Udendørslamper

Kun de bedste udendørslamper er gode nok til os. Derfor fører vi kun udendørslamper af højeste kvalitet.

Vores udvalg af udendørslamper sikrer, at du kan have glæde af lamperne i lang tid. Kvalitet bør være 1. prioritet, når det gælder valg af udendørslampe, så du er sikret et godt lys og lang holdbarhed. Det er vigtigt at vælge de rette materialer, hvis dit hus eller sommerhus ligger ud til et hav, hvor der vil være meget salt i luften. Forhør dig gerne hos os, hvis du har spørgsmål. Alle vores lamper er godkendt i forhold til gældende IP godkendelsesregler.

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende en eller flere lamper. Ønsker du et godt tilbud på flere lamper, må du endelig tage fat i os.

køb udendørslamper online - stort udvalg, gratis fragt
Faldende orden

Varer 51-75 af 460

Side
pr. side
  1. Compact Down W1 Sort
    2.795,00 kr.
  2. Compact Down W2 Sort
    3.295,00 kr.
  3. Compact Down W3 Sort
    Normalpris 3.895,00 kr. Special pris 2.550,00 kr.
  4. Compact Stand 100 cm
    9.890,00 kr.
  5. Compact Stand 60 cm
    6.090,00 kr.
  6. Cube Stander XL LED Downlight Sort
    Normalpris 6.390,00 kr. Special pris 4.470,00 kr.
  7. Cube Væg G9 Down Sort
    Normalpris 1.695,00 kr. Special pris 1.015,00 kr.
  8. Cube Væg G9 Down+Stribe Sort
    Normalpris 1.695,00 kr. Special pris 1.015,00 kr.
  9. Cube Væg G9 Up/Down Sort
    Normalpris 1.695,00 kr. Special pris 1.015,00 kr.
  10. Cube Væg LED Down Hvid
    2.295,00 kr.
  11. Cube Væg LED Down Sort
    2.295,00 kr.
  12. Cube Væg LED Up/Down Sort
    Normalpris 2.495,00 kr. Special pris 1.870,00 kr.
  13. Cube XL Væg E27 Down Sort
    Normalpris 2.095,00 kr. Special pris 1.529,00 kr.
  14. CUBE XL Væg E27 Down+Stribe Sort
    Normalpris 2.095,00 kr. Special pris 1.434,00 kr.
  15. Cube XL Væg LED Up/Down Hvid
    Normalpris 3.695,00 kr. Special pris 1.175,00 kr.
  16. Cube XL Væg LED Up/Down Sort
    Normalpris 3.695,00 kr. Special pris 2.770,00 kr.
  17. David - Mike væglampe - Flere farver
    3.249,00 kr. Normalpris 3.494,00 kr.
  18. David - Mike Væglampe Kobber
    7.150,00 kr. Normalpris 8.125,00 kr.
  19. DL 20 Outdoor Bedlampe
    Normalpris 749,00 kr. Special pris 560,00 kr.
Faldende orden

Varer 51-75 af 460

Side
pr. side

udendørslamper og belysning og lamper til udendørs brug


Udendørslamper til facader og udearealer

Udendørs lamper til boligen i forskellige designs til ethvert behov - læs alt om udelamper, tætningsgrad og populære valg i vores guide herunder.

Boligens udearealer er en stor del af hverdagen, og en god udendørsbelysning gør ikke bare hverdagen lettere, det skaber også en hyggelig atmosfære både indendøre og udenfor, når de mørke måneder lyses op på flot vis. Det er muligt at finde udendørslamper i mange forskellige designs til væg, jord og terasse, så du kan med garanti finde designs, der passer til din bolig og udendørs områder. Der findes desuden udendørs pendler, som kan bruges til fin belysning i overdækkede terrasser, så kreativiteten og detaljesansen behøver ikke tilsidesættes, blot fordi vi taler udendørs belysning. Læs med herunder.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber udelamper?

