigma betyder "gådefuld" eller "gåde", og navnet henviser til illusionen om tilsyneladende frit svævende skærme, når lampen ses tændt og lidt på afstand. I pendlen kombineres japansk yndefuldhed med skandinavisk enkelhed og rene linjer - og resultatet indbyder til nærmere udforskning og giver desuden et behageligt og funktionelt lys.

Vælg den rette lyskilde til din Enigma

Har du en bagkantsdæmper i stikkontakten og ønsker du at skabe den rette stemning med belysningen i hjemmet, så vælg en dæmpbar LED pære og opnå en mere fleksibel belysning, fra lyst og klart til varme, komfort og hygge. Er der ikke bagkantsdæmper i stikkontakten, kan du opnå en lignende effekt med en LED 3-trins-pære. Når du benytter en 3-trins-pære, kan du nemt og hurtigt dæmpe lyset i tre niveauer i din lampe. For hvert klik på din stikkontakt, justeres lysstyrken i pæren helt automatisk. Der er derfor ingen behov for at monterer en bagkantsdæmper på stikkontakten - det kan nemt klares med 3-trins-pæren og en helt almindelig stikkontakt. Ønsker du ikke at kunne justere og dæmpe belysningen, så medfølger der altid en helt almindelig LED pære med i købet, når du køber Louis Poulsen produkter hos Jensen Company.

Historien om Shoichi Uchiyama

Shoichi Uchiyama (1947) er uddannet på YMCY, Institute of Design i Tokyo. Indehaver af firmaet Shoichi Uchiyama Design Office (1977) med speciale i lysdesign. Shoichi Uchiyama har vundet flere priser, blandt andet den tyske IF Design Award og den japanske Good Design Award.

Specifikationer

Design: Shoichi Uchiyama. 
Materiale: Skærme i sort akryl, kegle i børstet, sort vådlakeret aluminium. 
Farve: Sort
Dimension: Diameter 545 mm, højde 970 mm
Ledningslængde: 3 meter
Vægt: Maks. 2,9 kg 
Klasse: IP20 Godkendt
Lyskilde: GU10, Maks. 40W 
Energiklasse: A - D

Inklusiv anbefalet lyskilde.

Write Your Own Review
Du anmelder:Enigma 545 pendel, Sort
Din anmeldelse
Kontakt os om dette produkt
Spørgsmål om:Enigma 545 pendel, Sort
Viser butikker tættest på