Der er flere ting at tage hensyn til, når du vælger belysning til udearealer. En af de vigtigste ting, du bør undersøge, er, om lampen, du gerne vil benytte udenfor, er designet til udendørs brug. Derudover er det værd at indtænke boligens beliggenhed, når du skal vælge materialerne til dine udelamper. Er lamperne eksempelvis til dit sommerhus, som er beliggende nær havet, kræver det udendørslamper af andre materialer, end hvis det er til et parcelhus i byen. Er boligen beliggende ud til havet, skal lamperne nemlig kunne modstå det høje saltindhold, der er i luften. Du kan læse mere om den rette tæthedsgrad for udendørslamper og de forskellige materialer til udendørs lamper herunder.

Design og materialer til udendørslamper:

Materialevalget er meget vigtigt, når det gælder udendørslamper, da udelamper bliver udsat for vind, vejr, sol og støv på anden måde end indendørs lamper gør. Bor du tæt ved havet, er der endnu større grund til at tænke på materialevalget. Den saltholdige luft kan nemlig slide på materialerne i højere grad, end hvis du bor inde i landet. Dette gør galvaniserede lamper særligt populære i kystnære områder, da denne overflade er bære modstandsdygtig over for det høje saltindhold i luften. Andre udendørslamper er designet til at opnå et patineret udtryk med tiden - det kan være eksemplet ved udendørslamper i corténstål og ædelmetaller, hvor vind, regn og sol vil tilføre lamperne et unikt udtryk.

Den rette udendørs belysning til terrassen og facaden:

Hertil kan du også overveje hvilken type belysning du ønsker at skabe, og hvor der er behov for lys. Der findes flere former for udendørsbelysning, som facadebelysning, belysning i indkørslen, hoveddørsbelysning, belysning i haven og ved terrassen, samt ved stier omkring boligen. Udendørs lamper er en fantastisk måde at skabe en sammenhængende og behagelig atmosfære omkring dit hjem, især i de mørke måneder i vinterhalvåret, hvor vi i Danmark er dygtige til at skabe hygge på trods af det kedelige vejr. Du kan med fordel kombinere væglamper og bedlamper, også kendt som "pullerter" fra samme producent og serie, så der skabes et sammenhængende udtryk omkring boligen. Her er Light-Point et af vores meget populære mærker, da det store udvalg af udendørslamper gør det muligt at finde modeller og serier, der passer til enhver bolig til både væg og jord eller terrasse. En af Light-Points store bestsellere er Cube-serien, som består af firkantede, diskrete lamper, der fås med forskellige lysretninger. Disse lamper fås til væggen, og som bedlampe. En anden populær Light-Point udendørs belysningsserie er Rørhat-serien, som fås til væg og bed. Lamperne i denne serie fås i mange smukke materialer og farver, så du kan tilpasse udtrykket til din boligs facade, indkørsel og terrasse - du kan se alle Light-Points udendørslamper her.

Nordlux har ligeledes lavet nogle flotte udendørs væglamper, hvor flere af deres designs skaber de smukkeste lysspil på væggene - dette gør lamperne oplagt som facadelamper. Se Nordlux udendørslamperne her.

Udelamper med LED-pærer:

Dine udendørslamper vil formentlig være tændt en del i årets mørke måneder, afhængigt af dit ønske for belysning. Derfor anbefaler vi, at du overvejer dit behov for antal timer om dagen, og at du altid vælger en LED-lyskilde, som er både økonomisk og miljøvenlig. En anden fordel ved at vælge udendørslamper med indbygget LED er, at lampens design gør det muligt at skabe spændende og nytænkende designs, hvor du ikke behøver bruge masser af penge på strøm. LED har nemlig ofte en forventet levetid på cirka 15-30 år. Da udendørslamper er godkendt til udendørs brug med en korrekt IP-grad, vil din lampe også altid være beskyttet. En udendørslampe med LED er dit optimale, energivenlige valg.

Udendørslamper med sensor:

Ønsker du, at din udendørslampe tænder automatisk ved bevægelser eller ved mørkets frembrud? Så kan du for eksempel vælge en af vores lamper med sensor, som tænder ved bevægelse. Eller hvad en smart lyskilde med indbygget lys-sensor? Lampen tænder automatisk, når den opfanger mørket og slukker igen, når det er ved at blive lyst. På den måde kan du nemt gå ind fra indkørslen eller bære indkøbsposerne hen til døren uden at famle efter kontakten. Vi anbefaler ofte denne smarte lyskilde til dine udendørslamper, som ikke har sensor. Den gør nemlig udendørsbelysning nemt og enkelt, uden at du skal huske at tænde og slukke hver dag.

Søger du et samlet tilbud på udendørsbelysning til boligen eller et større projekt, laver vi meget gerne en stærk pris til dig. Vi går gerne med på råd, når projektet skal planlægges, så du får den rette belysning til dit behov.

Kontakt os for et godt tilbud


 

Brug udendørs lamper til at skabe en sammenhængende stil ved boligens udearealer. Kombiner de forskellige lampetyper, så du får den rette belysning på stilet vis . Vi anbefaler en LED-lyskilde, da dine udendørslamper ofte er tændt mange timer i årets mørke måneder. Kontakt os gerne, hvis du har behov for vejledning.


Hvad betyder tætningsgrad for udendørslamper? (IP-grad)

For at hjælpe forbrugere og professionelle med korrekt installation af belysning, er alle lamper inddelt i tætningsgrader. Tætningsgraden på en lampe vises med en IP-kode, som eksempelvis "IP20". Koden skal læses ud fra de to tal, hvor første ciffer har en betydning, mens andet ciffer har en anden betydning. De fleste indendørs lamper har IP20 tætningsgrad. Lamper, som kan benyttes udendørs, vil oftest have en minimum tætningsgrad på 21 - og ofte IP44. I oversigten herunder kan du læse mere om hvordan IP-graden skal forstås.

  • Første ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod fremmedobjekter og beskyttelse af personer
  • Andet ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod vand

Første ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod fremmedobjekter og beskyttelse af personer
Første ciffer: 0 = ubeskyttet mod fremmedobjekter og personer
Første ciffer: 1 = beskyttet mod berøring af farlige dele med bagsiden af en hånd. Beskyttet mod genstande med en diameter på 50 mm<
Første ciffer: 2 = beskyttet mod berøring af farlige dele med en finger. Beskyttet mod genstande med en diameter på 12,5 mm<
Første ciffer: 3 = beskyttet mod berøring af farlige dele med et stykke værktøj. Beskyttet mod genstande med en diameter på 2,5 mm<
Første ciffer: 4 = beskyttet mod berøring af farlige dele med tråde og smådele. Beskyttet mod genstande med en diameter på 1 mm<
Første ciffer: 5 = støvskærmet
Første ciffer: 6 = støvtæt
     
Andet ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod vand
Andet ciffer: 0 = ubeskyttet
Andet ciffer: 1 = beskyttet mod vandråber
Andet ciffer: 2 = beskyttet mod vanddråber ved en hældning på maksimalt 15 graders vinkel
Andet ciffer: 3 = beskyttet mod regn
Andet ciffer: 4 = beskyttet mod oversprøjtning
Andet ciffer: 5 = beskyttet mod vandstråler
Andet ciffer: 6 = beskyttet mod kraftige vandstråler
Andet ciffer: 7 = beskyttet mod følgerne af kortvarig/forbigående nedsænkning i vand
Andet ciffer: 8 = beskyttet mod følgerne af langvarig nedsænkning i vand

 


Hvilke materialer passer til udendørslamper?

Det er vigtigt at tage stilling til valg af materialer, når det drejer sig om udendørslamper, da denne type belysning udsættes for vind, vejr og støv, som kan have stor indvirken på lamperne udseende med tiden. Nogle udelamper er designet, så de med tiden opnår et patineret look som del af designideen bag lampen. Dette er ofte tilfældet med ædelmetaller som kobber og messing, eller ved corten-stål, som opnår en flot rusten overflade efter kort tid udendørs. Mange udendørslamper er lavet i lakeret stål, så de fås i flere fine farver, der kan tilpasses boligens udtryk. Et meget populært materiale til udendørslamper er galvaniseret stål, som kan modstå vind og vejr ekstremt godt. Denne type materiale er særligt populær nær kyster og havne, hvor den saltholdige luft skal medregnes, når materialevalget tages. Er du i tvivl om materialevalget til dit projekt og din bolig, er du velkommen til at kontakte os.


Hvilke typer udendørs belysning findes der?

Du kan købe udendørslamper til både vægge, lofter, indkørslen, haven og terrassen. Væglamper og pullerter/bedlamper er nogle af vores mest solgte udelamper, da de giver et godt og funktionelt lys omkring boligen og langs facaden. I dag kan du endda også få pendler og gulvlamper til udendørs brug, som kan skabe en hyggelig stemning ved havebordet på terrassen. Det er derfor muligt at designe din boligs udendørs belysning lige efter dine ønsker.

Udendørs facadebelysning

Husets facade er dine gæsters første indtryk af dit hjem. Her kan skabes en flot og indbydende atmosfære omkring boligen, og smukke detaljer på bygningen kan fremhæves med beksyning, der lyser op og ned af væggene. Væglamper til husets facade kan med fordel også bruges til at belyse huset husnummer, og her har Light-Point et flot bud på en løsning til deres rørhat-væglamper - se navnepladerne til rørhat-lamperne fra Light-Point her. Du kan ved facadebelysningen overveje om du ønsker en diffus vægbelysning, eller en mere nedadrettet belysning. En nedadrettet facadebelysning kan være en fordel, hvis der eksempelvis løber en havesti ved facaden, da stien på den måde er oplyst.

Belysning til indkørslen

Når indkørslen skal oplyses, kan du vælge væglamper, hvis indkørslen løber langs boligen, og ellers er pullerter/bedlamper en oplagt løsning. Du kan vælge bedlamper i forskellige materialer og størrelser afhængigt af design og mærke. Du kan vælge om du ønsker en nedadrettet belysning, hvis det kun er nødvendigt at oplyse jorden om området omkring bedlampen, og du kan vælge en bedlampe med et mere diffust, spredt lys, hvis du ønsker en generel oplysning af området omkring indkørslen.

Belysning og lamper til terrassen og haven

Holder du af at nyde sommeraftenerne og foråret i haven og på terrassen, kan du med fordel indrette boligens udearealer med stilfuld belysning. Den flotte belysning sikrer at den gode stemning kan fortsætte, selvom mørket sænker sig, og når vintermånederne trænger sig på, kan lyset nydes inde fra hjemmets varme hygge. Du kan vælge bedlamper og væglamper til terrassen, men det er også muligt at vælge indbygningslamper, som indbygges lavt rundt ved husets terrasse. Det giver et behageligt, afdæmpet lys, og set flot og diskret ud. Sidst men ikke mindst, kan du ved en overdækket terrasse vælge en udendørs pendel eller en gulvlampe. Det skaber en særlig stemning, når man sidder udendørs med en pendel og gulvlampe, og det er en god måde at bidrage til en hyggelig stemning, hvor udearealer og indeliv mødes på stilet vis.


Hvilken lyskilde skal jeg vælge til mine udelamper?

Dine udendørslamper vil formentlig være tændt en del i årets mørke måneder, afhængigt af dit ønske for belysning, og muligheder for sensorstyret belysning. Derfor anbefaler vi, at du overvejer dit behov for antal timer om dagen, og at du altid vælger en LED-lyskilde, som er både økonomisk og miljøvenlig. LED-lyskilder er det optimale energivenlige valg, og det er derfor både miljømæssigt og økonomisk en god beslutning. Da udendørslamper er godkendt til brug udendørs med en korrekt IP-grad, vil lyskilden også altid være beskyttet. Det er derfor ikke nødvendigt at købe særlige lyskilder til udendørslamper, da lampen selv beskytter lyskilden. 

Du kan desuden vælge at købe udendørslamper, som har en integreret LED-lyskilde. LED-lyskilder har ofte en forventet levetid på 15.000 - 30.000 timer, hvilket svarer til henholdsvis ca. 15 og 30 år. Fordelen ved at vælge udendørs lamper med indbygget LED er, at lyskildens design gør det muligt at skabe spændende og nytænkende designs, hvor der ikke skal være plads til en traditionel LED-lyskilde.

LED-lyskilder med sensor

Ønsker du at din udendørs belysning tænder automatisk ved bevægelser eller ved mørkets frembrud, kan du enten vælge en lampe med sensor, som tænder ved bevægelse, eller du kan vælge en smart lyskilde med indbygget lys-sensor. Lyskilden tænder automatisk, når den opfanger mørket og slukker igen, når det er ved at blive lyst. Vi anbefaler ofte denne smarte lyskilde til de udendørslamper som ikke har sensor, da den gør udendørsbelysning nemt og enkelt, uden at man skal huske at tænde og slukke hver dag.


udendørslamper og belysning og lamper til udendørs brug


Udendørslamper til facader og udearealer

Udendørs lamper til boligen i forskellige designs til ethvert behov - læs alt om udelamper, tætningsgrad og populære valg i vores guide herunder.

Boligens udearealer er en stor del af hverdagen, og en god udendørsbelysning gør ikke bare hverdagen lettere, det skaber også en hyggelig atmosfære både indendøre og udenfor, når de mørke måneder lyses op på flot vis. Det er muligt at finde udendørslamper i mange forskellige designs til væg, jord og terasse, så du kan med garanti finde designs, der passer til din bolig og udendørs områder. Der findes desuden udendørs pendler, som kan bruges til fin belysning i overdækkede terrasser, så kreativiteten og detaljesansen behøver ikke tilsidesættes, blot fordi vi taler udendørs belysning. Læs med herunder.

Hvad skal jeg overveje, når jeg køber udelamper?

Der er flere ting at tage hensyn til, når du vælger belysning til udendørs brug. En af de vigtigste ting, du bør undersøge, er, om lampen, du gerne vil benytte udenfor, er designet til udendørs brug. Derudover er det værd at indtænke boligens beliggenhed, når du skal vælge materialerne til dine udelamper. Er lamperne eksempelvis til dit sommerhus, som er beliggende nær havet, kræver det udendørslamper af andre materialer, end hvis det er til et parcelhus i byen. Er boligen beliggende ud til havet, skal lamperne nemlig kunne modstå det høje saltindhold, der er i luften. Du kan læse meget mere om den rette tæthedsgrad for udendørslamper og de forskellige materialer til udendørs lamper herunder.

  • Tjek først og fremmest, at lampen er designet til udendørsbrug.
  • Bor du tæt på havet? I så fald skal du tænke ekstra over materialevalg, da den saltholdige luft slider mere på materialet, end hvis du bor inde i landet. Galvaniserede lamper er gode valg til kystnære områder.
  • Ønsker du en udendørslampe, der med tiden opnår et patineret udtryk? Vælg i så fald lamper i ædelmetaller, såsom kobber eller messing, eller corténstål.
  • Hvor skal belysningen være? I indkørslen, omkring et bed eller ved hoveddøren?
  • Skal belysningen hænge på væggen eller stå på jorden, og hvordan kan strøm trækkes?
  • Skal dine udendørslamper være med LED-pærer?
  • Ønsker du udendørslamper med bevægelsessensorer, automatisk tænd og sluk eller lignende?

Hvilke materialer passer til udendørslamper?

Det er vigtigt at tage stilling til valg af materialer, når det drejer sig om udendørslamper, da denne type belysning udsættes for vind, vejr og støv, som kan have stor indvirken på lamperne udseende med tiden. Nogle udelamper er designet, så de med tiden opnår et patineret look som en del af designideen bag lampen. Dette er ofte tilfældet med ædelmetaller som kobber og messing, eller ved corten-stål, som opnår en flot rusten overflade efter kort tid udendørs. Når materialerne på udelamperne irrer/ruster, vil de få en naturlig beskyttelse, og stå med det patinerede udtryk i resten af deres levetid. Mange udendørslamper er lavet i lakeret stål, så de fås i flere fine farver, der kan tilpasses boligens udtryk. Når materialet lakeres, vil overfladen være beskyttet mod vind og vejr. Et meget populært materiale til udendørslamper er galvaniseret stål, som kan modstå vind og vejr ekstremt godt. Denne type materiale er særligt populær nær kyster og havne, hvor den saltholdige luft skal medregnes, når materialevalget tages. Bor du tæt ved havet, er der derfor endnu større grund til at tænke på materialevalget. Den saltholdige luft vil nemlig i højere grad slide på materialerne, end hvis du bor inde i landet, og du vil være nødt til at udskifte udelamper ofte, hvis du ikke vælger det rette materialer. Dette gør galvaniserede lamper særligt populære i kystnære områder, da denne overflade er bære modstandsdygtig over for det høje saltindhold i luften. Er du i tvivl om materialevalget til dit projekt og din bolig, er du velkommen til at kontakte os.

  1. Arn-havelampe-corten-LOOM-Design-1.jpg
    NYHED
    Arn Havelampe - Corten
    Normalpris 1.599,00 kr. Special pris 1.195,00 kr.
  2. Modi Micro Bordlampe - Corten
    Normalpris 699,00 kr. Special pris 524,00 kr.
  3. Fold 10 Udendørslampe - Corten
    Normalpris 1.049,00 kr. Special pris 579,00 kr.
  4. Fold 15 Udendørslampe - Corten
    Normalpris 1.099,00 kr. Special pris 740,00 kr.
  5. Lucerna 50 Lanterne, corten
    Normalpris 1.299,00 kr. Special pris 899,00 kr.
  6. Lucerna 30 Lanterne, corten
    Normalpris 750,00 kr. Special pris 675,00 kr.

Den rette udendørs belysning til terrassen og facaden:

Hertil kan du også overveje hvilken type belysning du ønsker at skabe, og hvor der er behov for lys. Der findes flere former for udendørsbelysning, som facadebelysning, belysning i indkørslen, hoveddørsbelysning, belysning i haven og ved terrassen, samt ved stier omkring boligen. Udendørs lamper er en fantastisk måde at skabe en sammenhængende og behagelig atmosfære omkring dit hjem, især i de mørke måneder i vinterhalvåret, hvor vi i Danmark er dygtige til at skabe hygge på trods af det kedelige vejr. Du kan med fordel kombinere væglamper og bedlamper, også kendt som "pullerter" fra samme producent og serie, så der skabes et sammenhængende udtryk omkring boligen. Her er Light-Point et af vores meget populære mærker, da det store udvalg af udendørslamper gør det muligt at finde modeller og serier, der passer til enhver bolig til både væg og jord eller terrasse. En af Light-Points store bestsellere er Cube-serien, som består af firkantede, diskrete lamper, der fås med forskellige lysretninger. Disse lamper fås til væggen, og som bedlampe. En anden populær Light-Point udendørs belysningsserie er Rørhat-serien, som fås til væg og bed. Lamperne i denne serie fås i mange smukke materialer og farver, så du kan tilpasse udtrykket til din boligs facade, indkørsel og terrasse - du kan se alle Light-Points udendørslamper her.

Nordlux har ligeledes lavet nogle flotte udendørs væglamper, hvor flere af deres designs skaber de smukkeste lysspil på væggene - dette gør lamperne oplagt som facadelamper. Se Nordlux udendørslamperne her.

Udelamper med LED-pærer:

Dine udendørslamper vil formentlig være tændt en del i årets mørke måneder, afhængigt af dit ønske for belysning. Derfor anbefaler vi, at du overvejer dit behov for antal timer om dagen, og at du altid vælger en LED-lyskilde, som er både økonomisk og miljøvenlig. En anden fordel ved at vælge udendørslamper med indbygget LED er, at lampens design gør det muligt at skabe spændende og nytænkende designs, hvor du ikke behøver bruge masser af penge på strøm. LED har nemlig ofte en forventet levetid på cirka 15-30 år. Da udendørslamper er godkendt til udendørs brug med en korrekt IP-grad, vil din lampe også altid være beskyttet. En udendørslampe med LED er dit optimale, energivenlige valg.

Udendørslamper med sensor:

Ønsker du, at din udendørslampe tænder automatisk ved bevægelser eller ved mørkets frembrud? Så kan du for eksempel vælge en af vores lamper med sensor, som tænder ved bevægelse. Eller hvad en smart lyskilde med indbygget lys-sensor? Lampen tænder automatisk, når den opfanger mørket og slukker igen, når det er ved at blive lyst. På den måde kan du nemt gå ind fra indkørslen eller bære indkøbsposerne hen til døren uden at famle efter kontakten. Vi anbefaler ofte denne smarte lyskilde til dine udendørslamper, som ikke har sensor. Den gør nemlig udendørsbelysning nemt og enkelt, uden at du skal huske at tænde og slukke hver dag.

Søger du et samlet tilbud på udendørsbelysning til boligen eller et større projekt, laver vi meget gerne en stærk pris til dig. Vi går gerne med på råd, når projektet skal planlægges, så du får den rette belysning til dit behov.

Kontakt os for et godt tilbud


 

Brug udendørs lamper til at skabe en sammenhængende stil ved boligens udearealer. Kombiner de forskellige lampetyper, så du får den rette belysning på stilet vis . Vi anbefaler en LED-lyskilde, da dine udendørslamper ofte er tændt mange timer i årets mørke måneder. Kontakt os gerne, hvis du har behov for vejledning.


Hvad betyder tætningsgrad for udendørslamper? (IP-grad)

For at hjælpe forbrugere og professionelle med korrekt installation af belysning, er alle lamper inddelt i tætningsgrader. Tætningsgraden på en lampe vises med en IP-kode, som eksempelvis "IP20". Koden skal læses ud fra de to tal, hvor første ciffer har en betydning, mens andet ciffer har en anden betydning. De fleste indendørs lamper har IP20 tætningsgrad. Lamper, som kan benyttes udendørs, vil oftest have en minimum tætningsgrad på 21 - og ofte IP44. I oversigten herunder kan du læse mere om hvordan IP-graden skal forstås.

  • Første ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod fremmedobjekter og beskyttelse af personer
  • Andet ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod vand

Første ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod fremmedobjekter og beskyttelse af personer
Første ciffer: 0 = ubeskyttet mod fremmedobjekter og personer
Første ciffer: 1 = beskyttet mod berøring af farlige dele med bagsiden af en hånd. Beskyttet mod genstande med en diameter på 50 mm<
Første ciffer: 2 = beskyttet mod berøring af farlige dele med en finger. Beskyttet mod genstande med en diameter på 12,5 mm<
Første ciffer: 3 = beskyttet mod berøring af farlige dele med et stykke værktøj. Beskyttet mod genstande med en diameter på 2,5 mm<
Første ciffer: 4 = beskyttet mod berøring af farlige dele med tråde og smådele. Beskyttet mod genstande med en diameter på 1 mm<
Første ciffer: 5 = støvskærmet
Første ciffer: 6 = støvtæt
     
Andet ciffer i IP-koden fortæller om graden af beskyttelse mod vand
Andet ciffer: 0 = ubeskyttet
Andet ciffer: 1 = beskyttet mod vandråber
Andet ciffer: 2 = beskyttet mod vanddråber ved en hældning på maksimalt 15 graders vinkel
Andet ciffer: 3 = beskyttet mod regn
Andet ciffer: 4 = beskyttet mod oversprøjtning
Andet ciffer: 5 = beskyttet mod vandstråler
Andet ciffer: 6 = beskyttet mod kraftige vandstråler
Andet ciffer: 7 = beskyttet mod følgerne af kortvarig/forbigående nedsænkning i vand
Andet ciffer: 8 = beskyttet mod følgerne af langvarig nedsænkning i vand

 


Hvilke typer udendørs belysning findes der?

Du kan købe udendørslamper til både vægge, lofter, indkørslen, haven og terrassen. Væglamper og pullerter/bedlamper er nogle af vores mest solgte udelamper, da de giver et godt og funktionelt lys omkring boligen og langs facaden. I dag kan du endda også få pendler og gulvlamper til udendørs brug, som kan skabe en hyggelig stemning ved havebordet på terrassen. Det er derfor muligt at designe din boligs udendørs belysning lige efter dine ønsker.

Udendørs facadebelysning

Husets facade er dine gæsters første indtryk af dit hjem. Her kan skabes en flot og indbydende atmosfære omkring boligen, og smukke detaljer på bygningen kan fremhæves med beksyning, der lyser op og ned af væggene. Væglamper til husets facade kan med fordel også bruges til at belyse huset husnummer, og her har Light-Point et flot bud på en løsning til deres rørhat-væglamper - se navnepladerne til rørhat-lamperne fra Light-Point her. Du kan ved facadebelysningen overveje om du ønsker en diffus vægbelysning, eller en mere nedadrettet belysning. En nedadrettet facadebelysning kan være en fordel, hvis der eksempelvis løber en havesti ved facaden, da stien på den måde er oplyst.

Belysning til indkørslen

Når indkørslen skal oplyses, kan du vælge væglamper, hvis indkørslen løber langs boligen, og ellers er pullerter/bedlamper en oplagt løsning. Du kan vælge bedlamper i forskellige materialer og størrelser afhængigt af design og mærke. Du kan vælge om du ønsker en nedadrettet belysning, hvis det kun er nødvendigt at oplyse jorden om området omkring bedlampen, og du kan vælge en bedlampe med et mere diffust, spredt lys, hvis du ønsker en generel oplysning af området omkring indkørslen.

Belysning og lamper til terrassen og haven

Holder du af at nyde sommeraftenerne og foråret i haven og på terrassen, kan du med fordel indrette boligens udearealer med stilfuld belysning. Den flotte belysning sikrer at den gode stemning kan fortsætte, selvom mørket sænker sig, og når vintermånederne trænger sig på, kan lyset nydes inde fra hjemmets varme hygge. Du kan vælge bedlamper og væglamper til terrassen, men det er også muligt at vælge indbygningslamper, som indbygges lavt rundt ved husets terrasse. Det giver et behageligt, afdæmpet lys, og set flot og diskret ud. Sidst men ikke mindst, kan du ved en overdækket terrasse vælge en udendørs pendel eller en gulvlampe. Det skaber en særlig stemning, når man sidder udendørs med en pendel og gulvlampe, og det er en god måde at bidrage til en hyggelig stemning, hvor udearealer og indeliv mødes på stilet vis.


Hvilken lyskilde skal jeg vælge til mine udelamper?

Dine udendørslamper vil formentlig være tændt en del i årets mørke måneder, afhængigt af dit ønske for belysning, og muligheder for sensorstyret belysning. Derfor anbefaler vi, at du overvejer dit behov for antal timer om dagen, og at du altid vælger en LED-lyskilde, som er både økonomisk og miljøvenlig. LED-lyskilder er det optimale energivenlige valg, og det er derfor både miljømæssigt og økonomisk en god beslutning. Da udendørslamper er godkendt til brug udendørs med en korrekt IP-grad, vil lyskilden også altid være beskyttet. Det er derfor ikke nødvendigt at købe særlige lyskilder til udendørslamper, da lampen selv beskytter lyskilden. 

Du kan desuden vælge at købe udendørslamper, som har en integreret LED-lyskilde. LED-lyskilder har ofte en forventet levetid på 15.000 - 30.000 timer, hvilket svarer til henholdsvis ca. 15 og 30 år. Fordelen ved at vælge udendørs lamper med indbygget LED er, at lyskildens design gør det muligt at skabe spændende og nytænkende designs, hvor der ikke skal være plads til en traditionel LED-lyskilde.

LED-lyskilder med sensor

Ønsker du at din udendørs belysning tænder automatisk ved bevægelser eller ved mørkets frembrud, kan du enten vælge en lampe med sensor, som tænder ved bevægelse, eller du kan vælge en smart lyskilde med indbygget lys-sensor. Lyskilden tænder automatisk, når den opfanger mørket og slukker igen, når det er ved at blive lyst. Vi anbefaler ofte denne smarte lyskilde til de udendørslamper som ikke har sensor, da den gør udendørsbelysning nemt og enkelt, uden at man skal huske at tænde og slukke hver dag.


Viser butikker tættest på